Zobacz pełną wersję : Znikajacy olej do wspomagania
Witam
Mam pytanko ucieka mi olej do wspomagania (Aerodeck 2.0i TD 1999r)na wysokosci przgubu jest laczenie metalowego przewodu z gumowym i tam wlasnie mi wykapuje olej ale na gumowym przewodzie jest tuleja metalowa i opaska nie pomaga jak to mam uszczelnic czy konieczna jest wymiana przewodu gumowego.
Mam podobna sytuacje - w zasadzie zostaje tylko wymiana. Cena w serwisie tego weza moze zabic, mechanicy polecali mi dorobic, bo niestety zamiennikow brak.
Mam podobna sytuacje - w zasadzie zostaje tylko wymiana. Cena w serwisie tego weza moze zabic, mechanicy polecali mi dorobic, bo niestety zamiennikow brak.
a ja kupiłem litr płynu za 60 zł i co jakiś czas wymieniam.
litr kupiłem latem ubiegłego roku i jeszcze mam 2 setki.
jakby przeliczyć to nie opłaca się naprawiać wolę co jakiś czas dolać
Ciii, bo sie wyda zrobilem to samo - litr wystarcza na ponad rok, wiec wymiana weza nie trzyma kalkulacji, obiecalem sobie, ze kiedys to jednak zrobie.
wszystko oki ale mnie zapiernicza plyn jak z kranu przez noc mi zbiorniczek wycieknie moze ktos wie ile kosztuje taki przewod ???
jesli mnie pamiec nie myli to w ubieglym roku 300 - 400 pln, moze znajdziesz uzywke od rovera 420d. Cyba lepiej wymontowac i poszukac zakladu dorabiajacego weze olejowe, powinno wyjsc taniej za wymiane tylko fragmentu.
waz jako waz jest caly tylko cieknie mi pod tuleja metalowa co jest na gumowym wezu w ktorego wchodzi metalowa rurka
czyli przypuszczalnie guma stracila juz swoje wlasciwosci i sie rozciagnela - rozlasowala i dlatego nowy zacisk nic nie daje; poszukaj zakladu, ktory dorabia weze i wymien wszystkie odcinki gumowe - tak chyba bedzie najrozsadniej
no wlasnie na ten pomysl kolega mnie tez naprowadzil rozszczelnia mi ten przwod i nowy zalacza podobno jest to koszt 20-30zł jutro bede wiedzial jest to zakład hydrauliczny .dzieki za wszystkie rady pozdrowionka
kolego wyciągnij wąz i podjedz do jakiejś firmy zjamującej sie hydrauliką siłową dadza ci nowy przewód i zakują końcówki zapłacisz max 80 zł
no to teraz mogę napisać cały przewod od zbiorniczka do maglownicy wymontowalem zastapiłem go zbroionym wężem gumowym za 8.70 zł (2m) opaski zaciskowe (zbiorniczek,maglownica) płyn Hondowski 60zł.(jest rożnica w uzytkowaniu) zero wyciekow i śmigam jak nówką.pozdrawiam NIEDOWIARKOW (FACHOWCOW MECH.) KTORZY WRECZ PANICZNIE MOWILI MI ŻE TO NIE WYTRZYMA.
mam nadzieje, ze kupiles waz tzw. olejowy, samo zbrojenie to nie wszystko, nie kazda guma wytrzyma dluzsza eksploatacje - ale pomysl sam w sobie dobry, nie bylo problemow z przeprowadzeniem, obcieraniem, itd.?
nawet jak mi wytrzy ma 12m-c to moge go wymienic sam przewod org.450zl.brutto plus wymiana to koszt okolo 600zl.ja to zrobilem za niecale 10zl nie ma problemu z przeprowadzeniem, opaskami samozaciskowymi mocowany do innych przewodow takze teraz mam przewod orginal do sprzedania albo zrobienia i za jakis czas wymienic na org.troche to honda skaplikowala .pozdrawiam