PDA

Zobacz pełną wersję : Oderwało mi uszczelkę szyby przedniej :(

kenny
07-01-05, 10:15
Odpadła lewa boczna (od kierowcy). Jakiś ch..j ją kiedyś przykleił na silikon sanitarny w 3 punktach. Ostatnio trochę odstawała u góry, ale nie miałem czasu się tym zająć. I bęc. Nie mam w ogóle.

I tu pytanie. Czy można tak jeszcze trochę pojeździć, czy odstawić i poczekać na jakiś wolniejszy weekend?

A mama mówiła bym nie jeździł zbyt szybko.....

sc0rpion
07-01-05, 10:32
spokojnie Kenny
ta boczna listwa powinna trzymac sie na takich klipsach, ktore kupisz w punktach gdzie montuja szyby
ja kiedys do swojej placilem 50pln za komplet na cala szybe
oczywiscie nie jedz do ASO bo tam cie zedrą

kenny
07-01-05, 11:54
Na klipsach?!? K..wa!! Ci kolesie nasmarkali silikonem który im z montowania kibla został!!!
A teraz ch..j strzelił całą listwę!!! :502:

Dzięki sc0rpion. Następna będzie już na klipsach.
Rozumiem, że ta listwa pełni funkcję maskowania wklejenia szyby?

sc0rpion
07-01-05, 12:06
Rozumiem, że ta listwa pełni funkcję maskowania wklejenia szyby?

dokladnie do tego sluzy

Maro
07-01-05, 12:32
Z dostaniem takowej listwy może być problem . Poszukaj gdzieś jakiejś używanej , bo nowa w ASO kosztuje od hu...a . :)

TENCIO
07-01-05, 14:28
ja mialem podobny problem...tyle ze mi ta listwe jakis pedał wyrwal jak autko stalo na ulicy.zamowilem u znajomego z japonii, ale zanim on mi ja przywiozl to kupilem ja na szrocie za 80zł i teraz mam dwie :grin: .ostatnio jednak zauwazylem ze ta od strony kierowcy zaczyna odchodzic i struktura gumy juz nie ta. jezeli ktos ma zapotrzebowanie na ta od strony pasazera a ma w zamian ta od strony kierowcy to chetnie sie zamienie.nadmieniam ze ta listwa z japonii jest fabrycznie zapakowana i ma komplet klipsow do montazu...koszt nowki w aso to ok 250zł

LIO
07-01-05, 15:54
nowa droga strasznie, szukac nalezy na szrotach, ale tez nie jest latwo. Mi takowa zaje**li na 1 Modlinie w 2003 roku. Bez niej jezdzic mozna, bo ona tylko oslania, ale jak rozumiem ja poprostu zgubiles. No cóz pech...

ARTX
07-01-05, 23:23
dokładnie, ona trzyma sie na 3 czy 4 klipsach, wiec tylko na takie zapinaj..

Z dostaniem takowej listwy może być problem
eee mam takie for sale :wink:

LechuLK
05-06-08, 10:16
mam podobny problem co kenny w moim V gen HB poluzowała sie listwa zaślepiająca mocowanie szyby przedniej. Dokładniej to od strony kierowcy i na górnej części . Auto było kiedyś uderzone w przód i pewnie dlatego tak jest. Widzę tam jakiś silikon a takie zatrzaski na których trzyma się to z drugiej strony są pourywane. Teraz zaczęło to odchodzić. Do środka woda się nie leje ale szyba wygląda jakby była trochę przesunięta na bok i w dół patrząc od strony maski. Ile kosztuje mniej więcej wklejenie szyby jeszcze raz? Czy w ogóle da się tak zrobić czy trzeba kupować nową szybę? Jak jest z dostępnością tych zatrzasków i orientuje sie ktoś jak one wyglądają i ile ich jest?

Tak wygląda to u góry:

http://img156.imageshack.us/img156/4440/12312qs0.jpg

W tym miejscu jak było ciepło mogłem naciągnąć ten pasek do końca i przygnieść taki metalowy uchwyt kombinerkami i było OK nie było tej przerwy. Ale zaraz ten pasek z powrotem wrócił tak jak było wcześniej i dalej jest przerwa. Trzeba mocniej ścisnąć tą metalową blaszkę czy jak sobie z tym poradzić?

TENCIO
05-06-08, 10:37
w razie czego mam fabrycznie nowa listwe jeszcze zapakaowana w komplecie z klipasami , oddam za 100zl.

molekss
05-06-08, 11:49
mam podobny problem. u góry od strony kierowcy uszczelka nie dolega do końca do szyby, kiedyś próbowałem lekko podkleić silikonem. czy dzieje się coś poważnego jak ta uszczelka nie dolega dokładnie do szyby? czy przez to woda deszczowa zcierana przez wycieraczkę leci do środka?

koberone
05-06-08, 12:05
noo ja tez mam podobnie, tzn jakby brakowalo mi 1cm tej uszczelki w jednym mijscu na przedniej szybie od strony kierowcy, niby nic ale tycia szparka jest:(

LechuLK
05-06-08, 12:48
Był ktoś może z tym u jakiegoś speca jeżeli tak to ile wziął. Czy nie jest to żadna filozofia i można to samemu zamontować?

Niby nic się nie dzieje(chociaż już tam w środku ruda się zaczyna pokazywać) ale razi w oczy :/