Zobacz pełną wersję : Spalanie(bylo nie raz)
Mam pytanko ile pala wasze jajka,gazownia zostala wyj. i teraz tylko benzyna,wydaje mi sie,ze jak jej dam to wskaznik paliwa schodzi w oczach(silnik tylko 1.3) a spalanie w miescie 11l,czy to normalka.
z gaznikiem wszystko moze byc normalne. Mimo zimy mój spala ponizej 10l/100km a wcale go nie oszczedzam. Temat byl juz "pincet" razy, spalanie, spalanie, spalanie ......
11l na 1.3 to nie jest normalne, nie mialem nigdy gazu ale czy to nie jest tak ze jak wyciaga sie instalacje to trzeba wyregulowac silnik?
gaznik byl wyczyszczony i wyreulowany w serwisie H,juz dzisiaj bylem w kanale i patrzylem czy zbiornik jest dziurawy :roll: ale jest caly.
d15b2 benia 7-8 ... Elpegje 9l.
no u mnie w d15b2 to samo! zre jak glupia!
chyba trzeba zapodac jakis magnetzyer ahahhah :)
wesolycH swiat!
Miałem 1.3 po mieście, i na zimnym silniku to normalka, rozgrzejesz silnik, dasz w palnik - normalka.
Musisz jezdzić oszczędnie i wolno :grin: :grin:
czyli stara regula - mniejszy silnik pali więcej niż większy :)
czyli stara regula - mniejszy silnik pali więcej niż większy
tyle co mufaza to pali moj 1.8 w miescie :D
miskuamakus
27-12-04, 16:04
Witam! A co panowie powiedzą na spalanie D13B2 na poziomie 6 litry gazu? na 100 km pzy V=100 km/h. i komu mniejszy silnik pali więcej niż większy?
Pozdrawiam.
Panowie powiedza, ze to zaden powód do dumy ze ci pali tak malo gazu. Pali mniej niz benzyny, wiec w tej konfiguracji zacznij odliczac do remontu silnika :D
ale ty piszesz o stalej predkosci 100km/h, ja bym tyle nie wytrzymal przez 100km... :D
No to faktycznie rewelacja,na gazie na trasie tez palila mi 6l,benzyny spali napewno mniej,a co do spalania w miescie to spadlo do 9l,musialo cos sie ulozyc :lol: .
miskuamakus
28-12-04, 12:59
Panowie powiedza, ze to zaden powód do dumy ze ci pali tak malo gazu. Pali mniej niz benzyny, wiec w tej konfiguracji zacznij odliczac do remontu silnika :D
No dobra!, prawda jest taka że po tych 6,1 na 100 km odkręciłem kurek :oops: , powinno teraz być w okolicach 7 L, a palił 6 beny w trasie (ale Oplem 1,6 śmiggałem na gazie 75k km i spalał 6,4 w trasie ), teraz dolot zasłonięty w 3/4 i słaby nie jest. Odczytów nie robiłem (z sondy), na analizatorze spalin też nie byłem, ale wkrótce jak czas pozwoli.
Pozdrawiam