PDA

Zobacz pełną wersję : jakie hamulce na przod do EG4

jacklan
20-01-09, 15:12
witam Was,

pisze do Was o porade dotyczacej zakupow hamulcow do mojej Hani EG4 z D15B2. facet w sklepie oferuje mi komplet (tarcze wentylowane i klocki) za 410 PLN - nie pamietam jakie to byly firmy.

na Allegro (http://moto.allegro.pl/item534710144_tarcze_brembo_klocki_honda_civic_eg_ eh_ej9_ek3.html ) znalazlem powyzszy zestaw.
moje pytanie do Was tyczy jakosci tego z allegro? czy ktos z was ma doswiadczenia z tym zestawem i czy wart jest swej ceny oraz czy sie nie wygnie ktoras z tarcz tej firmy bo ponoc sie te tansze wyginaja??

pozdro i czekam na szczera odb

prosze tez o ewentualna porade jakie tarcze wentylowane i klocki szukac

sebush
20-01-09, 15:18
wedlug mnie to dobry zestaw, i chyba najlepszy w tym przedziale cenowym, sam mam zamiar taki zestaw u siebie zalozyc na wiosne

spychu
20-01-09, 15:21
Klocki jak najbardziej bierz Ferodo ale tarcze Brembo daruj sobie.

Strasznie zjechali z jakoscia i gna sie na potege.

taz666
20-01-09, 15:22
Klocki jak najbardziej bierz Ferodo ale tarcze Brembo daruj sobie.

Strasznie zjechali z jakoscia i gna sie na potege.

U mnie są już krzywe, wymienione we wrześniu. Potwierdzam.

sebush
20-01-09, 15:23
U mnie są już krzywe, wymienione we wrześniu. Potwierdzam.

dobrze wiedziec, a jak sie ma sprawa z tarczami EBC gladkimi ?

taz666
20-01-09, 15:32
dobrze wiedziec, a jak sie ma sprawa z tarczami EBC gladkimi ?

Parę osób je polecało, Spytaj o nie użytkownika Civic45 ma niedrogo.

spychu
20-01-09, 15:41
EBC bardzo polecam.

Zakupilem gladkie EBC u Civic45 tylko ze w rozmiarze 282mm. Katuje je na potege ile wlezie *******zielajac po zakretach i ogolnie szybko podrozujac po miescie. Mam do nich klocek Ferodo DS Performance i jak na razie nie odnotowalem zadnych bic itp. Zrobilem juz na nich jakies 4kkm.

Mialem przy 242mm nacinane Brembo Max pogiely sie po ok 20kkm. Pozniej przy 262mm mialem gladkie Brembo wytrzymaly ok 15kkm i jedna dostala lekkiego bicia.