Zobacz pełną wersję : Zapocona przkładnia kierownicza
Witam.
Mam problem z przekładnią. Wycieka mi olej z pompy i znalazłem zapocenie na przekładni. Czy opłaca sie regeneracja czy w gre wchodiz tylko nowa. Czy ktoś zna koszta? Nie chce zeby mnie wydym..li na kase.a może kupic używana?
pozdrawiam
p.s. znalazłem kilka postow na ten teamt z podobnym zapytaniem ale nikt jeszcze na nie nie odpowiedizal.
Regeneracja wyjdzie nieco taniej, tylko zależy jak ją zrobią.Z tego co sie orientuje regeneracja cos okolo 700zl.
Nowa prawdopodobnie ponad 1000...
Tak jak pisze kolega regeneracja przekładni to koszt ok 1000zl, masz dwie opcje albo regeneracja albo jakaś używka, bo nowa to już znacznie większy koszt
Nie masz pewności że jak kupisz używke to nie bedzie taka jak Twoja lub gorsza, z jakiegos rozbitka...
Ja bym jednak zregenerowal starą i mial spokój kilka lat.
fak straszne koszta, myslicie że regeneracja da mi spokuj na kilka lat czt tylko na jeden sezon?
$^&(%^( znów musze w nia inwestować. ostatnio regul.zaworów klocki, tarcze , skrzynia eehhhh a wcale nią nie dozynam bardzo spokoja jazda.Juz nie wiem czy jej nie sprzedac bo mnie powoli zacyna kur...a zalewć.
pozdrawiam
a może zapodam do niej przekladnie z type R bo znalazlem na allegro hehehehe?
Kolezka robil w 5 gen sedanie regeneracje i rok juz jezdzi, z kolei drugi znajomy robil to w passacie i jezdzil nim 3 lata po regeneracji i nic sie nie dzialo...w koncu sprzedal ale z innego powodu.
Czy inwestować?Zależy czy chcesz nią dalej jeździć?Jesli tak to pewnie że inwestować.
Sa na forum fanatycy, którzy wszystko w H wymienia a nigdy nie sprzedadza, chociaż za to co wlozyli kupili by nowsze generacje.
dzieki suchy2004.
sprawdzam jak narazie na parkingu codziennie rano czy cos kapie i narazie przestało. bede kontrolowal ciągle płyn i jak bedzie szybko ubywało to wymienie. Troche zaczyna mi bic kierownica na zakrętach i na dziurach ale w sumie nie wiem czy nie ejstem przewrazliwiony.
dzieki jesczze raz
dzieki suchy2004.
sprawdzam jak narazie na parkingu codziennie rano czy cos kapie i narazie przestało. bede kontrolowal ciągle płyn i jak bedzie szybko ubywało to wymienie. Troche zaczyna mi bic kierownica na zakrętach i na dziurach ale w sumie nie wiem czy nie ejstem przewrazliwiony.
dzieki jesczze raz
dzieki suchy2004,
jak narazei sprawdzam na parkingu czy bardzo kapie po całej nocy. jesli szybko mi zniknie plyn z pojemnika to zmienie a jak nie to pomysle ale na bank regeneracja na lato.
pozdrawiam