Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tylne dolne wahacze

empe
25-01-09, 22:54
Muszę zmienić tuleje w tylnych dolnych wahaczach i pojawiła się opcja, żeby kupić całe wahacze :D
Co myślicie o czymś takim?
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?cPath=110_124_142&products_id=5073

Nie znalazłem nic konkretnego w Internecie.
Warto się w to pchać?

Tompro
26-01-09, 08:16
Cena troche zabójcza jak na tą jakość, bo wygląda to na jakiś noname. Poszukaj lepiej czegoś lepszego w tej cenie. Popytaj ludzi którzy się zajmują ściąganiem gratów ze stanów i zamów coś co ci sie nie rozleci po paru tysiącach km.

empe
26-01-09, 09:50
Z tym, że potrzebuję tego na już a np na Skunk2 mnie nie stać ;)
Możesz coś polecić?

Rikoo
26-01-09, 09:51
jak niechce ci sie wymieniac tulejek w swoich

to mozesz kupic bloxa

ja zalozylem jakies 2000tys km i jeszcze zyja

!markos
26-01-09, 14:11
jak potrzebujesz na juz, to dobierz sobie poliuretany stong-flex od rpmotorsport, maja pojedyncze gumki i wszystko w dobrych cenach

bloxa i inne wahacze z gumowymi minitulejkami omijaj szerokim lukiem (takie jak na tej stronce co zalinkowales raczej tez omijaj)

empe
26-01-09, 18:21
No i dwie sprzeczne opinie. Jedna na tak druga na nie (chodzi o Bloxa) :D
Chciałbym w ciągu tygodnia kupić wahacze, więc poszukam, może ktoś ma coś ściągniętego z USA na stanie.

Nie chce wyciągać swoich wahaczy i zmieniać tulei, bo to podwójna robota. Kupując dodatkowo seryjne wahacze na podmiankę średnio się to opłaca.

!markos
26-01-09, 18:30
wybacz, ale nie zrozumialem co chciales przekazac w ostatnich 2 zdaniach. mozna jasniej? po cholere masz kupowac kolejny zestaw wahaczy? na czym polega problem z wyciagnieciem starych, wyjeciem rozwalonych tulei, wlozeniem nowych i zamontowaniem wszystkiego na miejsce?

blox ma slabe tuleje. mysle, ze cos stoi za tym, ze to najtanszy wahacz jaki mozna kupic do civica.

empe
26-01-09, 18:46
wybacz, ale nie zrozumialem co chciales przekazac w ostatnich 2 zdaniach. mozna jasniej? po cholere masz kupowac kolejny zestaw wahaczy? na czym polega problem z wyciagnieciem starych, wyjeciem rozwalonych tulei, wlozeniem nowych i zamontowaniem wszystkiego na miejsce?

Chodzi o czas. Potrzebuję inne wahacze, żeby szybko podmienić i dalej używać auta.
W miejscu, w którym to będzie robione nie ma prasy, więc wyjmowanie wahaczy i zmiana tulei odpada.
Widziałem, że CMQ miał jeszcze tydzień temu wahacze Skunka za 600zł, może znajdę gdzieś na szybko takie.

Tompro
26-01-09, 18:56
Do wyjmowania gum nie potrzebujesz prasy. Wystarczy nawiercić gume wokoło i wybić środek z gumą. Następnie bierzesz piłke do metalu i przecinasz zewnętrzną tuleje metalową. Dalej młotek i śrubokręt i elegancko wychodzi. Co do wkładania to można albo na imadle włożyć albo młotkiem opukując dookoła przez starą tulejke.

!markos
26-01-09, 19:29
W miejscu, w którym to będzie robione nie ma prasyznajdz inne

wahacze Skunka za 600zł, może znajdę gdzieś na szybko takiew moich po 10000km rozyspaly sie tuleje. na kawalki.

empe
26-01-09, 19:36
znajdz inne

Nie znajdę, auto zrobi mi znajomy.
Poza tym pracuję często do 18-19 i nie znam mechanika, który o tej godzinie weźmie się za moje auto.
Poza tym, nie o tym temat!

Pytałem jakie polecacie wahacze...
Odpowiedziałeś i dzięki, czekam na opinie jeszcze innych osób.

empe
28-01-09, 20:54
Czas leci a ja cały czas nie mam wahaczy.
Co myślicie o K-sportach?
Wiem, że o zawieszeniach tej firmy są różne opinie, ale może wahacze mają ok?
http://www.k-sportracing.com/others/images/1-5.jpg

Tompro
11-02-09, 21:13
Dzisiaj byłem zobaczyć jak wyglądają takie wahacze po przejechaniu w moim aucie 100km. Są to wahacze blox'a i widok był na tyle ciekawy, że od razu je zmieniłem na seryjne z tulejami z poliuretanu. Tulejki zewnętrzne jeszcze w bloxach w miare wyglądały ale tulejka pod amortyzatorem to była masakra praktycznie tuleja wewnętrzna zjechała na sam dół. Po zmianie na seryjne wahacze z poliuretanem aby uzyskać takie samo obniżenie auta jak na tych blox'ach mi się samo zrobiło musiałem skręcić gwint w dół o prawie centymetr. Dodam, że mam stabilizator z tyłu i gwint to mogły mieć troche gorsze warunki pracy. No ale jak dla mnie to jest to gówno jak po 100km nadaje się tylko do kosza. Także odradzam takie wynalazki.
P.s.
W moich bloxach skoro i tak są przeznaczone w razie co na śmietnik pokombinuje jeszcze coś wolną chwilą z dorobieniem sensownych tuleji zewnętrznych i doborem poliuretanów do tego.

!markos
12-02-09, 22:20
Co myślicie o K-sportach?kupuj. sa tak samo *****iste jak bloxy i reszta badziewia.

kedzior.kedzior
14-03-09, 10:40
mam pytanie zestaw tuleji z poliuretanu na tył i przód do Hani VI Gen EJ9 1998 r. gdzie moge kupic. Wszedzie są do hań 91-95 nie moge znaleźć do mojej. Może ktoś pomóc