PDA

Zobacz pełn± wersję : Nawiewy

Pozer
05-04-06, 23:04
Mam taki mały problemik
Chodzi o nawiewy [oiwetrza w civic coupe 95 r
Powiedzcie czy jest w tym modelu filtr pyłkowy?? poniewaz byłem w kilku sklepac i jedni mówia że jest a drudzy że nie było w tym modelu.
Głownie chodzi o to że nie wieje powietrze przez te dwie centralne kratki na srodku konsoli.
Co z tym zrobić??

mozes
06-04-06, 07:42
Sprawdz czy po przeł±czeniu przycisku nawiewu słychać jak się zmienia ustawienie nawiewu. Jeżeli nie dmuch ci powietrze tylko z tych dwóch kratek a z innych dmucha to musi być uszkodzona "konsola steruj±ca" nawiewem. Co do filtra to zanurkuj pod schowek po stronie pasażera i sprawdĽ będzie widać czym masz filtr czy nie.

Rikoo
06-04-06, 08:07
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388 :!: :!: :!:

MacK
06-04-06, 08:35
Powiedzcie czy jest w tym modelu filtr pyłkowy??
nie ma

Głownie chodzi o to że nie wieje powietrze przez te dwie centralne kratki na srodku konsoli.
a spróbuj pokręcić takim pokrętłem przy tej jednej kratce co jest na desce pod szyb± na ¶rodku, może tam masz zamknięte ;)

mozes
06-04-06, 09:55
a spróbuj pokręcić takim pokrętłem przy tej jednej kratce co jest na desce pod szyb± na ¶rodku, może tam masz zamknięte
to pokrętło jest tylko od zamykania lub otwierania nawiewu wła¶nie tej kratki która jest pod szyb±

Paweł S
06-04-06, 10:43
WITAM!

Mam Honde z 1996 5D - jak w temacie;) I odnosnie tego nadmuchu tez mam pytanko:)

Otoz na dwoch ostatnich prednosciach wszystko dmucha i dziala a na nizszych w ogole nic nie dziala :(
Jak pada deszcz i paruja mi szyby to musze wlaczac na ostatni poziom bo tak to nie ma zadnego efektu.

Wiecie moze w czym problem?? :)

Z gory dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam

ppm702
06-04-06, 11:17
rezystorki albo filtr przeciwpyłkowy

LIO
06-04-06, 16:36
a spróbuj pokręcić takim pokrętłem przy tej jednej kratce co jest na desce pod szyb± na ¶rodku, może tam masz zamknięte
to pokrętło jest tylko od zamykania lub otwierania nawiewu wła¶nie tej kratki która jest pod szyb±

a wła¶nie że tym pokrętłem też zamykasz przedmuch przez srodkowe dwie kratki :!: