PDA

Zobacz pełną wersję : Coś szczela w przodzie...

Helfik
19-04-09, 23:08
Panowie pomóżcie bo nie wiem co to może być... Od kilku dni coś strzela mi w przodzie samochodu a dokładniej tak jakby w prawym kole/przegubie... ciężko powiedzie... Stawiał bym na przegub jednak przegub przeważnie tak strzela przy skręcaniu a tutaj przy jeździe na wprost, co dziwniejsze gdy dodaje gazu lub hamuje to nie słychać tego strzelania... a jak jadę z jedna prędkością lub na luzie to strasznie słychac ten efekt... Zmieniałem niedawno hamulce od ek4 a razem z nimi przegub właśnie z prawej strony... Pomóżcie co to może być bo już mnie ten dźwięk zaczyna denerwować i boję się żeby czegoś nie ukręcić... Może ktoś miał podobnie... i pomoże mi co mam wymienić żeby przestało się tak dziać...

Tompro
20-04-09, 09:03
Też coś takiego mam obecnie i chętnie bym poznał źródło u ciebie jak znajdziesz. Ja chwilowo za granicą jestem to nie bawiłem się z tym jeszcze a po powrocie zmieniam silnik na większy i przy okazji całe półośki z przegubami to pewnie problem sam zniknie.

SkąpyPan
20-04-09, 23:11
miałem identyczne objawy i w moim przypadku problem okazał się banalnie prosty- miałem nie dokręcone koło:o

Tompro
21-04-09, 06:52
miałem identyczne objawy i w moim przypadku problem okazał się banalnie prosty- miałem nie dokręcone koło:o

U mnie to na pewno nie to ;) Koło sprawdzałem. Mi to wygląda na przegub ale dziwne, że strzela też przy jeździe prosto.

Helfik
21-04-09, 07:57
u mnie było to koło.... dokręciłem śruby (których nie dokręcił mechanik) i problem znikł :)

Tompro
21-04-09, 08:23
U mnie koło zdejmowałem, żeby zobaczyć co to może być także na pewno to nie to. Łożyska też nie podejrzewam bo ma pare miesięcy dopiero i jest oryginalne. Najbardziej myśle o tym przegubie. No nic pewnie znajde winowajce jak będę rozbierał zawieche po powrocie. Jeszcze mam jeden pomysł bo zaczęło mi się to po wyregulowaniu zbieżności. Mam auto obniżone i ustawione kąty kół wachaczami regulowanymi więc całe koło mam troche bardziej wysunięte. Może to coś miało na to jakiś wpływ. No nic pewnie do nowego silnika dokupie sobie takie przedłużone sworznie dolne w celu zmniejszenia tego wysunięcia.