Zobacz pełną wersję : Niestabilny fotel kierowcy
Dwa dni temu fotel kierowcy zaczął mi si bujać. Przy hamowaniu uchyla się troszkę do przodu, przy przyspieszaniu uchyla się do tyłu. Ta niestabilność występuje tylko w momencie ustawienia fotela od 1/3 wysokości i niżej. Jeżeli ustawie go wyżej jest w porządku. Wcześniej było OK, w całym zakresie.
Czy ktoś miał podobne problemy i wie w czym tkwi pzyczyna. Strasznie mnie to irytuje. Przypuszczam, że jest konieczność wykręcenia całego fotela.
aha ciężki nie jestem, jakeś 65kg :P
mialem tez taki sam problem ale odktecilem caly fotel i odkrecilem atrepe tam gdzie sie reguie podwyszanie i ... hyba som tam czy sruby i dokrecilem 2 sruby z lewej strony i 2 z prawej to twalo ok. 30min z odrecaniem i zakrecaniem
Wielkie dzięki. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło.
sorry za odkopanie kamieniołomu ale mam podobny problem ale nie mam regulacji wysokości w 3D 94r.
odkręć fotel, wyjmij prowadnice wyczyść, i podokładaj kulek metalowych bo na 100% ci wypadły i będzie wszystko super znowu :)
http://www.honda.lub.pl/htech/prowadnicefoteli.htm
hmmm ... no rozkręciłem i nie mam kulek żadncyh ani wjednym ani w drugim fotelu :) (dwa się bujają) mam tylko te sprężyny zw. tulejkami... jakiej wielkości mają być te kuleczki??skąd je złapać??
i nie mam kulek żadncyh ani wjednym ani w drugim fotelu n
Właśnie, ja też w dniu wczorajszym robiłem ta operację, u mnie bujała się prowadnica lewa w fotelu kierowcy - odkręciłem fotel, dolna prowadnica trochę wygięta (widać delikatny łuk), tajemniczych kuleczek brak. Prowadnica wygląda na nierozbieralny element /mgr Politechniki ze mnie/ :roll: więc trochę wątpię, by trwale się to udało naprawić w sposób opisany w poście wklejonym powyżej. Co zrobiłem - pofatygowałem się do ASO -ha ha prowadnica kosztuje 300 pln; zwariowali. Przekręciłem zewnętrzną prowadnicę z prawego folela do fotela kierowcy, a tą uszkodzoną do fotela pasażera. I co?? Oba przestały się bujać - albo może mniejszą wagę przykładam do komfortu pasażera :twisted: ?
dobra, a czy ktos mogłby taka kulke wyjac z fotela i podac srednice...?
ewentualnie mozna te kulki w sklepie dorwac..?