Zobacz pełną wersję : Woda pod fotelem kierowcy !
Witam. Mam problem. Pare miesiecy temu kupilem honde i niedawno zaczęły mi bardzo parować szyby, podczas szukanie przyczyn okazało się, że cały dywanik pod siedzeniem kierowcy i pedałami jest mokry. Naprawde duzo wody. Po odkryciu dywanikow nie moge zlokalizowac żródła przecieku. Prosze o jakies pomysły wskazówki ! dzieki . pozdrawiam
to może przez to że wnosiłeś śnieg pod butami lub błoto przy wsiadaniu do samochodu, a dywanik nie zawsze całość utrzyma na wierzchu, może coś się właśnie przedostało na dywan/wykładzinę, mam u siebie to samo.
no tak ale ostatnio stal. przynajmniej 2 tygodnie nie byl jezdzony. poza tym jest strasznie mokry ponad pedalami, wiec skoro stal to wszystko by juz dawno spłyneło na dół.
moze spod szyby Ci sie leje woda
Nie ubywa ci płyn z chłodnicy ?? równie dobrze możesz mieć nieszczelną nagrzewnice
sprawdź czy ten płyn jest bardzo gorzki. Jeśli tak to poleciała ci nagrzewnica.
lol przeciez ten plyn to trucizna ja bym tego nie wzial do ust...
EDIT/
nikt ci nie każe wypić szklankę tego płynu tylko dociśnij palec do tapicerki na podłodze tek żeby ten płyn przebił i zwilżył ci palec i dotknij takim zwilżonym palcem do języka. Od razu poznasz że to borygo.
jezeli masz szyberdach to sprawdz odprowadzenie wody z niego...przewod przechodzi przez slupek i wychodzi na zewnatrz na wysokosci skrzynki bezpiecznikow
ja nie mam szyberdacha :p
Doszedlem do kilku wnioskow po pierwsze na pewno to jest woda :) po drugie szyberdachu nie mam wiec ta teoria tez odpada. dzwonilem do mechanika i powiedzial ze najprawdopodobniej jest to nieszczelna przednia szyba (uszczelki wieczne nie są, poza tym juz sie z tym spotkal ) wiec stashek mial racje chociaz sie okaze w praniu. No a z tylu w bagazniku tez mam wodę ale tyko troche i bardzo prawdopodobne ze to od reflektorów. Dam znac co zrobil mechanik i czy jest poprawa . Pozdro !
Radze szybko zając sie podszybiem. Bylo o tym na forum co zrobic. Ja olałem sprawe początkowo i ECU się zalało=>zwalilo aparat zapłonowy i bez wymiany kompa nic sie nie dalo zrobic.
Witam, mam podobne pytanie. Deszczu nie ma, a pod dywanikiem kierowcy bardzo często robi się wilgotno. Dzieje się tak tylko w tym miejscu. Deszcz odpada, bo sucho jest ostatnio a sytuacja jest nadal... Od razu szukać przyczyny w nagrzewnicy? Czy płyn z chłodnicy też wchodzi w grę?
W chłodnicy wszystko jest ok - płyn widzę i nie ubywa. Co do tej nagrzewnicy to nie wiem gdzie zajrzeć:confused:
Dzisiaj jest suchutko... A nieraz widzę, że ten dywanik jest "spocony".