Zobacz pełną wersję : problem pomocy
witam dzis usunolem zwezke w sliniku d14a3 wszystko piekne do monetu odpalenia samochodu i okazalo sie ze obroty faluja co to moze byc prosze o pomoc ! komp byl resetowany!
temat wałkowany chyba z 3000000 razy, ale pierwsze pytanie jeśli wywaliłeś starą uszczelkę to jaką włożyłeś zamiast niej? Ja u siebie też odmulałem silnik (mam D14A5) i też miałem taki cyrk na początku, wycinałem sobie uszczelkę ze zwykłego kartonu na wzór oryginalnej z powiększonym otworem i zapomniałem zrobić takiego malutkiego wcięcia. Po poprawieniu i wycięciu tego małego otworku już ponad rok zasuwam bez problemu.
witam dzis usunolem zwezke w sliniku d14a3 wszystko piekne do monetu odpalenia samochodu i okazalo sie ze obroty faluja co to moze byc prosze o pomoc ! komp byl resetowany!
Pierwsza sprawa - temat nazwany wzorcowo - od razu wiadomo o co chodzi :confused:
Druga - czytałes dokładnie TEN TEMAT?? (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=12593&highlight=odetkanie) tam przewałkowano temat baaaardzo dokładnie
Trzecia - czy po resecie komp byl nauczony? Czyli rozgrzanie, czekanie na załączenie wentylatora itd...
Czwarta - czy jestes na 100% pewien ze wszystko podlaczyles poprawnie i nic nie uszkodziles?
Piata - czy nowa uszczelke masz z ASO ?
dzieki koledzy za pomoc poprostu zle wlozylem uszczelke i teraz jest wszystko git!!! jeszcze raz dzieki mozna zamknac