Zobacz pełną wersję : ile oleju???
Witam mam b16z6 przebieg 193ooo ile to powino brać oleju na maxsa bo mi to chyba za duzo kopci
tyle ile wlejesz... Buahaha co za pytanie... Poza tym nie ma silnika B16Z6... Jest D16Z6... Uzyj opcji szukaj...
hahah na maksa to nawet slyszalem litr na zbiornik :D, u mnie np. ok 2 do3litrow na 10000, z tym ze sam street i 1/4 wiec caly czas w pelnym zakresie obrotow
Jak masz D16Z6 to się z nim nie czaisz
A jak Ty się z nim nie czaisz to on z tobą też.
Łyknie se, a co :D
a ja spojzalem tylko b16 i juz polecialem, haha a tam z6 :grin:
Ile oleju pali? Tyle ile wlejesz. Ja jak się postaram to przez cały dzień katowania potrafie nawet litr oleju spalic :lol:
Ja jak się postaram to przez cały dzień katowania potrafie nawet litr oleju spalic
U mnei to samo... Ja to pierscieni to chyba nie mam :D...
a już myślałem że mam padake
ok a jakie sa katalogowe osiągi serii co ?????
bo jeszcze nie próbowałem go na maksa
a jakie sa katalogowe osiągi serii co ?????
Jak by Ci się chciało zadać sobie chociaż odrobinę trudu, to na pewno byś znalazł... 8)
Zobacz tu: link (http://www.hondapl.org/)
dzieki za linka pełen profesjonalizm!!!!!! :shock:
[ Dodano: Pon 30 Sty, 2006 ]
no dobra a teraz pytanko jaki mu zalać olej?
ma przelatane prawie 200 tysi (przynajmniej na liczniku ;) )
syntetyk-bedzie brał więcej jeszcze?
czy mineralny albo półsyntetyk
ale wiecie co --------jak przegazuje to z tyłu jest fioletowo??????? tak ma być co?
:(
coś mi sie nie podoba! :idea:
Niebieski dym to raczej niepożądany objaw. Ile Ci pali oleju?
no właśnie nie wiem bo mam go niedługo w tym cały problem ale na poczatku troche dostał po tyłku :D
Kontroluj stan na bagnecie (na zimnym silniku, na płaskim terenie), bo jak Ci dymi na niebiesko to może dużo spalać.
dzieki za linka pełen profesjonalizm!!!!!! :shock:
[ Dodano: Pon 30 Sty, 2006 ]
no dobra a teraz pytanko jaki mu zalać olej?
ma przelatane prawie 200 tysi (przynajmniej na liczniku ;) )
syntetyk-bedzie brał więcej jeszcze?
czy mineralny albo półsyntetyk
ale wiecie co --------jak przegazuje to z tyłu jest fioletowo??????? tak ma być co?
:(
coś mi sie nie podoba! :idea:
Jak na niebiesko dymi to chyba niestety do wymiany pierscienie....
Co do oleju skoro silnik w nienajlepszej kondycji to lej mineralny...
Ja ma Z6 kupiłem jak miał 198tyś zrobiłem 10tyś na pełnym syntetyku Mobil1 ro wlałem chyba ze 4 litry na 10tyś. Cały czas palnik i palnik.
Później zmieniłem na Mobila 10W40 pół syn i jest git. Zrobiłem 10tyś wlałem 1,5 L
Teraz już wymieniłęm olej trzeci raz i na 1000km dziś patrzyłem na bagnet nic nie ubyło.
Zalej Valvoline MaxLife 10W40.
nie no jak jeżdże normalnie to oleju nie ubywa i spalanie nieprzyzwoicie małe benzyny
a jak odcinka jest grana to lepiej pilnować a pozatym to nie wiem ile było jak go kupiłem bo mogło już być za mało (właścicielką była dziewczyna i pewnie dolewała rzadko ) :roll:
musze go systematycznie odmulać :D
powoli powoli
myśle o przehamowaniu go zeby sprawdzić ile ma kucy
a potem dolot z filtrem
i wydech komplet raczej firmowy 8)
tylko najpier mus sie sprawa z tym olejem wyjaśnić
mam zalane valvoline 10w40 durablend i od wymiany 4000 km, jak narazie nic nie ubylo :grin: oby tak dalej
dziś kupiłem 5l oleju (bedzie na zapas :D ) i filtr mobil 10/w40 podobno ten olej jest zalecany do hond? ale tego to jeszcze nie sprawdziłem. ma wieksza lepkość i ma mniej palic oleju bo to bodobno mylne ze jak już jara olej to lać mineralny-tani a za tego mobila zapłaciłem z filtrem 127zł chyba niedrogo jak za 5l :grin:
[ Dodano: Czw 16 Lut, 2006 ]
no zrobiłem 500 km po miescie:) no i na bagnecie nic sie nie zmienia
no wkoncy chyba przestal jarac ten olej
trzeba sie bedzie zabrac za wydech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!