PDA

Zobacz pełną wersję : Geometria kół MC2 B18C4

kicer
09-01-09, 10:22
Panowie pomocy!
Jak w Aerodecku reguluje się pochylenie koła tylnego? Wiechałem sobie w pracy na podnośnik i patrze że tylne lewe koło jest na minusie... Przyglądałem się jak to ustawić ale ni cholery nie mam pojęcia jak to zrobić. Przynajmniej na wachaczu poprzecznym nic nie widać(żadnych fasolek nic). Może to się robi na górnym mocowaniu amortyzatora. Chyba że się tego nie da rady zrobić w tym aucie.

Help! Podziekował za podopwiedzi.

Chemiczny
09-01-09, 11:50
pochylenia w pionie się nie reguluje raczej- jeśli masz duże to można (mechanik mi mówił) dać podkładkę - ale nie ma fabrycznej regulacji +/-
Z drugiej strony - może masz spręzyny klapnięte ? - moje koło tylne też jest na minusie lekkim ( jakiś musi być) i nie wpływa to na jazdę a i opony nie drze

kicer
09-01-09, 22:14
pochylenia w pionie się nie reguluje raczej- jeśli masz duże to można (mechanik mi mówił) dać podkładkę - ale nie ma fabrycznej regulacji +/-
Z drugiej strony - może masz spręzyny klapnięte ? - moje koło tylne też jest na minusie lekkim ( jakiś musi być) i nie wpływa to na jazdę a i opony nie drze

Podkłade?! Ale gdzie?! Jak?! Przeca tam nie ma regulacji podkładkami... :/ Chyba to auto musiało być ostro bite jak jest to tak krzywe... :(

Cairo
11-01-09, 16:26
Jak dasz podkladke pod mocowanie gornego wahacza poprzecznego do kolo sie wyprostuje