Zobacz pełną wersję : wyjecie glosnikow z tylnej polki w sedanie 2005r
witam forumowiczów! wiek ktoś może jak dostac się do głośników w tylnej półce w sedanie??
Ogólnie mały hardcore z tym jest. Zaczyna się od odkręcenia 2 śrub, jak kładziesz z tyłu siedzenia to zostają ci i po lewej i po prawej stronie części kanapy które są na stałe, trzeba je właśnie odkręcić, śrub szukaj wsuwając rękę pomiędzy kanapę a oparcie. Jak już je znajdziesz i odkręcisz to ściąga się je ciągnąc do góry. I to jest jak to się mówi początek imprezy. Potem musisz bardzo ostrożnie zdjąć plastik, który jest na tylnym słupku z jednej i drugiej strony, operacja dość ciężka bo można uszkodzić mocowania. Jak już się z tym uporasz to możesz zacząć ściągać półkę, jest w niej pełno mocowań więc też trzeba uważać.
Ja osobiście tego nie robiłem ale widziałem jak mi gość to rozbierał jak wymieniałem głośniki.
Ogólnie jeżeli wymieniasz głośniki w tyłu to pomyśl o tym żeby blachę pod tą półką mega wyciszyć bo ja tego nie zrobiłem bo mi gość powiedział ze nie trzeba. Teraz z tyłu słyszę tylko blachę zamiast basu. Ja osobiście nie chce już tego robić 2 raz z obawy na to że coś się może urwać.
dzieki z fachowe info:) to to czeka mnie troche zabawy:/ bo wlasnie chce sobie glosniki inne zalozyc no i czybki przyciemnic:D a trzecie swiatlo stop jest tak blisko szyby ze nie da rady tam folii wcisnac:/
a mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko:) zmieniales moze radyjko? jak sie kurde za nie zabrac????
wystarczy chwile poszukac, od tego jest FAQ: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10672
na u tubie jest filmik jak wyjmuje sie radio w coupe..duzo z tym zachodu :/
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=ME8UuEFWjmI&feature=related
osobiście sam myślałem nad wyjęciem głośników z tylnej półki (ładnie grały, ale teraz są wypięte), jednak jak zobaczyłem, że wypiąć muszę boczne plastiki , to chęć mi odeszła.. głośniki przykręcone są od wewnątrz! nie można schylić sie w bagażniku i je wykręcić.. tak potrafią tylko w Japonii ;) :)
to jak boczne slupki to lipsztyk, ja w wakacje dobieralem sie do podsufitki, odkrecilem pas, slupek, plastiki przy tylnych siedzeniach, ale slupka przy tylnej szybie nie moglem ruszyc, strasznie mocno siedzi i strach zeby nie polamac..
marcinw13_2005
07-02-09, 11:44
Jeśli chodzi o wymontowanie tylnych plastikowych słupków, to polecam zabrać się do tego w jakieś cieplejsze dni. Wówczas istnieje mniejsze prawdopodobieństwo ich uszkodzenia (złamania). Wiem, bo już to przerabiałem. W ciepłe dni słupki odchodzą bez najmniejszych problemów.
ja przedwczoraj złożyłem na tył nowe głośniki, wytłumiłem matą i graja o niebo lepiej:D a do tego nic mi się nie udało uszkodzi:D - bylem bardzo delikatny ;) teraz rozglądam się po woli za jakimiś dystansami i głośnikami na przód:D
sory za odgrzebywanie, ale jak coś to wchodzą głośniki 16cm(tył) i 13cm+dystanse(przód), dziś montowałem, więc info potwierdzone :), jakby ktoś z Łodzi lub okolic miał problem, chętnie pomogę ;)
ogólnie operacja wydaje się skomplikowana, ale dosyć łatwo wszystko wyjąć, jedynie problem sprawiło mi włożenie półki z powrotem, tak żeby wszystkie mocowania weszły na swoje miejsca, trochę uczucia i wygląda jak ta lala ;)