PDA

Zobacz pełną wersję : Brak mocy przy temp silnika 50-80 st. C (B18C4)

kicer
15-06-09, 22:53
Panowie (i jak są to Panie też) pomocy. Gdy silnik nabiera temperatury (ok 50 do 80 paru stopni) jest cos takiego że auto przyspieszając nagle przestaje to robić (mówie tu o obrotach 2000 do 3500 bo silnik jeszcze właściwie zimny jest) jest taka jakby dziura, jakby pracował nie wiem na 3 gary, Świece sprawdzone, przewody przebicia nie mają (a z resztą co by one do tego miały jak na całkowite zimno i na goraco tego efektu nie ma). Sonda raczej nie bo jak ją odlączyłem to jest to samo... Przewody do kolektora posprawdzane i niby ok. A co lepsze jak depne troche mocniej gaz to nagle jest takie szarpnięcie i auto jedzie dalej.
Pomocy! Nie jest to co prawda defekt dyskwalifikujący auto z dalszej ekspoloatacji ale strasznie irytujący...

Za podpowiedzi podziękował.

Pisze to samo jeszcze raz bo coraz więcej b18 się na forum pojawilo i może ktoś się z tym już spotkal...

vtec
15-06-09, 23:17
A to nie jest np. jakiś problem z wtryskami? Sprawdzałeś cały układ zasilania paliwem? Może w tym tkwi problem.

kicer
16-06-09, 23:43
Hmmm tylko jak to sprawdzić? Jak kontrolka check się nie pali to usterek raczej nie ma?

Calypso
19-06-09, 16:30
a robiłeś samodiagnostykę?

kicer
20-06-09, 00:47
No nie robiłem. Ale jak kontrolka sie nie pali (silnika) to chyba nie ma usterek. Czy się myle?

Hikiel
20-06-09, 01:14
Mylisz sie.

Calypso
21-06-09, 10:11
Dokładnie, nie musi w cale zaden check czy inna kontrolka sie swiecic. Rob samodiagnostyke i moze znajdziesz rozwiazanie.