PDA

Zobacz pełną wersję : przekladka mechanizmu szyb

Abram
24-02-09, 12:19
witam mam pytanko:) mianowicie kupuje drzwi do mojego civica 5 gen z mechanizmem szyby manualnym i chce do nich przelozyc ze starych mechanizm elektryczny:) czy wystarczy poprostu przerzucic cale te bebechy i wszystko powinno grac?:) czy np jest jakies inne rozmieszczenie srub czy cos??

Swietywwl
24-02-09, 12:42
dobry temat bo ja zamierzam do siebie wrzucić elektrykę ;) wydaje mi się, że wszystko powinno pasować bez problemów, otwory itd czyli tylko poprzekładać :) a dużo roboty jest z przejściem na szyby elektryczne z manualnych? będzie też sporo zabawy z wiązką tak?

damian.n
24-02-09, 13:20
też mam zamiar zakładać elektryczne szyby i jak posiadam coupe i kupie elektrykę z hb to nie będę miał żadnych problemów z przełożeniem? często spotyka sie elektrykę z sedana i taka też by mi podeszła czy raczej nie??

przepity
24-02-09, 13:27
też mam zamiar zakładać elektryczne szyby i jak posiadam coupe i kupie elektrykę z hb to nie będę miał żadnych problemów z przełożeniem? często spotyka sie elektrykę z sedana i taka też by mi podeszła czy raczej nie??

coupe i htb maja takie same drzwi wiec problemu nie bedzie, z sedanem to juz trzeba bylo porownac

Abram
24-02-09, 13:30
w sedanie sa inne drzwi wiec i szyba jest inna czyli nie bedzie mechanizm pasowal..

Nowy Kubi
24-02-09, 13:46
Ludzie czytać !! :

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=17514

Odnośnie pytań:
- do nowych drzwi spokojnie przełożysz elektrykę. rozstaw śrub jest inny ale drzwi mają otwory pod jedne i drugie podnośniki
- w V gen HB i coupe ma identyczne drzwi więc i elektryka i podnośniki też
- z sedana nie mam pewności ale raczej nie pasi do coupe/HB
- odnośnie kłopotliwości dodania elektryki link powyżej

Abram
24-02-09, 13:59
Nowy Kubi dzieki wielkie:) nie wiem jak ja szukalem ze przeoczylem tego manuala;P

kubawojcik
26-02-09, 06:34
Panowie a czy 6 i 5 gen roznia sie czyms jezeli chodzi np o podnosniki szyb?