PDA

Zobacz pełną wersję : wiązki elektryki opuszczania szyb z anglika do europejczyka...?

reggi3
27-02-09, 19:27
witam
jak wygląda sprawa z tymi wiązkami elektryki opuszczania szyb civicu V gen, czy z anglika podejdzie do europejczyka?
sprawa wygląda tak:
przyciski, siłowniki mam z wersji europejskiej, a wiązki mam z anglika eg6. Kabinowa oczywiście europa z z6 z doprowadzeniem elektryki do drzwi...
wszystko podpiete no ale zonk, nie działa ani prawa ani lewa strona gdzie szukać przyczyny? czy nie jest to spowodowane tym ze wiązki są z wersji angielskiej...? bezpieczniki są, przekażnik jest itd...

januwek
27-02-09, 20:23
U mojego znajomego w 6 genie wkładał przyciski do angola to mu elektryk sie bawił kostkami. Trzeba było odpowiednio przewody poprzekładać i działa. Przynajmiej on tak mówił:)

krugger
27-02-09, 21:06
Musisz poprzekladac kable w kostce ktora podpinasz do sterownika szybami i gra ja praktykowalem przerobilem i pradzi :D

reggi3
27-02-09, 22:00
krugger a możesz tak bardziej obrazkowo to opisać:)

januwek
27-02-09, 22:03
robisz jak mój kolega miał zrobione: z kostki wyjmujesz wszystkie kable i wkładasz je zpowrotem takjakby w lustrzanym odbiciu czy cos:)

reggi3
02-03-09, 18:17
a wiec tak:
jeśli ktoś ma wiązki elektryki szyb z wersji angielskiej, to jest do przerobienia tylko jedna kostka. Nie ta od sterownika, tylko ta od przycisków kierowcy. Tam jest wysztko odwrotnie wiec najlepiej sobie załatwić schemat z manuala i wsio;)

Nowy Kubi
03-03-09, 09:24
Elektryczne szyby nie mają żadnego sterownika, wszystko jest w przełączniku kierowcy