PDA

Zobacz pełną wersję : Integra Vs Civic

letty-23
02-04-09, 20:16
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam male pytanko zwiazane z silnikiem od Hondy Integry i silnikiem od Hondy Civic V generacji z 1995 roku a mianowicie czy silnik z Intergy pasowal by do Civic jakie sa potrzebne przebudowy i potrzebowalbym wszelkich informacji dotyczacych tej zamiany prosze Was wszystkich o chocby malutkie wskazowki z gory bardzo Wam wszystkim dziekuje za pomoc naprawde jest to dla mnie bardzo wazne bo zastanawiam sie nad kupnem albo silnika z Integry albo z Civic DOHC z podwujnym walkiem zastanawiam sie jeszcze nad turbo ale to odlegle plany tak wiec naprawde prosze Was o POMOC?

Lcfr
02-04-09, 20:27
kompletnie nie pasuje ten silnik....

kocel
02-04-09, 21:34
a markos?? chyba że nie zrozumiałem pytania...

havok
02-04-09, 21:50
Pytanie zrozumiałeś. Nie zrozumiałeś odpowiedzi :D

A teraz uwaga, pomagam.
Najpierw czytaj, potem pisz. Obejrzyj sobie tematy użytkowników, np. wspomnianego wyżej !markosa. Weź też pod uwagę, że poza silnikiem z Integry Type R (bo prawdopodobnie o nim wspominasz) o oznaczeniu b18c6 w Integrach III generacji bywały silniki b18c1 i b18c5 (rynek USA) oraz b18b1, każdy na 2 wałki. I każdy pasuje... Więcej się dowiesz po lekturze forum.
Jak na pół roku

majin103
02-04-09, 22:02
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=5592&highlight=markos+corsa

fajnt temat o tym o co Ci chodzi. stary troche;0

Leoncivic22
02-04-09, 22:20
witam wszystko pasuje i bardzo ładny i prosty swap jak masz wiazke z vti i komputer p28 z vteca to juz masz po problemie bo jak zalozysz ta wiazke to do komputera tylko dac wgrac mapy z integry i bedzie wszystko hulac jak nalezy robiłem juz chyba z 5 takich swapów

RYS
04-04-09, 09:21
letty-23 nie zrozumiałeś sarkazmu w glosie Lcfr... ;)
Faktycznie poczytaj forum i zawsze możesz napisać do Markosa PW - napewno Ci podpowie jak i gdzie najlepiej wszystko zrobić :)
Jeśli nie masz doświadczenia z Hondami to lepiej oddaj fure do profesjonalnego warsztatu i zacznij od fajnego N/A B18C/B18C6/B16A a później turbo.

Ale podsumowując: majac 5gena + wiązkę pod "dohc" to przekładka będzie formalnością i przypadkiem nie próbuj zakładać do B18C_ wiązki OBD2 z komputerem OBD2 tylko tak tak Ci Leoncivic22 powiedział ogarnij do SWAPa komputer P28 przygotowany pod Twoj nowy silnik :)

Pamiętaj ze nie mając dużej wiedzy kupuj silnik od sprawdzonych sprzedawców i SWAP rób u osoby ogarniętej w temacie :)

wunat
04-04-09, 09:42
jaki jest sens budowac "fajne" n/a zeby potem robic z niego turbo?

!markos
04-04-09, 10:25
nie ma tam slowa "budowac". jest "zacznij od". te silnik w serii sa fajne. teraz jasniej?