PDA

Zobacz pełną wersję : Woda pod fotelem kierowcy !

marek56
15-03-09, 17:44
Witam. Mam problem. Pare miesiecy temu kupilem honde i niedawno zaczęły mi bardzo parować szyby, podczas szukanie przyczyn okazało się, że cały dywanik pod siedzeniem kierowcy i pedałami jest mokry. Naprawde duzo wody. Po odkryciu dywanikow nie moge zlokalizowac żródła przecieku. Prosze o jakies pomysły wskazówki ! dzieki . pozdrawiam

G.R.E.G
15-03-09, 18:00
to może przez to że wnosiłeś śnieg pod butami lub błoto przy wsiadaniu do samochodu, a dywanik nie zawsze całość utrzyma na wierzchu, może coś się właśnie przedostało na dywan/wykładzinę, mam u siebie to samo.

marek56
15-03-09, 18:48
no tak ale ostatnio stal. przynajmniej 2 tygodnie nie byl jezdzony. poza tym jest strasznie mokry ponad pedalami, wiec skoro stal to wszystko by juz dawno spłyneło na dół.

stashek
15-03-09, 18:50
moze spod szyby Ci sie leje woda

Lukasyaho
15-03-09, 22:03
Nie ubywa ci płyn z chłodnicy ?? równie dobrze możesz mieć nieszczelną nagrzewnice

KluH
16-03-09, 17:34
sprawdź czy ten płyn jest bardzo gorzki. Jeśli tak to poleciała ci nagrzewnica.

nike69
16-03-09, 19:06
lol przeciez ten plyn to trucizna ja bym tego nie wzial do ust...

EDIT/
nikt ci nie każe wypić szklankę tego płynu tylko dociśnij palec do tapicerki na podłodze tek żeby ten płyn przebił i zwilżył ci palec i dotknij takim zwilżonym palcem do języka. Od razu poznasz że to borygo.

rem1k
16-03-09, 19:40
jezeli masz szyberdach to sprawdz odprowadzenie wody z niego...przewod przechodzi przez slupek i wychodzi na zewnatrz na wysokosci skrzynki bezpiecznikow

nike69
16-03-09, 20:42
ja nie mam szyberdacha :p

marek56
16-03-09, 21:54
Doszedlem do kilku wnioskow po pierwsze na pewno to jest woda :) po drugie szyberdachu nie mam wiec ta teoria tez odpada. dzwonilem do mechanika i powiedzial ze najprawdopodobniej jest to nieszczelna przednia szyba (uszczelki wieczne nie są, poza tym juz sie z tym spotkal ) wiec stashek mial racje chociaz sie okaze w praniu. No a z tylu w bagazniku tez mam wodę ale tyko troche i bardzo prawdopodobne ze to od reflektorów. Dam znac co zrobil mechanik i czy jest poprawa . Pozdro !

majin103
16-03-09, 22:19
Radze szybko zając sie podszybiem. Bylo o tym na forum co zrobic. Ja olałem sprawe początkowo i ECU się zalało=>zwalilo aparat zapłonowy i bez wymiany kompa nic sie nie dalo zrobic.

capote
08-04-10, 10:21
Witam, mam podobne pytanie. Deszczu nie ma, a pod dywanikiem kierowcy bardzo często robi się wilgotno. Dzieje się tak tylko w tym miejscu. Deszcz odpada, bo sucho jest ostatnio a sytuacja jest nadal... Od razu szukać przyczyny w nagrzewnicy? Czy płyn z chłodnicy też wchodzi w grę?

nike69
08-04-10, 11:59
a ubywa ci plynu?

capote
08-04-10, 15:43
W chłodnicy wszystko jest ok - płyn widzę i nie ubywa. Co do tej nagrzewnicy to nie wiem gdzie zajrzeć:confused:
Dzisiaj jest suchutko... A nieraz widzę, że ten dywanik jest "spocony".