PDA

Zobacz pełną wersję : Co zonaczaja 2 kropki na oponach?

najemnik
30-03-06, 12:49
Witam co oznaczaja dwie plamki (jedna zolta druga czerwona)na oponach? z tego co widze na jednym kole sa blisko siebie na drugim oddalone,czy to jest oznaczenie ktore kola sa tylnie a ktore przednie?Wczoraj zmienialem kola na letnie i koles nie wiedzila ktore sa przednie a ktore tylne,wiec myslalalem ze moze po tych kolorach idzie poznac?

LIO
30-03-06, 16:02
a nie zauwazyles, ze twój temat założony w złym dziale już tutaj przeniosłem ?
teraz masz dwa tematy pod soba. rewelka :/

najemnik
30-03-06, 18:33
to usun jeden

MartinS
30-03-06, 19:06
Wczoraj zmienialem kola na letnie i koles nie wiedzila ktore sa przednie a ktore tylne,wiec myslalalem ze moze po tych kolorach idzie poznac?

nie wiem co oznaczają kolory, ale raczje nie to które opony na przod a które na tył....
jeżeli kupujesz nwoe opony to nei ma znaczenie przeciez która bedzie z tyłu a ktora z przodu.... jezlei masz już używane to na oś która jest napędzana zakłąda sie te z lepszym bieżnikiem......
przy oponach kirunkowych należy zwracac uwage jak zakładamy opone na felge po lewe i prawej stronei auta.....

LIO
03-04-06, 18:42
na moich oponach jest tylko żółte kółeczko
dowiedzialem sie dzisiaj, ze tak powinno sie ustawiac opone, aby bylo tym kółeczkiem na wentylu na feldze i w tej pozycji wywazac kolo.
Po co dwa, nie wiem.

Pati
03-04-06, 18:44
opona uhp jest w jednym miejscu lzejsza, wlasnie zeby zrownowazyc wentyl.