PDA

Zobacz pełną wersję : jak wywalic gaz z auto

MaTi04PJ
20-01-09, 19:18
siemka :) mam taki maly problem mam hanie d13b2 i po przedni wlasciciel mial zalozone w nim gaz brc jakis tam smieszny ktory mi jest zbedny :0 chcialby sie dowiedziec czy idzie wywalic ten gaz z mojej bryczki .wiem ze sam tego nie wywale ale czy jak go wyjme beda jakies ubytki w konstrukcji cos bedzie trzeba nie wiem zapchac czy jak czy jak sie wyjmnie bedzie cacy jakby tego szajsu tam nigdy nie bylo aha jakby ktos mi to wyjal gaz oddam za kilka piw pozdr;)

yautja
21-01-09, 13:07
Wyjęcie gazu nie jest takie proste. Trzeba dowód rejestracyjny nowy itd.

Werciunia
21-01-09, 13:15
Moim zdaniem jest całkiem proste. Wyciągasz całą instalację (nic trudnego:cool:), jedziesz do stacji diagnostycznej przy okazji przeglądu i prosisz o zaświadczenie, że instalacja wymontowana, a później już tylko do urzędu, gdzie Ci to cholerstwo wykreślają z dowodu i tyle :)

MaTi04PJ
21-01-09, 17:03
dzieki chlopaki za dobre wiesci pozdrawiam temat mozna zamknac;)

Werciunia
21-01-09, 17:07
dzieki chlopaki za dobre wiesci pozdrawiam temat mozna zamknac;)

Nie no foch na maksa :mad:

MaTi04PJ
21-01-09, 17:17
za co focha?

Werciunia
21-01-09, 17:19
Ja się do bycia CHŁOPAKIEM nie poczuwam :cool:

MaTi04PJ
21-01-09, 17:40
ee no sorka nie spojrzalem na Twoj profil wybacz to sie juz wiecej nie powtorzy;) zwracam szacunek jak tylko zobaczymy sie na swiatlach;)

memek
27-01-09, 14:11
podpinam się do tematu. można samemu sobie wywalić gaz?? czy musi to zrobić firma i wystawić jakieś zaświadczenie???

vnv_nation
22-03-09, 21:16
nie rozumiem za bardzo po co chcecie gaz wywalac? jezdzijcie na benzynie po prostu, a z auta wywalcie ewentualnie sama butle jak miejsce w bagazniku zajmuje... przy sprzedazy kiedys auta LPG bedzie plusem i auto napewno szybciej sie sprzeda za lepsza cene

rafalb33
23-03-09, 11:15
podpinam się do tematu. można samemu sobie wywalić gaz?? czy musi to zrobić firma i wystawić jakieś zaświadczenie???

Wg mojej wiedzy, to mozesz to zrobic sam. Tylko potem zrobic przeglad na stacji diagnostycznej i adnotacja w urzedzie (o ile sie nie myle). Najpewniej dowiesz sie na stacji diagnostycznej.

Tylko jak bedziesz demontowal to resztki gazu z butli nie spuszczaj do kanalu w garazu, tylko gdzies na swierzym powietrzu z dala od wszystkiego :)