Zobacz pełną wersję : lampka wewnetrzna podlaczenie
pawelolszewski
15-05-09, 18:23
witam
dziś przystąpiłem do montażu ściemniacza oświetlenia i tak sie zastanawiam czy te dwa kable które dochodzą do lampki to są od zasilania i czujnika otwarcia drzwi?? może ktoś upewni mnie w tym stwierdzeniu..a może jeszcze ktoś pamięta który jest od czego dokładnie..masa idzie taka listwa pod śrubę??
Masa spod śrubki idzie po to żebyś mógł włączyć lampkę niezależnie od otwarcia drzwi. Do lampki dochodzi stały plus i minus od krańcówek. Nie pamiętam jakie tam są kolory dlatego Nie powiem Ci który jest który. Najprościej weź miernik i będziesz wiedział, który to plus a który minus z krańcówki.
pawelolszewski
16-05-09, 22:54
ok dzięki wielkie:)rozwiałeś moje wątpliwości:)
Napisz coś więcej o tym ściemniaczu, trudności montażu i zadowolenia z użytkowania !
Maxx
pawelolszewski
19-05-09, 13:09
problemy z montażem raczej zerowe..trochę rozbierania i lutowania oczywiście miernik konieczny:)ja kopiłem taki z 7 przewodami i jest podpięty tez pod centralny..zajęło mi to jakieś pół godzinki a efekt rewelacja!!Polecam
Coś mi się wydaje że zakupiłeś taki jak ja. Ma możliwość płynnej regulacji czasu podtrzymania świecenia i czasów zapalania oraz ściemniania. Wygasza natychmiast po włączeniu zapłonu. Można też podpiąć centralny - gasi lampkę po zamknięciu i zapala po otworzeniu z pilota (osobiście nie podpinałem zapalania po otworzeniu centralnego). Bajerek fajny. Polecam wszystkim. Wystarczy podciągnąć plus po stacyjce i sterowanie od centralnego.