Zobacz pełną wersję : Załanczająca się kontrolka hamulca ręcznego podczas przyśpieszania
peter11_1984
17-02-09, 19:43
Witam wszystkich forumowiczów. Moje zapytanie dotyczy dość dziwnej dolegliwości na jaką zapadła moja poczciwa, ale kochana Hania -dla jasności ;-) - 98r EJ9 1.4 D14A4 . Problem dotyczy zapalającej się kontrolki hamulca ręcznego podczas przyśpieszania. Czujnik hamulca ręcznego przypuszczam, że jest dobry, bo jak go zaciągam lub opuszczam, to kontrolka reaguje jak nabardziej prawidłowo (gaśnie lub się zapala ;-). Liczę na jakąś waszą podpowiedź czy też diagnoze gdzie mam szukać i jak usunąć ta usterke. :rolleyes:
dolej płynu hamulcowego do zbiorniczka i bedzie po kłopocie na grógi raz uzyj szukajki bo było juz kilka razy
lekki brak płynu hamulcowego? sprawdź pod maską czy nie jest koło poziomu minimum.
peter11_1984
17-02-09, 20:21
Wow. Jesteście szybcy w podpowiedziach co zrobić z danym problem niemal jak lekarze z Leśnej góry z serialu "Na dobre i na złe";-) . Tak poważnie to dzięki wielkie za podpowiedź i na przyszłość użyje najpierw "szukajki", a nie pójde po najmniejszej lini oporu. Jeszcze raz dzięki.
a może jednak "załączająca"?
dział jakby też nie ten :D