PDA

Zobacz pełną wersję : Dym z pod maski

reaktor
15-06-09, 14:09
przy próbie odpalenia po deszczu (kopulka przewody itp.) po dłuższym kręceniu rozrusznikiem najpierw załapał jeden gar przy czym spod maski wyleciało mnóstwo dymu i pytanie moje skąd się wziął pod maską i co się stało i jak się wydostał ?przez filtr powietrza ciężko raczej bo mam seryjny ale bez tej skrzynki i U czyli raczej poleciał by gdzieś kołem ? przez głowice tez chyba nie.

kenny
15-06-09, 14:14
to nie widzisz skąd ten dym leci?

reaktor
15-06-09, 14:19
no raczej nie jak siedzie w środku i kręce rozrusznikiem a maska jest zamknięta, auto zawsze zapla normalnie raz miałem taką akcje i nie spodziewałem się czegoś takiego dlatego pytam

kenny
15-06-09, 14:30
wsadź kogos za kierę i niech kreci, a Ty patrz

81saren
15-06-09, 15:34
przy próbie odpalenia po deszczu (kopulka przewody itp.)
Moze warto najpierw to ogarnac ,

jaca1
16-06-09, 22:32
może uszczelkę pod kolektorem wylotowym masz już do wymiany?Tam czasem pojawia się trochę dymu (może tez do wymiany jest uszczelka pod głowicą)...

reaktor
16-06-09, 23:32
no tak tylko że jeśli coś by było nie tak z uszczelkami to dym leciał by przy gazowaniu , tymczasem hania chodzi bez zażutu i żadnego dymu nie ma nawet przy kręceniu pod 7tys, poza tym było go naprawdę sporo dziura musiała by być pokaźnych rozmiarów
wydaje mi się że mogło być to zwizane z tym ze krecac rozrusznikiem dawałem gazu czyli jak mi się wydaje lałem benzyne do cylindra w momencie w ktorym załapał tyko czesciowo została ona wypalona a cześć została wypchnięta przez dolot bo innej drogi nie widzie