PDA

Zobacz pełną wersję : regeneracja reduktora

gsmexpress
04-01-09, 14:28
witam mam pytanie wczoraj wziolem sie za reanimowanie mojego reduktora

mam brc at90t

wczoraj go wyciaglem wyczyscilem

mala membrama standardowo nie pasowala z ta ktora mialem nowa wiec zalorzylem stara

poza tym wszytsko poszlo bez problemów

zalarzylem reduktor i teraz problem

wogole nie trzyma obrotów jak trzymam na gazie jest ok puszcze i gasnie

probowalem z regulacja ale nic to nie daje.

moze ma ktos pomysl?

czy to moze byc przez ta mala membrame ktora nie byla wymieniona na nowa?
jeszcze mam pytanie czy moc dokrecania ma jakies znaczenie wszyskie sruby bardzo lekko byly przykrecone czy tak ma byc prawidlowo?

misiek1
04-01-09, 20:42
Ja już kilka razy regenerowałem reduktor, zawsze po zamontowaniu trzeba wyregulować wolne obroty bo wszystko jest rozregulowane, wszystkie śruby powinny być dokręcone mocno, żeby wszystko było szczelne!! jak kupowałeś komplet naprawczy skoro jedna membrana nie pasuje? może przy demontażu jakaś membrana została uszkodzona?

gsmexpress
04-01-09, 22:14
ta maembrama byla jeszcze ok delkikatnie stwardniala.

a pozatym wszytko bylo ok.

probowalem regulowac ale nic z tego.

sa w tym modelu reduktora wlasnie takie problemy ze tej malej membramy sa 2 rodzaje i akurat trafilem na nie ta:)

teraz zastanawiam sie gdzie moglem popelnic blad

a probowalem dzis odpalic na samym gazie i nie dalo sie.

pawel240
06-01-09, 01:01
Ja już kilka razy regenerowałem reduktor...

zawsze ten sam robiłeś ?? cos mi się obiło o uszy ze regeneracja np zestawami z allegro to odratowanie go na rok czy dwa...

misiek1
06-01-09, 08:54
zawsze ten sam robiłeś ?? cos mi się obiło o uszy ze regeneracja np zestawami z allegro to odratowanie go na rok czy dwa...

nie,za każdym razem inny regenerowałem. jeśli się kupi w miarę dobry zestaw naprawczy to jest spokój na kilka wiosen:)