Zobacz pełną wersję : Jakie głosniki do civic 5d 96rok
Witam wszystkich i mam pytanie.
Kupiłem właśnie civica 5 drzwi z 1996 roku. Bede montował radio pioneer 3700 lub 4700 z mp3 za około 400zł. Jakie głosniki pasują w fabryczne miejsca na drzwi i tył przy półce. Jakie są wymiary tych głosników i jaką ewentualnie firmę polecacie? Generalnie nie zalezy mi na głośnym brzmieniu, lecz na czystym, lubie słyszeć wysokie tony, ale basu troche też musi być. Co polecacie?
po pierwszer nie ten dzial, wiec przenosze tam gdzie jego miejsce
po drugie poczytaj wiecej, a wszelkie odpowiedzi znajdziesz
po trzecie wiecej uwagi, zacznij od regulaminów, FAQ i uzywania opcji SZUKAJ
i napisz ile kasy chcesz przeznaczyc na głosniki i czy maja grac tylko z radia czy ze wzmaka?
ile kasy chcesz przeznaczyc na głosniki i czy maja grac tylko z radia czy ze wzmaka?
dokładnie :D
z tyłu 13 cm ... przód po zamontowaniu paneli z mdf'u 16,5 cm
* zrezygnował bym z tyłu i zajoł sie przodem
czkeamy na kase ... aby moc cos doradzic 8)
na głosniki chciałbym wydac około 200zł. Czekam na wasze podpowiedzi
[ Dodano: Pon 20 Mar, 2006 ]
będą grały tylko z radia
[ Dodano: Pon 20 Mar, 2006 ]
bedą grały tylko z radia!
i chcesz za to kupić 4 sztuki ? to poszukaj czegoś na allegro ... ja osobiście nic Ci nie doradze
no moze to 8) dodaj 100pln kup HERTZ'a i zainwestuj w maty ... bedziesz zadowolony
no moze to dodaj 100pln kup HERTZ'a i zainwestuj w maty ... bedziesz zadowolony
jedyne dobre rozwiązanie....bo w tej kwocie co podałeś bedzie ciezko cos ogarnąc....
ja kupilem takie
http://www.allegro.pl/item92480461_jbl_cs_396_nowe_gwarancja_f_ra_od_sup ers.html
i jestem zadowolony, graja dosyc czysto i jest tez dobry bas,
ale krzysgier, ty chyba niechcesz wycinac polki z tylu to
dodaj 100pln kup HERTZ'a i zainwestuj w maty ... bedziesz zadowolony
bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem w takim razie.
a nie lepiej rzeczywiscie wyciąc w półce otowry na jakies koaksalne dwu lub trójdrożne głośniki ??
Tylko jak wywalisz dziury w półce to zrób sobie coś takiego jak ja mam, zawsze bedzie to wszystko stabilniejsze, fakt, że u mnie powinny być jeszcze maty ale z tym tematem to dopiero bede rzeźbił.
Ja mam coś takiego (sorry za bałagan przy kablach ale nie o to chodzi)
http://tcs.null.pl/www/klub/klubowicze/przemo/04.jpg
Po za tym musisz brać pod uwagę to że jakoś dziwięku głośnika nie zależy tylko od tego jakiej jest firmy i ile kosztował, chodzi także o to co podaje mu sygnał, jeśli kupisz głośniki nawet za 2000 pln to gdy bedziesz miał radyjko za 450 plnków to i tak nie bedzie to grać tak jak powinno, po za tym okablowanie też musi być odpowiednie.
Napiszesz zaraz że nie jesteś audiofiem ale apetyt rośnie w miarę jedzenia wiec lepiej wcześniej się zaopatrzyć w coś lepszego niż później zastanawiać się nad swoim błedem i wydaną kasą
Podłącze się do tematu.. Chciałem na przód przeznaczyc tak około 400zl.. Czyli za ta cene najlepiej wstawic hertz esk 165 + wygluszyc matami, bo sie chyba akurat zmieszcze w tej kwocie? Czy macie jeszcze jakies inne propozycje? :) Aaa, radyjko mam srednie - pioneer 3730MP 4x45, glosniki seria (nie takie straszne)
Mam znajomego który redaguje dział CAR AUDIO w GT
Rozmawiałem z nim na temat mat wygłuszających z ALLEGRO i powiedział że szkoda kaski, niby wszyscy piszą że są to profesjonalne rozwiązania a tak naprawde wszystko jest g... warte, szkoda kaski, lepiej wydać na jakiegoś dobrego "bas killera" niż kupować takie badziewie
Leeo
Proponuje odciąć kawałek plastikowej kieszeni i zrobić po prostu panel, napewno będzie to lepsze rozwiązanie i bedziesz bardziej zadowolony niż w przypadku tego co piszesz wyżej.
Fakt będzie to penwie droższe ale efekt niewspółmierny, po za tym trzeba się liczyć z tym że musisz wygłuszyć środek jak i boczek od tyłu żeby nic nie skrzypiało i nie wpadało w nieporządany rezonans.
temat mat wygłuszających z ALLEGRO
jesli to APP to się nie zgodzę i powiem więcej podpierając się zdaniem Emg, który juz nie jeden samochód na nich zbudował :) Poza tym ja jestem zadowolony ;)
spoko każdy ma swoje zdanie ja tylko przytaczam slowa znajomego
NO to chlopaki.. czyli co polecacie? Maty + hertze? Czy jakies inne glosniczki? Musze sie wyrobic w 400zl :/ Wygluszyc bede probowal sam :)
Mam znajomego który redaguje dział CAR AUDIO w GT
Tomek?
jes Tomek
Rozumiem, że też go znasz :)
O teraz sobie uświadomiłem jedną rzecz, czy Ty EMG przypadkiem nie robiłeś kiedyś Civa IV generacji na fajnym wypaśnym sprzęcie z elektycznie odsuwaną częscią w bagarku ??
czy Ty EMG przypadkiem nie robiłeś kiedyś Civa IV generacji na fajnym wypaśnym sprzęcie z elektycznie odsuwaną częscią w bagarku ?
jak nie jak tak :D
NO to chlopaki.. czyli co polecacie? Maty + hertze? Czy jakies inne glosniczki?
jęzlei chcesz aby ładnie gralo to obojetnei jakei głosniki wsadzisz, mata musi być..
a i przyłacze sie do opini kolegów ze maty APP są ok....
czy Ty EMG przypadkiem nie robiłeś kiedyś Civa IV generacji na fajnym wypaśnym sprzęcie z elektycznie odsuwaną częscią w bagarku ?
jak nie jak tak :D
Jaki ten świat mały :)