PDA

Zobacz pełną wersję : rzyga olejem d13b2

pasazer
07-04-06, 23:10
Mój d13b2 rzyga olejem przez pompe paliwowa, a dokladnie przez taki otworek w pompie (chyba od odpowietrzenia) i chcialbym wiedziec jaka jest tego przyczyna i co nalezy zrobic bo przez to olej spierdziela mi jak glupi!!!

kiko
08-04-06, 09:32
moze sama pompa sie "popsula"

czyzby za duze cisnienie oleju ???? uszczelka pod glowica ???

Thomas
10-04-06, 22:27
Mój d13b2 rzyga olejem przez pompe paliwowa, a dokladnie przez taki otworek w pompie (chyba od odpowietrzenia) i chcialbym wiedziec jaka jest tego przyczyna i co nalezy zrobic bo przez to olej spierdziela mi jak glupi!!!
heh to samo co u mnie, juz to przerabialismy :) podobno trzeba wymienic jak najszybciej, ja jezdze juz pol roku bo niebylo kaski ale teraz bede wymienial zamiennik 250zl oryginal w ASO okolo 500w plecy, zregenerowac sie nieda, a ta dziurka jest wlasnie po to ze jak zacznie ciec to znaczy ze trzeba wymienic :D

pasazer
11-04-06, 06:30
A mi sie wydaje, ze przez to ze odme mam zapchana i olej wyciska sie gdzie tylko moze. W czwartek jade przeczyscic odme i zobacze co mi mechanior powie na ten temat. Ja narzie dziurke poprostu zatkalem i narazie olej nie cieknie.

jamal
11-04-06, 10:11
jak cos to pompe paliwa mam na sprzedaz :]

kiko
11-04-06, 10:32
ja tez :) ale jak masz odme zapchana to na 90 % bedzie to . byc moze ze cos sie innego z tej przyczyny popsulo wiec ...

szpulek
11-04-06, 11:41
czesc, chyba mam chyba ten sam objaw w eg3, z tylu na silniku jest masa oleju, znika ok 0,5l na 300-400km, pod autem plama, cala skrzynia w oleju.. z racji tego, ze nie mam tutaj dostepu do mechanika, a za dwa dni jade do polski (800-900km) to czy jest jakas szansa, zeby sobie z tym prowizorycznie poradzic?? bo w tej chwili jedyna opcja to co 200-300km dolewac oleju..
pzdr

pasazer
11-04-06, 15:47
Mozesz wkrecic srubke w ta dziurke w pompce i olej nie bedzie uciekal, ale to nie jest naprawa tyko polsrodek, mnie tez denerwowalo ciagle dolewnie oleju i tak zrobilem :wink: mam nadzieje ze po przeczyszczeniu odmy przestanie ubywac ;)

szpulek
11-04-06, 15:50
OK, tyle gdzie znalezc ten otwor? Jak przeczyscic odme? Moze mi to tez cos pomoze.. Dam rade to samemu zrobic? pzdr