Zobacz pełną wersję : Civic 5 gen swiatla
-=GrZeSiEk=-
04-06-09, 16:28
Mam zalozone swiatla angel eyes i chce zalozyc do nich xenon i nie wiem co zrobic zeby swiatla drogowe nie wylaczaly sie po wlaczeniu swiatel mijania poniewaz xenon potrzeboje kilka sekund na ustabilizowanie swiatla.
bracho1978
04-06-09, 18:37
Chyba odwrotnie światła mijania , drogowe musisz wyłączać
-=GrZeSiEk=-
05-06-09, 06:30
Chyba odwrotnie światła mijania , drogowe musisz wyłączać
No fakt racja pomylilem sie
Jak wstawisz diode między drogowe a mijania to napięcie wraca do mijania w momencie włączenia długich ale to czasami bezpieczniki mogą nie wytrzymać
VaTi Pro-Tec
02-04-10, 08:40
podobno jak zmieni sie przekaźnik od świateł to święcą i drogowe i mijania, ale czy ktoś z was wie jaki to miałby być przekaźnik??
też mam angele i też chciałbym żeby drogowe i mijania świeciły razem, a nie na przemian... help
JulekCIVIC
02-04-10, 15:16
nie wiadomo czy to nie będzie za duże obciążenie dla instalacji... jednak to będzie dwa razy taki duży pobór niż normalnie...
Sami raczej tego nie ogarniecie. trzeba przerobić troche instalacje tak, zeby przy właczaniu drogowych przekaźnik nie rozwierał obwodu mijania. Polecam wizyte u elektryka, jak ogarnięty to sobie poradzi.
Dokładnie tak jak powiedział Krzysiek lepiej sami nie kombinujcie bo będzie więcej z tego krzywdy niż pożytku.