Zobacz pełną wersję : spalanie civic 1.5 LSi 92' limuzyna
ciekawi mnie spalanie u innych posiadaczy tego modelu. W trasie na benzynie (autostrada w niemczech) 130km/h spalila mi 6.2l niemieckiej benzyny 95. I bylo super!! W polsce wziela mi juz 7.5 polskiej.. po kilku dniach zalozylem instalacje gazowa i nie chce zejsc ponizej 11 l po miescie( bylo tez i 14l, ale po regulacji zeszlo do 11). Juz nie deptam jak wczesniej i staram sie nie przekraczac 2500 obr, co jest mordega dla takiego auta;) bo wkreca sie jak zyletka:D Dajcie znac czy tak ma byc czy cos jest jeszcze niedoregulowane. W trasie tez zadko kiedy spali ponizej 10-9. CIVIC 1.5 LSi, inne mnie nie interesuja:)
Pozdro:)
Ja mam 1.5 LSI Coupe 1994r i w miescie pali mi 8.5L przy spokojnej jezdzie, a w trasie ok 6.5L przy mniej spokojnej jezdzie do ok 160km/h :grin:
kupilem teraz magnetyzer, ciekawe czy pomoze... choc wolalbym zamienic maszynownie na 1.5 VEi :roll:
hmmm magnetyzer..... no ciekawe :)
a co do spalania mam ten sam silnik z gazem
w miescie 10,5-11 l
trasa 8-9
Ja gazu nie mam i miec nie bede 8) i w porownaniu do waszych Hond to moja jakos malo pali
staram sie nie przekraczac 2500 obr
jezdzenie jak mol wcale nie poprawia spalania!
Trzeba jezdzic ekonomicznie czyli na odpowiednim przedziale obrotow, silnik jest bardziej obciazony jak sie rozpedzasz z 1200rpm to 2500rpm niz powiedzmy z 2500rpm do 3500rpm.
Obroty musza byc odpowiednie a pedal gazu wychylony jak najmniej ;)
ponizej 11 l po miescie
to taki normalny raczej wynik, w takie mrozy!
TygrysHonda
23-01-06, 19:13
Ja mam 1.5 LSI Coupe 1994r i w miescie pali mi 8.5L przy spokojnej jezdzie, a w trasie ok 6.5L przy mniej spokojnej jezdzie do ok 160km/h :grin:
Moje coupe pali tyle samo:) benzyny naturalnie...
Dexter , ale oni mowia o spalaniu na gazie a my na benzynie wiec roznica jest uzasadniona.
no mowimy o gazie.... Moris, nie masz sie czy przejmowac. wszystko jest ok :)
No coz w takim razie moj blad :) Wiadomo ze gazu wiecej pali
Ciekawe ile będzie wątków o spalaniu. Przykro mi Moris, ale szukaj najpierw proszę - to tak na przyszłość, ok? :)
Teraz zamykam