PDA

Zobacz pełną wersję : Brak spryskiwacza?! Bezpiecznik?

bednar_skc
05-01-09, 13:18
Niestety przestal mi dzialac spryskiwacz...

Mozliwe ze to bezpiecznik...chodz niestety nie mam pojecia ktory...

Mozecie poradzic ktory bezpiecznik jest odpowiedzialny za spryskiwacze?

jero11
05-01-09, 13:22
a płyn czasem nie zamarzł?

ygor
05-01-09, 13:25
słychac pompkę ?

Whiplash
05-01-09, 13:32
u mnie na jednym bezpieczniku mam spryskiwac, wycieraczki i szyberdach , jesli cos z powyzszych dziala to nei bezpiecznik

bednar_skc
05-01-09, 14:28
wlasnie nie zamarzl :/

a pompki nie slychac...

a wycieraczki dzialaja. . .

Cubus
06-01-09, 00:08
Mam to samo, ale mam za mało płynu żeby sprawdzić czy zamarzł czy nie. Lecz obstawiam że tak i musze poczekać aż zrobi się trochę cieplej. Myślę że u Ciebie jest to samo...

bednar_skc
06-01-09, 10:57
ale ja mam zalane pod korek...i na wierzchu nie widac sladu po zamarznieciu...

Whiplash
06-01-09, 11:57
jak pompki nie slychac to masz winowajce :) pewnie padla, sprawdz czy dochodzi do niej napiecie

Xploid
06-01-09, 11:58
wlasnie nie zamarzl :/

a pompki nie slychac...

a wycieraczki dzialaja. . .

to ci kolego silniczki pompek zamocowane na dole zbiornika spryskiwaczy popaliły się... ja to juz przerabialem, wymieniłem silniczki i przód i tył ładnie daje, sa dwa silniczki przód i tył jak coś

bednar_skc
06-01-09, 13:59
A jakie to sa silniczki?

I jak sie do nich dostac by je wymienic??

muchografia
06-01-09, 17:45
A jakie to sa silniczki?

I jak sie do nich dostac by je wymienic??

i nagle padly oba ??? ehh sprawdz to jeszcze raz...

bednar_skc
06-01-09, 18:58
no nie wiem jak padly...

a gdzie one sie znajduja i jak do nich dotrzec to spr woltomierzem...ale bezpiecznik jest caly bo wycieraczki dzialaja...

moze faktycznie gdzies zamarzl w pompce plyn gdzie gdzies...bo na gorze jest w postaci cieklej..

Whiplash
06-01-09, 19:06
pompki sa na dole zbiornika, musisz zdezak sciagnac ???

astra
06-01-09, 19:08
witam.
moze tu mi ktoc pomoze.
robilem jakis czas temu przekladke na mpfi i od tej pory nie dzialaja mi spryskiwacze,w ogole nie dochodzi prad do silniczkow.odkrecilem skrzynke bezpiecznikow,ale nie znalazlem kabli ktore ida do silniczkow.moze ktos wie w jakiej kostce powinny byc te kable.

Xploid
06-01-09, 20:40
bednar_skc ja nie sciagałem zderzaka, postaw lewy przód na lewrku wysoko, sciagaj koło, zdejmij plastikowe nadkole, i bedziesz widział zbiornik, nie musisz go odkręcać, trzeba odłączyc pompki, i mocno wyciągnąć te pompki, wsadzone są na wcisk więc troche trzeba bedzie sie posiłować, troche ciasno bedzie i rece mozna lekko pokaleczyć , ale jest do zrobienia :) jak juz dostaniesz sie do pompek, to ciagaj je góra dól, i mocno w dół az wyskoczy, raczejk nie powinienes nic popsuc. powodzenia

bednar_skc
07-01-09, 14:07
Sprubuje jak bedzie troszke cieplej :P

a ewentualnie jakie to maja byc silniczki do tych pompek?

muchografia
07-01-09, 19:16
Sprubuje jak bedzie troszke cieplej :P

a ewentualnie jakie to maja byc silniczki do tych pompek?

...pompki maja w srodku silnniczki, a wiec jezeli padly (w co watpie) to pompki sa do wymiany. Pozostaje szukac na allegro...

Natomiast z racji iz mam identyczny problem (dlatego zabralem glos) powiedzcie mi prosze czy wlanie denaturatu do zbiorniczka to dobry pomysl chodzi o rozmrozenie... podobno to moze pomoc ?

Piotrek_krak
07-01-09, 22:40
to ze nie ma lodu od gory nie znaczy ze nie ma na dole przy pompkach auto musi dokladnie sie odmrozic i wtedy trzeba szukac jak nic nie da odmrozenie

bednar_skc
09-01-09, 06:56
no dlatego sie wstrzymam ...

ale dziwne bo nawet nie ma dzwieku pracy tych pompek...i niestety to moze swiadczyc o ich zepsuciu...

ale poczekamy na roztopy :P

Smolar
11-01-09, 17:47
No to ja sie moge wypowiedziec..przy poczatku minusowych temperatur pozamarzaly mi dysze od spryskow,przeczyscilem,wszystko ok,przyszly wieksze mrozy i lod w zbiorniczku,pompki nie bylo slychac,denaturat nic nie pomogl..wiec zabralem sie do roboty,zdjalem zderzka,wymontowalem zbiorniczek,w domu wszystko odmrozilem wlacznie z pompkami,poszedlem do auta z silniczkami i tylko podlaczylem zobaczyc czy bzycza i bzyczaly:)..poprostu plyn w nich zamarzl...zmontowalem wszystko,zalalem zimowy plyn i dziala:)..
Przekrec stacyjke tak zeby kontrolki sie zaswiecily i pociagnij manetke od spryskiwacza i obserwuj czy przygasna kontrolki,jesli przygasna to znaczy ze prad pobiera,czyli wszystko powinno byc ok,ale TYLKO NA CHWILE zebys nie spalil silniczkow:)..pozdrawiam i zycze powodzenia:D

bednar_skc
12-01-09, 07:01
Mam nadzieje ze zamarzlo :P

poczekam kilka dni i sie okaze...