PDA

Zobacz pełną wersję : Muł na niskich obrotach - CiV 98'

Simpson_CiViC
19-02-06, 22:29
Siemka ! Mam Civa 98' 1,4 90 kucy i następujący problem - na starcie od zera wkręca się conajmniej mizernie, wciskać zaczyna od ok.4.000obr. Wiem że Hanie z reguły trzeba wysoko kręcić ale może ktoś poradzi gdzie zajrzeć ... co sprawdzić. Czy to może być wina stożka z krótkim dolotem ? Ktoś powiedział mi, że na niskich muli jeśli dostaje za dużo powietrza. Może dać mu osłone od ciepłego silnika (?) Świece zmienione na NGK. Z góry DZIĘKI , P O Z D R O ! ! !

lakazs
20-02-06, 00:01
wiec tak: co do stozka to nie jestem tego zwolennikiem poniewaz stozek nie zawsze oznacza wiecej mocy moze byc zle zamatowany moze dostawac za duzo lub za malo powietrza za gorace za zimne etc... jednemu sie uda dobrze zamontowac innemu nie... roznice sa nie wielkie... nie mniej jednak mysle ze w twoim przypadku nie chodzi o wade ukladu dolotowego a po prostu japnski charakterek tego autka... hondy tak maja ze ciagna dopiero przy wyzszym zaktresie obrotow wystarczy zobaczyc kiedy osiagaja max moment... nie masz sie co przejmowac u mnie jest podobnie i mysle ze kazdy sie z tym zgodzi oczywiscie mowimy o 1.4 Dla pewnosci i sw spokoju mozesz sprawdzic swiece i filtr paliwa, zmien rowniez stacje bezynowa