Zobacz pełną wersję : problem z prędkością...
mam civic 1,3. cos jest nie tak bo na 3 pierwszysch biegach jakos sie zbiera, ale na 5 biegu przestaje przyspieszac przy ok 140 km/h. nie wiem co to moze byc... Macie tez pod pedalem gazu taki jakby ogranicznik? bo nie wiem czy to standart czy moze to jest ten problem...
prosze o pomoc
Mustwo samochodow ma ten ogranicznik pod pedalem gazu :p
No i kiepski dzial wybrales na to pytanie i poleci do kosza :D
nowy jestem i probuje to wlasnie stad wyrzucic...ale cos nie idzie...
nie chce podpadac na samym poczatku
hehehe to masz 3 modow przegladajacych :
lukasyaho, majdan, KluH
Napisz do jednego PW i ci przeniasa do odpowiedniego dzialu :P
civicolsztyn
28-05-09, 09:02
sie ziomeczku nie dziw ze na 5 biegu sie slabo rozpedza pow 140 w koncu masz maly silniczek a po za tym 5 bieg to tak zwany nadbieg. czyli bieg do oszczednej jazdy
1.3 rozpędzaj powyżej 100 na 3 albo 4 biegu.
3 do 150
4 do max
tak jak ktoś pisał 5 to eko bieg :)
dokladnie 5 to nie od przyspieszania jest...a tak wogole to szalu nie ma moj poszedl kiedys tylko 160 :(
ja w 5 osób 170km/h na dłuższym odcinku jezdni ...
siemens_15
29-05-09, 01:45
5 bieg używaj tylko do utrzymywania prędkości, a nie do przyśpieszania, bo Hanie panewki zabolą po pewnym czasie.
5 generalnie nadaje się do lekkiego przyśpieszania tylko w dość wysokim zakresie obrotów, więc jak nie zakręcisz hanką konkretnie to wrzucając 5 bieg zmulisz autko i nie pociągniesz dalej a nawet może ci zwalniać.
JeNNy_forever
29-05-09, 20:37
tak jak mówią poprzednicy - sprawdź czy jesteś w stanie się rozpędzić więcej na 4 biegu niż te 140 - jeśli tak to wrzuć 5 i obserwuj co się dzieje, jak na 4 pojdziesz więcej to odpadają wszelkie ograniczniki pod pedałami :)