Zobacz pełną wersję : Tylne dolne wahacze
Muszę zmienić tuleje w tylnych dolnych wahaczach i pojawiła się opcja, żeby kupić całe wahacze :D
Co myślicie o czymś takim?
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?cPath=110_124_142&products_id=5073
Nie znalazłem nic konkretnego w Internecie.
Warto się w to pchać?
Cena troche zabójcza jak na tą jakość, bo wygląda to na jakiś noname. Poszukaj lepiej czegoś lepszego w tej cenie. Popytaj ludzi którzy się zajmują ściąganiem gratów ze stanów i zamów coś co ci sie nie rozleci po paru tysiącach km.
Z tym, że potrzebuję tego na już a np na Skunk2 mnie nie stać ;)
Możesz coś polecić?
jak niechce ci sie wymieniac tulejek w swoich
to mozesz kupic bloxa
ja zalozylem jakies 2000tys km i jeszcze zyja
jak potrzebujesz na juz, to dobierz sobie poliuretany stong-flex od rpmotorsport, maja pojedyncze gumki i wszystko w dobrych cenach
bloxa i inne wahacze z gumowymi minitulejkami omijaj szerokim lukiem (takie jak na tej stronce co zalinkowales raczej tez omijaj)
No i dwie sprzeczne opinie. Jedna na tak druga na nie (chodzi o Bloxa) :D
Chciałbym w ciągu tygodnia kupić wahacze, więc poszukam, może ktoś ma coś ściągniętego z USA na stanie.
Nie chce wyciągać swoich wahaczy i zmieniać tulei, bo to podwójna robota. Kupując dodatkowo seryjne wahacze na podmiankę średnio się to opłaca.
wybacz, ale nie zrozumialem co chciales przekazac w ostatnich 2 zdaniach. mozna jasniej? po cholere masz kupowac kolejny zestaw wahaczy? na czym polega problem z wyciagnieciem starych, wyjeciem rozwalonych tulei, wlozeniem nowych i zamontowaniem wszystkiego na miejsce?
blox ma slabe tuleje. mysle, ze cos stoi za tym, ze to najtanszy wahacz jaki mozna kupic do civica.
wybacz, ale nie zrozumialem co chciales przekazac w ostatnich 2 zdaniach. mozna jasniej? po cholere masz kupowac kolejny zestaw wahaczy? na czym polega problem z wyciagnieciem starych, wyjeciem rozwalonych tulei, wlozeniem nowych i zamontowaniem wszystkiego na miejsce?
Chodzi o czas. Potrzebuję inne wahacze, żeby szybko podmienić i dalej używać auta.
W miejscu, w którym to będzie robione nie ma prasy, więc wyjmowanie wahaczy i zmiana tulei odpada.
Widziałem, że CMQ miał jeszcze tydzień temu wahacze Skunka za 600zł, może znajdę gdzieś na szybko takie.
Do wyjmowania gum nie potrzebujesz prasy. Wystarczy nawiercić gume wokoło i wybić środek z gumą. Następnie bierzesz piłke do metalu i przecinasz zewnętrzną tuleje metalową. Dalej młotek i śrubokręt i elegancko wychodzi. Co do wkładania to można albo na imadle włożyć albo młotkiem opukując dookoła przez starą tulejke.
W miejscu, w którym to będzie robione nie ma prasyznajdz inne
wahacze Skunka za 600zł, może znajdę gdzieś na szybko takiew moich po 10000km rozyspaly sie tuleje. na kawalki.
znajdz inne
Nie znajdę, auto zrobi mi znajomy.
Poza tym pracuję często do 18-19 i nie znam mechanika, który o tej godzinie weźmie się za moje auto.
Poza tym, nie o tym temat!
Pytałem jakie polecacie wahacze...
Odpowiedziałeś i dzięki, czekam na opinie jeszcze innych osób.
Czas leci a ja cały czas nie mam wahaczy.
Co myślicie o K-sportach?
Wiem, że o zawieszeniach tej firmy są różne opinie, ale może wahacze mają ok?
http://www.k-sportracing.com/others/images/1-5.jpg
Dzisiaj byłem zobaczyć jak wyglądają takie wahacze po przejechaniu w moim aucie 100km. Są to wahacze blox'a i widok był na tyle ciekawy, że od razu je zmieniłem na seryjne z tulejami z poliuretanu. Tulejki zewnętrzne jeszcze w bloxach w miare wyglądały ale tulejka pod amortyzatorem to była masakra praktycznie tuleja wewnętrzna zjechała na sam dół. Po zmianie na seryjne wahacze z poliuretanem aby uzyskać takie samo obniżenie auta jak na tych blox'ach mi się samo zrobiło musiałem skręcić gwint w dół o prawie centymetr. Dodam, że mam stabilizator z tyłu i gwint to mogły mieć troche gorsze warunki pracy. No ale jak dla mnie to jest to gówno jak po 100km nadaje się tylko do kosza. Także odradzam takie wynalazki.
P.s.
W moich bloxach skoro i tak są przeznaczone w razie co na śmietnik pokombinuje jeszcze coś wolną chwilą z dorobieniem sensownych tuleji zewnętrznych i doborem poliuretanów do tego.
Co myślicie o K-sportach?kupuj. sa tak samo *****iste jak bloxy i reszta badziewia.
kedzior.kedzior
14-03-09, 10:40
mam pytanie zestaw tuleji z poliuretanu na tył i przód do Hani VI Gen EJ9 1998 r. gdzie moge kupic. Wszedzie są do hań 91-95 nie moge znaleźć do mojej. Może ktoś pomóc