Zobacz pełną wersję : Jak nazywa sie ta część?
Zauważyłem ostatnio, że brakuje mi jednej śruby w komorze silnika. Jak nazywa się ta część która jest pokazana na zdjęciu poniżej?
http://img217.imageshack.us/img217/6109/111nnr.jpg
Śruba w to miejsce może być jakaś normalna czy musi być jakaś specjalna którą trzeba zamówić w ASO?
Hm. To jest chyba dolna łapa mocująca silnik z poduszką. Ciekawe, dlaczego tej śruby nie ma? Może była wymieniana i gwint poszedł.
Dzięki za odpowiedź. To chyba ta sama część http://www.moto.allegro.pl/item629209335_poduszka_stopa_lapa_silnika_honda_ci vic_1_5_1993.html Była pewnie wymieniana bo auto z tego co wiem było bite z przodu z lewej strony. Dopiero teraz zauważyłem brak tej śruby, możliwe że już tak od kupna było? (2 lata ). Tam wchodzi jakaś specjalna śruba dostępna tylko w ASO, czy jakaś zwykła tez będzie pasować?
jakaś zwykła tez będzie pasować tylko czasami ciężko je dostać bo maja drobniejszy gwint , poza tym nie ma co się przejmować zbytnio brakiem jednej śruby jak się nic nie dzieje ;) każdemu mechanikowi zawsze jakieś wolne śruby zostają po robocie
jakaś zwykła tez będzie pasować tylko czasami ciężko je dostać bo maja drobniejszy gwint , poza tym nie ma co się przejmować zbytnio brakiem jednej śruby jak się nic nie dzieje ;) każdemu mechanikowi zawsze jakieś wolne śruby zostają po robocie
I właśnie takich mechaników trzeba tępić, tu śrubka tam śrubka, w rezultacie łapa jest niedokręcona i szybciej może popękać poduszka. Przy wymianie sprzęgła w accordzie mechanik nie przykręcił mi jednej śruby(właśnie przy łapie).Wynik szarpanie przy zmianie biegów, poduszka do wyrzucenia, śruba do dokupienia i wymiana sprzęgła kosztowała ponad 1tys zl. (Accord 99')
mały offtopic
z ciekawostek powiem że kumpeli w fiacie tipo przy montażu LPG mechanik urwał śrubę od amortyzatora i wiecie go zrobił?
przykleił główkę śruby na superglue i nawet jej o tym nie poinformował. żanada