PDA

Zobacz pełną wersję : Zapocona przkładnia kierownicza

Degrees
12-03-09, 11:56
Witam.
Mam problem z przekładnią. Wycieka mi olej z pompy i znalazłem zapocenie na przekładni. Czy opłaca sie regeneracja czy w gre wchodiz tylko nowa. Czy ktoś zna koszta? Nie chce zeby mnie wydym..li na kase.a może kupic używana?
pozdrawiam
p.s. znalazłem kilka postow na ten teamt z podobnym zapytaniem ale nikt jeszcze na nie nie odpowiedizal.

suchy2004
12-03-09, 12:48
Regeneracja wyjdzie nieco taniej, tylko zależy jak ją zrobią.Z tego co sie orientuje regeneracja cos okolo 700zl.
Nowa prawdopodobnie ponad 1000...

arass
12-03-09, 13:46
Tak jak pisze kolega regeneracja przekładni to koszt ok 1000zl, masz dwie opcje albo regeneracja albo jakaś używka, bo nowa to już znacznie większy koszt

suchy2004
12-03-09, 14:10
Nie masz pewności że jak kupisz używke to nie bedzie taka jak Twoja lub gorsza, z jakiegos rozbitka...
Ja bym jednak zregenerowal starą i mial spokój kilka lat.

Degrees
12-03-09, 18:11
fak straszne koszta, myslicie że regeneracja da mi spokuj na kilka lat czt tylko na jeden sezon?
$^&(%^( znów musze w nia inwestować. ostatnio regul.zaworów klocki, tarcze , skrzynia eehhhh a wcale nią nie dozynam bardzo spokoja jazda.Juz nie wiem czy jej nie sprzedac bo mnie powoli zacyna kur...a zalewć.
pozdrawiam

a może zapodam do niej przekladnie z type R bo znalazlem na allegro hehehehe?

suchy2004
12-03-09, 20:02
Kolezka robil w 5 gen sedanie regeneracje i rok juz jezdzi, z kolei drugi znajomy robil to w passacie i jezdzil nim 3 lata po regeneracji i nic sie nie dzialo...w koncu sprzedal ale z innego powodu.

Czy inwestować?Zależy czy chcesz nią dalej jeździć?Jesli tak to pewnie że inwestować.
Sa na forum fanatycy, którzy wszystko w H wymienia a nigdy nie sprzedadza, chociaż za to co wlozyli kupili by nowsze generacje.

Degrees
13-03-09, 17:13
dzieki suchy2004.
sprawdzam jak narazie na parkingu codziennie rano czy cos kapie i narazie przestało. bede kontrolowal ciągle płyn i jak bedzie szybko ubywało to wymienie. Troche zaczyna mi bic kierownica na zakrętach i na dziurach ale w sumie nie wiem czy nie ejstem przewrazliwiony.
dzieki jesczze raz

Degrees
13-03-09, 17:14
dzieki suchy2004.
sprawdzam jak narazie na parkingu codziennie rano czy cos kapie i narazie przestało. bede kontrolowal ciągle płyn i jak bedzie szybko ubywało to wymienie. Troche zaczyna mi bic kierownica na zakrętach i na dziurach ale w sumie nie wiem czy nie ejstem przewrazliwiony.
dzieki jesczze raz

dzieki suchy2004,
jak narazei sprawdzam na parkingu czy bardzo kapie po całej nocy. jesli szybko mi zniknie plyn z pojemnika to zmienie a jak nie to pomysle ale na bank regeneracja na lato.
pozdrawiam