PDA

Zobacz pełną wersję : Skrzypiący zawieszenie gwintowane

flamejack
04-02-09, 14:38
Pytanie
mam gwintowane zawieszenie (firmy nie znam bo bylo juz w aucie)Mam z nim problem,nie wiem czy to od zimna ,ale gdy rano jade i
wszystko nie jest jeszcze rozruszane, to na nieruwnosciach skrzypi wydaje dziwny dzwięk.Powiedzmy ze jak wjade np na jakąś łatę na ulicy i kolo z niej zjedzdza to wtedy slysze skrzypnięce.W lato jest napewno ciszej ,mam duza glebę moze to od tego a jak nie to moze to coś innego -pomocy moze ktos rozkmini temat

zieloo007
04-02-09, 16:25
zawiecha zamarzła :D

flamejack
04-02-09, 16:36
może własnie to to, ale bardzo mnie to denerwuje najlepiej jakbym znalazł winowajce okleił coś podłożył bo jedziesz i łę ,łę ,łę a nie widze hondy na normalnym zawieszeniu:)

felippe
06-02-09, 14:30
jakos 3-4 miesiace temu mialem to samo, myslalem ze to tuleje wachaczy. okazalo sie ze to nie one chociaz i tak je wymienilem profilaktycznie. skrzypienie jakos samo ustalo ale denerwowalo przez pewien czas niemilosiernie .

maciekr
07-02-09, 14:09
często w naszych hanjach skrzypią dolne sworznie wahaczy. W moim egzemplarzu piszczą też tulejki górnych wahaczy

flamejack
07-02-09, 15:47
będę musiał gdzieś podjechać i dobrze to sprawdzic bo resztę mam wymieniona drążki końcówki drążków i łączniki wszystko nowe a nadal jeszcze coś skwierczy gdzies