PDA

Zobacz pełną wersję : zgrzyt w lewym kole

22bobas
03-04-09, 11:29
Witam jak w temacie coś zaczęło mi zgrzypiec w lewym przednim kole przy każdym nawet małym ruchu kierownica przy wsiadaniu, wysiadaniu z auta nie mam pojęcia co to tak zgrzypi a gdy podniose auto na podnosniku do góry to cichutku żadnego dzwieku :/ nie mogę wyczaić skąd dochodzi ten dzwiek, w tamtym roku jakoś na jesień miałem ten sam problem ale ze wahacz górny nadawał sie do wymiany to myślałem ze to dlatego tak się dzieje po wymianie było cicho przez cala zimę i nagle od kilku dni wkurzać się znowu zaczalem bo nie wiem czemu tak się dzieje. Może miał ktos podobny problem i pomoże z góry dzięki :)

skolopendra
03-04-09, 19:02
nie wiem czemu tak się dzieje.

przyczyn może być wiele

ale na 100% to na przeglądzie wiosennym ci powiedzą

22bobas
04-04-09, 01:07
jakoś nie wieże w te przeglądy kumpel był w serwisie VW i nie wykryli mu ze ma rozwalony wahacz :/ jak się pozniej okazało a po za tym co on mi może powiedzieć ze mi zgrzypi na przodzie to sam wiem :p
Myślałem ze miał już ktoś coś podobnego... :)

cisek222
04-04-09, 11:50
może ten wahacz znowy ci poszedł bo jakiś tani zamiennik kupiłeś??? jak jesteś w aucie to dźwięk sie rozchodzi i tak tego nie usłyszysz

gdy podniose auto na podnosniku do góry to cichutku żadnego dzwieku :/

auto bez obciążenia inaczej reaguje. Moja rada na wstępie to kucnij przy kole z otworzoną maską a ktoś inny niech ci naciska na bok auta (tak jak amator sprawdza amortyzatory) i może wtedy zlokalizujesz czy to góra czy dół i można działać dalej:)