PDA

Zobacz pełną wersję : lampka wewnetrzna podlaczenie

pawelolszewski
15-05-09, 18:23
witam

dziś przystąpiłem do montażu ściemniacza oświetlenia i tak sie zastanawiam czy te dwa kable które dochodzą do lampki to są od zasilania i czujnika otwarcia drzwi?? może ktoś upewni mnie w tym stwierdzeniu..a może jeszcze ktoś pamięta który jest od czego dokładnie..masa idzie taka listwa pod śrubę??

mickee
15-05-09, 21:16
Masa spod śrubki idzie po to żebyś mógł włączyć lampkę niezależnie od otwarcia drzwi. Do lampki dochodzi stały plus i minus od krańcówek. Nie pamiętam jakie tam są kolory dlatego Nie powiem Ci który jest który. Najprościej weź miernik i będziesz wiedział, który to plus a który minus z krańcówki.

pawelolszewski
16-05-09, 22:54
ok dzięki wielkie:)rozwiałeś moje wątpliwości:)

maxx
19-05-09, 08:24
Napisz coś więcej o tym ściemniaczu, trudności montażu i zadowolenia z użytkowania !
Maxx

pawelolszewski
19-05-09, 13:09
problemy z montażem raczej zerowe..trochę rozbierania i lutowania oczywiście miernik konieczny:)ja kopiłem taki z 7 przewodami i jest podpięty tez pod centralny..zajęło mi to jakieś pół godzinki a efekt rewelacja!!Polecam

mickee
19-05-09, 13:17
Coś mi się wydaje że zakupiłeś taki jak ja. Ma możliwość płynnej regulacji czasu podtrzymania świecenia i czasów zapalania oraz ściemniania. Wygasza natychmiast po włączeniu zapłonu. Można też podpiąć centralny - gasi lampkę po zamknięciu i zapala po otworzeniu z pilota (osobiście nie podpinałem zapalania po otworzeniu centralnego). Bajerek fajny. Polecam wszystkim. Wystarczy podciągnąć plus po stacyjce i sterowanie od centralnego.