Zobacz pełną wersję : Malowanie czesci kokpitu.....
Hmm mam problem!! Mam Hanie z 1994 rok ... kolor turkusowy i mam wstawki srebrne czyli lusterka listwy boczne i klamki sa na srebrno pomalowane;d i przyszedl czas bo jestem nowym wlascicielem na pomalowanie wewnatrz autka.. wiec chce pomalowac objemki na nawiewy... i cala obudowe przedniej konsoli oraz kokpit tam gdzie sa zegary ... i nie wiem na jaki kolor czy srebrny czy zielony metalik cos alla turkus... pomozcie i dorazdzcie..
[ Dodano: Wto 11 Kwi, 2006 ]
Moze ktos cos wkoncu napisze? I ogolnie napiszcie cio o tym myslicie!!!
nie maluj wnętrza , a karoserie przemaluj na jakąś ładną perłe, a nie dwukolorowe sth... :>
Daj mi kase:d to przemaluje:P
nie maluj wnętrza, bo potem będziesz tego żałował....
lepiej uzbieraj hajsu troche i przemaluj na jakiś konkret kolor całą furę :)
HEH ALE JA TO SOBIE SAM PRZEMALUJE... Bo znam sie na tym bardzo dobrze!!!
tym bardziej powinieneś wiedzieć jaki jest efekt finalny takiego zabiegu... :>
to może i 'pasuje' do cipqueczento ale do H ?
zresztą - zrobisz, jak będziesz uważał i chciał...
ogólnie rzecz biorąc jestem na NiE :smile:
kolor turkusowy i mam wstawki srebrne czyli lusterka listwy boczne i klamki sa na srebrno pomalowane
boze to sie robi taki polski tuning okropnie to wyglada okropnie okropnie okropnie
prosze cie ziom zamaluj to w kolor auta a lusterka na czarno
i nie maluj wnetrza ja tez jak kupilem to mnie cos naszlo :D i chcialem pomalowac
sobie wewn plastiki na bordo bo mam taki kolor auta dobrze ze odpuscilem bo bym teraz qrwa albo to jakos odkrecal albo musial kupowac nowe plastiki
ale i tak Jan ze mnie bo kierownice tzn jej czesc pomalowalem na to bordo ladnie teraz jestem wqrw na siebie :evil:
tak czy siak uwierz mi srebrne wstawki na zewnatrz i w srodku to wiejski tuning
mam nadzieje ze jednak odpuscisz
ewentualnie bym dopuscil sie pomalowania tej czesci ktora przykrywa tarcze zegarow ale bym sie jeszcze zastanawil nad tym i tak
EDIT by ppm702
Popraw prosze zaznaczone http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=8064 pkt 4
edit smoku ---- przepraszam za wulgaryzmy
tak czy siak uwierz mi srebrne wstawki na zewnatrz i w srodku to wiejski tuning
jeśli chodzi o lakierowane elementy to jak najbardziej :!:
BTW Smoku, troszkę CIę wyedytowałem ;) Ogarnij to proszę
tak czy siak uwierz mi srebrne wstawki w srodku to wiejski tuning
jak zwykle gusta i gusciki :P ;)
Mess na przykładziej mojego auta możesz zoabczyc jak wyglądaja elemnty polakierowane w środku....
podczepię się pod temat
a macie pomysł na zmiane praktycznie całej deski na czarno?bo te szarości już mnie denerwują :x tzn czy da radę ja pomalować tak żeby nic się nie działo i wyglądało ludzko i ewentualnie jakim siuwarem to zrobić?(wsadzenie deski od vti na razie nie wchodzi w rachubę)
a tak w ogóle to też mam srebrną listwę pod bocznymi szybami i z chęcią bym coś z tym zrobił bo po zimie w paru miejscach pokryła sie rdzą
A Martines mozesz dac linka do swoich foto;d ze srodka:D bo bym sobie ogladnol.
ziom musisz sie nauczyc wyszukiwac informacji
sa rozne dzialy na forum jeden z nich to nasze hondy i tam Martins ma swoj temat z fotami
pozatym korzystaj z "szukaj"
pozdro
jeli mam byc szcery to kupilem hanie z pomalowanymi nawiewami, i okolicami zegarow na srerno i...
tragedia, uwiez mi przydko to wyglada...
Mess z Kefirem się wymienią pomalowanymi cześciami i wszyscu happy :) (a oglądający przede wszystkim :lol:)
proszę :) ;)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3588&start=0
jestem za bo jesli mam byc szcery to te moje srebrne plastiki doprowadzaja mnie do szewskiej pasji, ale przyjda wakacje, zrobi sie cieplej i zrobie z nimi porzadek...
podczepię się pod temat
a macie pomysł na zmiane praktycznie całej deski na czarno?bo te szarości już mnie denerwują :x tzn czy da radę ja pomalować tak żeby nic się nie działo i wyglądało ludzko i ewentualnie jakim siuwarem to zrobić?(wsadzenie deski od vti na razie nie wchodzi w rachubę)
a tak w ogóle to też mam srebrną listwę pod bocznymi szybami i z chęcią bym coś z tym zrobił bo po zimie w paru miejscach pokryła sie rdzą
Tak ..mozna musisz wymontowac deskę -by nie polakierowac niczego innego ,wymontowac z niej zegary i drobne czesci. deske musisz dokładnie umyc najlepiej szczoteczką zeby usunąc tłusty brud z porów faktury deski i szczelin kokpitu. Najpierw myj z dodatkiem płynu do mycia naczyn . potem odtłuśc dokładnie i kilkakrotnie preparatem do usuwania -antysilikonem. następnie lakierujesz przyczepnościa a na to juz kolor akrylowy . Proponuje mat lub satynowy pół-mat. Pamietaj o dbijaniu się deski w szybie. trwałośc powiezchni bedzie podobna do trwałości lakieru na polakierowanym niefabrycznie zderzaku :razz: pamietaj ze zaczynajac takie zmiany musisz polakierowac tez boczki i inne elementy które będa sie odcinały mocno odcieniem.ogólnie,bezpieczna -prościzna.
no wlasnie loy poruszyl bardzo wazny temat, mianowicie odbijanie sie kolorowych plaswikow w przedniej szybie, teraz juz nie zwracam na to uwagi, ale na poczatku bylo to naprawade bardzo denerwujace...
niech nikt nie mówi, że lakierowanie środka jest wiochą, bo większośc tunerów robi to w swoich demo carach i wygląda to rewelacyjnie. wszystko jest zależne od koloru i wykonawcy (lakiernika). jak wszystko jewst starannie zrobione z gustem to efekt jest super. chyba, że kogoś stać na skóre, to lepiej obszyć deskę i inne elementy wnęrza skórą, ale to już droższa imprezka.
wszystko jest zależne od koloru i wykonawcy (lakiernika).
z tym sie nie zgodze...wszystko jest raczej zalezne od samochodu, kierunki w jakim podążają jego mody, gustu właściciela, etc... ale uogólniając lakierowanie środka to zły pomysł ;)
jak to ma być democar to ma przyciągać gapiów i uwage różnych zwiedzających a w zwykłej furze to niezbyt mi się widzi...
ale są gusta i guściki jak to się mądrze mawia ;)
Mi się podobają pierdółki w aucie walnięte na kolorek srebrny. Miałem i fajnie wyglądało. Przynajmniej wg mnie. Więc jak ci się takie rzeczy podobaja to maluj.
Ewentualnie oklina. Plus ma taki że można ściągnąć. I pewnie w następnej H takową zastosuje. Potem może ściągne hehe.