PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z ABS!!!!!!

hokej
20-02-06, 19:13
Witam!!!
Mam problem z ABSem!!!! Cały czas świeci mi sie kontrolka, jak hamuje to sie nie załącza (koła mi sie blokuja)!!
Posprawdzałem bezpieczniki, płyn, czujniki na przegóbach i na pierwszy rzut oka wszystko wygląda dobrze!!!!
Chciałem sprawdzic błąd przez tą złączke od samodiagnostyki ale kurde jej nie ma ( co by nie było: wiem gdzie ona powinna byc)!!!
Macie jakies propozycje co by zrobic poza podjechaniem i sprawdzeniem jej na kompie?????

pirus
20-02-06, 21:18
oba bezpieczniki sprawdziles?

hokej
21-02-06, 07:27
oba bezpieczniki sprawdziles?

tak!! posprawdzałem co było mozliwe i nic! :(

Wally
21-02-06, 12:42
Poszukaj jeszcze tej samodiagnostyki, u mnie byla wpieta w oryginalna zielona gume/wtyczke wraz z innym laczem. Ukryta jest gleboko i gory miedzy jakimis kablami, na prawym przednim slupku w od strony nog kierowcy. Musialem zdjac maskownice, polozyc sie na plecach i grzebac z latarka w gebie ale sie udalo, pozniej tylko opis resetu kompa ABSu wg. instrukcji LIO i jest super.

hokej
21-02-06, 12:56
oki sprawdze !!!
Dzieki!!!!
:)

stivenh
05-03-07, 23:32
i co z tym abesem zgasal kontorolka??Mam tkaie same objawy ciagle mi sie pali. Ale kola sie raczej nie blokuja :(

Matey
05-03-07, 23:34
samodiagnostyke ABsu trzeba zrobic i wyjdzie co jest... Mnie sie kontrolkazaswiecila, zrobilem samodiagnostyke i juz wiem co jest zle...

stivenh
06-03-07, 00:13
jak zrobic ta samodiagnostyke ABS-u??

MacK
06-03-07, 11:51
jak zrobic ta samodiagnostyke ABS-u??
tak samo jak ECU tylko tyle że miga kontrolka od ABS'u jak są błędy

hokej
06-03-07, 12:58
i co z tym abesem zgasal kontorolka?

kontrolka nie swieci bo wyjąłem żarówkę :d wyczytałem w tabeli jakieś błędy ale nie mam teraz chęci sie tym zajmować po zlocie zrobię :)