PDA

Zobacz pełną wersję : Malowanie czesci kokpitu.....

Mess
11-04-06, 17:45
Hmm mam problem!! Mam Hanie z 1994 rok ... kolor turkusowy i mam wstawki srebrne czyli lusterka listwy boczne i klamki sa na srebrno pomalowane;d i przyszedl czas bo jestem nowym wlascicielem na pomalowanie wewnatrz autka.. wiec chce pomalowac objemki na nawiewy... i cala obudowe przedniej konsoli oraz kokpit tam gdzie sa zegary ... i nie wiem na jaki kolor czy srebrny czy zielony metalik cos alla turkus... pomozcie i dorazdzcie..

[ Dodano: Wto 11 Kwi, 2006 ]
Moze ktos cos wkoncu napisze? I ogolnie napiszcie cio o tym myslicie!!!

kiziol23
11-04-06, 22:30
nie maluj wnętrza , a karoserie przemaluj na jakąś ładną perłe, a nie dwukolorowe sth... :>

Mess
11-04-06, 22:55
Daj mi kase:d to przemaluje:P

kiziol23
11-04-06, 22:58
nie maluj wnętrza, bo potem będziesz tego żałował....
lepiej uzbieraj hajsu troche i przemaluj na jakiś konkret kolor całą furę :)

Mess
11-04-06, 23:04
HEH ALE JA TO SOBIE SAM PRZEMALUJE... Bo znam sie na tym bardzo dobrze!!!

kiziol23
11-04-06, 23:09
tym bardziej powinieneś wiedzieć jaki jest efekt finalny takiego zabiegu... :>
to może i 'pasuje' do cipqueczento ale do H ?
zresztą - zrobisz, jak będziesz uważał i chciał...
ogólnie rzecz biorąc jestem na NiE :smile:

smoku
12-04-06, 13:10
kolor turkusowy i mam wstawki srebrne czyli lusterka listwy boczne i klamki sa na srebrno pomalowane

boze to sie robi taki polski tuning okropnie to wyglada okropnie okropnie okropnie
prosze cie ziom zamaluj to w kolor auta a lusterka na czarno

i nie maluj wnetrza ja tez jak kupilem to mnie cos naszlo :D i chcialem pomalowac
sobie wewn plastiki na bordo bo mam taki kolor auta dobrze ze odpuscilem bo bym teraz qrwa albo to jakos odkrecal albo musial kupowac nowe plastiki

ale i tak Jan ze mnie bo kierownice tzn jej czesc pomalowalem na to bordo ladnie teraz jestem wqrw na siebie :evil:

tak czy siak uwierz mi srebrne wstawki na zewnatrz i w srodku to wiejski tuning

mam nadzieje ze jednak odpuscisz

ewentualnie bym dopuscil sie pomalowania tej czesci ktora przykrywa tarcze zegarow ale bym sie jeszcze zastanawil nad tym i tak

EDIT by ppm702
Popraw prosze zaznaczone http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=8064 pkt 4

edit smoku ---- przepraszam za wulgaryzmy

ppm702
12-04-06, 13:17
tak czy siak uwierz mi srebrne wstawki na zewnatrz i w srodku to wiejski tuning
jeśli chodzi o lakierowane elementy to jak najbardziej :!:

BTW Smoku, troszkę CIę wyedytowałem ;) Ogarnij to proszę

MartinS
12-04-06, 13:33
tak czy siak uwierz mi srebrne wstawki w srodku to wiejski tuning

jak zwykle gusta i gusciki :P ;)

Mess na przykładziej mojego auta możesz zoabczyc jak wyglądaja elemnty polakierowane w środku....

sadam
12-04-06, 13:59
podczepię się pod temat
a macie pomysł na zmiane praktycznie całej deski na czarno?bo te szarości już mnie denerwują :x tzn czy da radę ja pomalować tak żeby nic się nie działo i wyglądało ludzko i ewentualnie jakim siuwarem to zrobić?(wsadzenie deski od vti na razie nie wchodzi w rachubę)
a tak w ogóle to też mam srebrną listwę pod bocznymi szybami i z chęcią bym coś z tym zrobił bo po zimie w paru miejscach pokryła sie rdzą

Mess
12-04-06, 16:18
A Martines mozesz dac linka do swoich foto;d ze srodka:D bo bym sobie ogladnol.

smoku
12-04-06, 17:45
ziom musisz sie nauczyc wyszukiwac informacji

sa rozne dzialy na forum jeden z nich to nasze hondy i tam Martins ma swoj temat z fotami

pozatym korzystaj z "szukaj"

pozdro

Kefir
12-04-06, 23:47
jeli mam byc szcery to kupilem hanie z pomalowanymi nawiewami, i okolicami zegarow na srerno i...
tragedia, uwiez mi przydko to wyglada...

kenny
13-04-06, 01:00
Mess z Kefirem się wymienią pomalowanymi cześciami i wszyscu happy :) (a oglądający przede wszystkim :lol:)

MartinS
13-04-06, 07:41
proszę :) ;)

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3588&start=0

Kefir
13-04-06, 10:59
jestem za bo jesli mam byc szcery to te moje srebrne plastiki doprowadzaja mnie do szewskiej pasji, ale przyjda wakacje, zrobi sie cieplej i zrobie z nimi porzadek...

LOY
14-04-06, 02:29
podczepię się pod temat
a macie pomysł na zmiane praktycznie całej deski na czarno?bo te szarości już mnie denerwują :x tzn czy da radę ja pomalować tak żeby nic się nie działo i wyglądało ludzko i ewentualnie jakim siuwarem to zrobić?(wsadzenie deski od vti na razie nie wchodzi w rachubę)
a tak w ogóle to też mam srebrną listwę pod bocznymi szybami i z chęcią bym coś z tym zrobił bo po zimie w paru miejscach pokryła sie rdzą

Tak ..mozna musisz wymontowac deskę -by nie polakierowac niczego innego ,wymontowac z niej zegary i drobne czesci. deske musisz dokładnie umyc najlepiej szczoteczką zeby usunąc tłusty brud z porów faktury deski i szczelin kokpitu. Najpierw myj z dodatkiem płynu do mycia naczyn . potem odtłuśc dokładnie i kilkakrotnie preparatem do usuwania -antysilikonem. następnie lakierujesz przyczepnościa a na to juz kolor akrylowy . Proponuje mat lub satynowy pół-mat. Pamietaj o dbijaniu się deski w szybie. trwałośc powiezchni bedzie podobna do trwałości lakieru na polakierowanym niefabrycznie zderzaku :razz: pamietaj ze zaczynajac takie zmiany musisz polakierowac tez boczki i inne elementy które będa sie odcinały mocno odcieniem.ogólnie,bezpieczna -prościzna.

Kefir
14-04-06, 09:36
no wlasnie loy poruszyl bardzo wazny temat, mianowicie odbijanie sie kolorowych plaswikow w przedniej szybie, teraz juz nie zwracam na to uwagi, ale na poczatku bylo to naprawade bardzo denerwujace...

dark
18-04-06, 13:34
niech nikt nie mówi, że lakierowanie środka jest wiochą, bo większośc tunerów robi to w swoich demo carach i wygląda to rewelacyjnie. wszystko jest zależne od koloru i wykonawcy (lakiernika). jak wszystko jewst starannie zrobione z gustem to efekt jest super. chyba, że kogoś stać na skóre, to lepiej obszyć deskę i inne elementy wnęrza skórą, ale to już droższa imprezka.

kiziol23
18-04-06, 17:13
wszystko jest zależne od koloru i wykonawcy (lakiernika).
z tym sie nie zgodze...wszystko jest raczej zalezne od samochodu, kierunki w jakim podążają jego mody, gustu właściciela, etc... ale uogólniając lakierowanie środka to zły pomysł ;)
jak to ma być democar to ma przyciągać gapiów i uwage różnych zwiedzających a w zwykłej furze to niezbyt mi się widzi...
ale są gusta i guściki jak to się mądrze mawia ;)

Lord_ZED
18-04-06, 19:16
Mi się podobają pierdółki w aucie walnięte na kolorek srebrny. Miałem i fajnie wyglądało. Przynajmniej wg mnie. Więc jak ci się takie rzeczy podobaja to maluj.
Ewentualnie oklina. Plus ma taki że można ściągnąć. I pewnie w następnej H takową zastosuje. Potem może ściągne hehe.