PDA

Zobacz pełną wersję : Z gazem czy bez?

zyziu123
14-05-09, 23:13
Czy warto kupić hondę z instalacją gazową czy bez niej i później założyć samemu?

SkąpyPan
14-05-09, 23:24
warto jest kupić Hondę bez gazu i nie zakładać go do niej później...

Cegła
15-05-09, 01:57
warto jest kupić Hondę bez gazu i nie zakładać go do niej później...

co prawda to nie jest odp na pytanie,ale... szczera prawda :D

Michcioo
15-05-09, 06:42
Czy warto kupić hondę z instalacją gazową czy bez niej i później założyć samemu?

kupiłem hondę już z instalacją gazową ... i muszę przyznać że jeździ się całkiem dobrze, nie odczuwam jakiegoś super spadku mocy. Instalację gazową mam przedpotopową - I generacja, ale do 180km/h spokojnie na niej przycisnę. Gaz jest tani, jeśli się codziennie robi bardzo dużo kilometrów będzie jak znalazł.

yautja
15-05-09, 08:04
Jeśli masz zamiar jeździć na LPG, to warto kupić już z instalacją (tylko zwrócić uwagę, co tam jest zainstalowane i jak).

xaoo
15-05-09, 08:42

Zyziu
jaką Honde z jakim silnkiem
osobiście miałem już 3 samochdoy z gazem i jestesm zwolennikiem gazu w samochodach jeżdżących dużo
ale jeśli chcesz cieszyć się VTEC to obawiam się ze z gazem radość ta będzie mniejsza...
Honda naprawde niewiele pali a jeśli juz koniecznie chcesz gazować to
a/ kup bez gazu i załóż nową dobrą instalacje u dobrego gazownika ( każda nowa jest lepsza niż jakaś niewiadoma co do przebiegu/stanu/jakości zalożenia)
b/ kup samochód którego silnik jest gaz friendly np. opel/deawoo

imm3
15-05-09, 10:25
Mam honde z gazem i chodzi dobrze.

Jak będzie dobra sekwencja to D serii i nawet z vtec to będzie dobrze chodziła.
A czy brać z czy bez i zakładać to zależy co jest tam już zainstalowane :)

Tyle jest hond na gaz i ludzie nie narzekają. Najwięcej narzekają ci co gazu w swoich hondach nie maja ze to zło.
Na tym forum gaz jest zakazany ;]

zyziu123
15-05-09, 13:23
xaoo
To nie będzie VTEC. Rozglądam się za 1.4 90 KM (EJ9) HB. Miałem już auto na gaz i mimo, że to była instalacja II generacji, to z samym gazem nie było problemu (gorzej z autem, ale ja nie o tym :)). Do Hondy chciałbym sekwencję.

tom1111
15-05-09, 21:03
Jam mam Hanie VI gen z silnikiem d14a4 . Założyłem sekwencje IV gen. stag 300 przy 120 tys km. I jeździ się absolutnie bezstresowo. W cyklu mieszanym pali 10 l / 100 km przy mojej dość ciężkiej nodze. Zrobiłem a gazie 50 tys km i absolutnie nic się nie chrzaniło. Za ten czas w samochodzie wymieniłem tylko filtry i klocki :) Nie polecam starszych generacji LPG bo w mim poprzednim samochodzie miałem spore problemy z II gen.
A i taka ciekawostka. Jeśli na gazie jest jakiś spadek mocy to ja go absolutnie nie zauważyłem. Robiłem testy i podczas przyspieszania na wysokich obrotach włączałem i wyłączałem intestacje. I nie zauważyłem żadnego spadku mocy przy przełączaniu samochodu na lpg. Aż się muszę na hamownie przejechać. WG mnie silnik D14A4 jest GazFriendly. :)

Marek Podlaskie
15-05-09, 21:13
Jeśli masz zamiar jeździć na LPG, to warto kupić już z instalacją (tylko zwrócić uwagę, co tam jest zainstalowane i jak).
Zdecydowanie kupic nalezy bez instalacji i zalozyc ale naprawde dobrej firmy,o ile jezdzisz duzo.Chociaz mysle ze szkoda Hondki do gazu.A

pawel240
16-05-09, 20:37
d14 to nie jest jakis skomplikowany silnik, nawet I gen bedzie przy nim dawac rade i w przeciwienstwie do VTECów nie jest problemem znalezienie zdrowego egzemplarza nawet z LPG

jerzyk
19-10-09, 01:06
Wiesz ja tez byłem przeciw lpg w honi...ale jak założyłem to sie przekonałem:)Honia da rade na gazie!Może troche słabsza na 3...4...ale to nie o to chodzi....zawsze można przełoczycz na benzyne:)hehe Ja mam D15B2 i jest ok:)