PDA

Zobacz pełną wersję : Tuleje w zawieszeniu, Civic 1,3 94r, oryginał czy zamiennik?

skiba
22-02-06, 19:23
Witam, mam do wymiany dwie tuleje w tylnym zawieszeniu, te największe czyli cukierki. I mam w związku z tym ww. pytanie. Oryginały są po 130 zł za sztukę, a podróbki max połowa z tego. Co doradzacie? Nasłuchałem się, że jeśli chodzi o elementy gumowo-metalowe to tylko oryginał, że podróbki trzeszczą od samego początku, że nie wytrzymują więcej niż 20-30 tys. itd, ale cena trochę odstrasza. Czy rzeczywiście zamienniki są tak dużo gorsze, czy nie? jeśli nie to jakie i gdzie warto kupić? Tedgum? A może są jakieś japońskie dobrej jakości? Pzdr

adami12
22-02-06, 19:46
zamienniki szczególni te z j c to smietnik nawet sie nie zastanawiej,albo orginał albo poligumy.

Rikoo
22-02-06, 20:57
poszukaj w opcji szukaj ja pisalem o tym i zakupilem orginaly i jestem zadowolony

rAku*
22-02-06, 23:30
A gdzie mozna kupic poligumy bo tez mnie czeka wymiana cukierkow.

pozdro.

siemaR
22-02-06, 23:46
poligumy się zakłada podobno wszystkie oprócz "cukierków" a jak wpiszesz cukierki w szukaj to masz ze 20 tematów do poczytania

kivik
24-02-06, 23:08
A gdzie mozna kupic poligumy bo tez mnie czeka wymiana cukierkow.

pozdro.

nie wolno wymieniac cukierkow na inne niz seryjne lub Mugena lub typu unibol ale koniecznie z ruchomym srodkiem.

A jak bardzo chcesz to zapraszam do PWS, mamy poliuretanowe cukierki jak ktos chce

rAku*
24-02-06, 23:59
No bylem na PWS ale niestety nie stac mnie na komplet poli gumek, koszt 500zloty to sporo. A czy trzeba kupowac w komplecie ? czy mozna tez ososbno kupic.

pozdro.

Cairo
25-02-06, 09:45
A orientuje się ktoś ile moga w ASO kosztować największe tulejki przedniego zawieszenia do anglika?

Gr00bY
25-02-06, 09:58
Ja zalozylem na probe takie niebieskie z JC auto - najdrozsze z tulei i narazie wsio ok :)

rAku*
28-03-06, 14:03
Warto wkladac cukierki Febi ? moge je miec po 43zl/szt, mysle ze to dobra cena ale jak to sie ma do ich jakosci ? ile na tym pojezdze przy dosc twardym zawiasie.

pozdro.

vtecmatti
28-03-06, 19:01
ja kupilem tuleje tylnego zawieszenia w JC i jak narazie zrobilem ponad tysiac kilosow i jest ok. (choc niewiem jak dlugo przy polskich drogach taki stan rzeczy sie utrzyma).

rAku*
30-03-06, 23:37
Dobra kupilem cukierki Febi, ostatecznie 40zl/szt. Jutro wymiana i montaz gwintu :). A ile przejade na tych cukirkach to sie okaze, mam nadzieje ze troche wytrzymaja.

pozdro.