PDA

Zobacz pełną wersję : linka gazu

konradnie
07-02-09, 16:09
Jak naciskam pedał gazu mam duży opór tylko na samym początku (na zimnym silniku nie występuje)
przy ruszaniu jak wciskam i ten opór pokonam wskakuje na 2 tys obrotów
Dziś odpiąłem linkę i wygląda ze to linka .

Czy ktoś przerabiał temat ?

mariusz79
22-06-14, 18:43
Odswiezam temat, u mnie wystepuje podobny problem tzn pedal gazu chodzi przez caly czas cieszko nie wazne czy zimny silnik czy cieply. Przepustnica chodzi lekko, linka delikatnie chalasuje w pancerzu. Co moze byc przyczyna, wymiana linki na nowa pomoze ???

reaktor
22-06-14, 18:46
nasmarować sylikonem w spray'u

bunkerites
22-06-14, 18:49
przepustnice przeczyscic

mariusz79
22-06-14, 18:59
Linka byla juz smarowana, a sama przepustnica chodzi lekko

kepa416
22-06-14, 19:01
nasmarować sylikonem w spray'u

Linek się nie smaruje bo smar przyciąga kurz który wchodzi pod pancerz i gęstnieje co powoduje opór.

Ja bym zmienił linkę, koszt nie jest ogromny prawdopodobnie a może się okazać że obecna skorodowała bądź uszkodziła. W ostateczności nie zaszkodzi jej wyjęcie i sprawdzenie wyczyszczenie i rozruszanie sam zobaczysz czy gdzieś nie trzyma jej.

mariusz79
22-06-14, 19:17
Linka byla juz demontowana i chodzi w miare luzno.

reaktor
22-06-14, 19:41
Linek się nie smaruje bo smar przyciąga kurz który wchodzi pod pancerz i gęstnieje co powoduje opór.

twój mózg powoduje opór:d

sylikon a nie smar on wysycha od razu

Linka byla juz demontowana i chodzi w miare luzno.

jak zdemontujesz to wiadomo ze chodzi luzno opór wystepuja jak jest napieta pod katem oczywiscie

nawal sporo sylikonu u mnie tez sie przycinała

kepa416
22-06-14, 19:48
twój mózg powoduje opór:d

sylikon a nie smar on wysycha od razu

U mnie z mózgiem wszystko w porządku. Jeśli wysycha od razu bądź odparowuje to po co w takim razie?

siwyp
22-06-14, 20:07
U mnie pomogła zmiana przepustnicy.

reaktor
22-06-14, 20:09
U mnie z mózgiem wszystko w porządku. J
nie był bym taki pewny

Jeśli wysycha od razu bądź odparowuje to po co w takim razie?
po ty chłopie sie tu udzielasz jak nei masz pojecia o tym ?
tworzy "sucha "wartswe poślizgową troche jak teflon jego tez mozna uzyc ale bedzie droższy

iljash
22-06-14, 21:42
Mialem to samo jakis rok temu.

Przyczyny sa dwie:
a) linka gazu, a konkretnie wystrzepiona linka gazu w pancerzu ( czego czesto nie widac ).b
b) charakterystycznie "zakleja" sie motylek przepustnicy i po pokonaniu wlasnie tego pierwszego oporu, kiedy on sie odkleja to wszystko jest w porzadku.

U mnie wlasnie tez bylo to upierdliwe nieziemsko, zwlaszcza w zimie, bo albo auto mi przygasalo, albo ruszalem ze spora iloscia gazu ( za duza stanowczo )
Latwo bylo znalezc przyczyne i po wyczyszczeniu przepustnicy rozpuszczalnikiem czy jakas tam mocna chemia problem nie wrocil az do dzis i pedal gazu mozna malym palcem naciskac + chodzi bardzo plynnie.
Zreszta no jak zaczalem sie doktoryzowac nad linka i przepustnica to po 10 min znalazlem, ze rzeczywiscie sie ten motylek wrecz klinuje a nie zakleja i stad taki mega opor.
Sprawdz najpierw te 2 punkty, ktore rozpisalem

kepa416
23-06-14, 12:23
nie był bym taki pewny

po ty chłopie sie tu udzielasz jak nei masz pojecia o tym ?
tworzy "sucha "wartswe poślizgową troche jak teflon jego tez mozna uzyc ale bedzie droższy
Udzielać się mogę gdzie chcę. W takim razie spryskaj sobie maskę najlepiej we wzorek w kształcie penisa i pojeździj w normalnych warunkach. Zobaczysz swoją sucha warstwę jak świnia niebo.

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

reaktor
23-06-14, 12:26
Ja bym zmienił linkę, j.

idz kupic 2 linke zamiast ja posmarować...

kepa416
23-06-14, 12:27
Oddam Tobie i posmarujesz je sobie silikonem.

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

reaktor
23-06-14, 12:28
W takim razie spryskaj sobie maskę najlepiej we wzorek w kształcie penisa i pojeździj w normalnych warunkach.

wystarczy ze mam spryskane uszczeki i nic sie nie przykleja..