PDA

Zobacz pełną wersję : Coupe & Sedan - ogólne info

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

-Arturo-
03-01-09, 00:08
Podejrzewam że zamieszczam ten temat w złym dziale ale nie moge znalezć bardziej odpowiedniego. Więc sprawa wygląda także zaczynam rozglądać sie za importem coupe z 2004r wersja usa lub europejska i zastanawiam się w jakich cenach powinien chodzić zadbany model z tego roku? Znalazłem dwie oferty na allegro i pierwsze co mi sie rzuca w oczy to strasznie niskie ceny jak na ten rocznik...... czy może w takich cenach mozna juz nabyc ten samochód w dobrym stanie?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6593729

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6684857

Dodatkowo jak wygląda sprawa częsci w tych modelach...bedzie mozna dobrać zamienniki z wersji europejskich czy pozostaje import z usa?

Leeo
03-01-09, 02:08
Te, ktore podałeś stoja juz na allegro troche czasu, jak sie przypatrzysz, to np w tej niebieskiej zobaczysz palaca sie kontrolke od poduszki jak i odstajacy plastik nad poduszka ;]

A co do czesci, to nie ma problemu, sam mam coupe z USA 2004. Wiekszosc czesci jest identyczna jak w europejczykach, a reszte dostaniesz na allegro. Do tego latwiej dobrac akcesoria tuningowe importowane z USEJ.

-Arturo-
03-01-09, 10:37
Dzieki Leeo, w takim razie problem częsci rozwiazany. Rzeczywiscie nawet nie zwróciłem uwagi na ten plastik nad poduszka...sokole oko;)
Skoro obydwie bryczki stoja juz jakis czas na allegro wiec z obydwoma jest cos nie tak w takim razie powinienem cos łowic bliżej 30000zł za ten rocznik tak mniej wiecej?

Ps: Twoj EM2...... samo zło:) Tez zastanawiam sie miedzy niebieska a czarna perla, no ale jesli trafi mi sie wozek w dobrym stanie to nie bede modzil nad konkretnym kolorem.

jacor
03-01-09, 12:53
proponuje Ci sie kolego rozglądnąć za nasza zachodnia granicą. W niemczech myśle że mogłbyś znaleźć coś ciekawego :) u nas raczej cieżko chyba że już sie trafi naprawde wyczekiwany model. ja na swój polowałem kilka miechów także cierpliwość popłaca

Leeo
03-01-09, 13:42
Nom, w Polsce ciezko dorwac poliftowa w dombrym stanie, za to za zachodnia granica robia sie juz za rocznik >2004 duze ceny.. Jak masz okazje samemu cos sobie sciagnac z USA, to bierz z USA, bo amerykanek nie ma co sie bac, ale jak nie masz ukladow na cle, ani czlowieka, ktory znajdzie Ci auto w dobrym stanie, to juz lepiej doplacic i poszukac czegos konkretnego. Aha i jak sciagac cos z USA, to tylko wersje EX. To silnik z vteciem, ktory moca dorownuje europejczykom, a pozostałe np LX maja juz mniejsza moc niz europejki, np LX(USA)-115HP, LS(EU)-120KM

Tak jeszcze dla informacji:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6756898 - ta na allegro od paru miesiecy juz sie kurzy
a te dwa ogłoszenia, to prawdziwe dziadki allegro, juz ponad rok wisza:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6568268 - ta sprawdzana po VINie - bita i przekrecona
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5168914 (z ta nie wiem co nie tak, ale ma inny zderzak z tylu)

aczkolwiek na allegro mozna kupic EM2 i sie z niego cieszyc, paru z nas tak zrobilo i nie ma porblemow, ale nikt jeszcze nie kupil poliftowej.

-Arturo-
03-01-09, 15:16
Dzieki panowie, wiec sprowadzenie z USA odpada w przedbiegach nie mam za oceanem zadnych znajomości za to z Niemiec mógłbym bez problemów coś przytargać mam ciotke ktora od 20 lat mieszka pod Berlinem wiec mialbym sie gdzie zatrzymac i nie byloby problemów jezykowych. Własnie obadałem niemieckie strony i rzeczywiście coupe po lifcie nie jest tani, ceny zaczynaja sie od 9000 euro a koncza na 14000. Ale sa tez oferty po okolo 10000euro z serwisow Hondy wiec podejrzewam ze samochody sa w dobrym stanie. Wiec zostaje mi monitorowanie allegro a jesli w ciagu 2 - 3 miesiecy nic wartego uwagi nie znajde to robie wycieczke do Niemiec:) Jeszcze raz dzięki za info.

can
06-01-09, 11:11
10k euro przy obecnym kursie to jest cena akceptowalna za pierwsze roczniki po lifcie:) moja stała rok temu za 9k, ale euro bylo odpowiednio nizej i przebieg miala potwierdzony ksiązka 67k:)

szukaj i kupuj za odra, bo 90% tego co w Polsce to bite/skladane i z abstrakcyjnymi cenami, nie do porownania (jak sam zauwazyles) z cenami za odrą. a jeszcze ktos na tym zarabia....

-Arturo-
06-01-09, 13:51
10k euro przy obecnym kursie to jest cena akceptowalna za pierwsze roczniki po lifcie:) moja stała rok temu za 9k, ale euro bylo odpowiednio nizej i przebieg miala potwierdzony ksiązka 67k:)

szukaj i kupuj za odra, bo 90% tego co w Polsce to bite/skladane i z abstrakcyjnymi cenami, nie do porownania (jak sam zauwazyles) z cenami za odrą. a jeszcze ktos na tym zarabia....

Gratuluje dobrego wyboru:) W tej chwili rzeczywiscie kurs euro do zlotowki jest malo zachecajacy więc spróbuje sie wstrzymac do kwietnia z zakupem.(bedzie cieżko bo już jestem strasznie napalony na ta coupe:)) Po pierwsze dwa miesiace temu kupilem sedana z 2001 zainwestowalem w rozrzad, zimówki itd. i teraz przy kupnie nastepnej bryczki musialbym znowu w to samo sie bawic poza tym kto wie moze przez te kilka miesiecy euro troche spadnie.....bede niemilo wspominal tego posta za kilka miesiecy jesli okaze sie ze euro poszlo w gore:rolleyes:

Musi byc dokladnie tak jak mowisz jesli chodzi o stan sprowadzanych coupetek do Polski bo skoro w Niemczech najnizsze ceny zaczynaja sie od okolo 9000 euro a w Polsce mozna kupic importowke zza Odry za ponizej 6000 to cos tu "delikatnie" smierdzi:confused:

Can mam jeszcze pytanko odnosnie twojego coupe przywiozles go na lawecie czy przyjechales na "kolach". Jesli ta druga opcja to jak wyglada kwestia poruszania sie takim pojazdem po Polskich drogach...musiałes wykupywac jakies np.: tygodniowe ubezpieczenie w Nieczech zeby moc wrócić samochodem do Polski? Co musialbym załatwic zeby bezpośrednio z Niemiec wrócić samochodem do Polski bez uzywania lawety?

A tu jeszcze mala ciekawostka akurat coupe z 2001 roku na 99% to ten sam samochod na dwoch aukcjach allegro i niemieckim moto.de. Zastanawia mnie roznica w cenie o 6tys. zl na korzysc allegro.

moto.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=pl&id=65085054&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&tabNumber=1)

allegro
(http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7375296)

Pati_crx
09-01-09, 10:30
Can mam jeszcze pytanko odnosnie twojego coupe przywiozles go na lawecie czy przyjechales na "kolach". Jesli ta druga opcja to jak wyglada kwestia poruszania sie takim pojazdem po Polskich drogach...musiałes wykupywac jakies np.: tygodniowe ubezpieczenie w Nieczech zeby moc wrócić samochodem do Polski? Co musialbym załatwic zeby bezpośrednio z Niemiec wrócić samochodem do Polski bez uzywania lawety?

Musisz wykupić ubezpieczenie graniczne bodajże na 30dni ono jest.

Leeo
09-01-09, 11:54
Pati, opisz w koncu swoją ITR !!! :) Musze poznac wrazenia po przesiadce z EM2 ;]

Arturo, jeszcze chyba koszt tablic na 2 lub tydzien czasu. Can, wypowiedz sie :)

-Arturo-
09-01-09, 14:40
Pati, Leeo dzieki, czyli nie powinno byc problemów ze sprowadzeniem samochodu bez użycia lawety. Wiec teraz poczekam do kwietnia sprzedam sedana i na Germanie.

hyperek
10-01-09, 21:41
Panowie, to co... Szukamy teraz dla mnie? 2002-2005, coupe, byleby nie srebrna :) Może być z USA.
Na razie szukam i szukam i szukam... I nic nie ma. Oferty strasznie drogie, albo ściemy...

can
10-01-09, 23:50
hyperek nie ukrywam ze rzad cen tez pomoze... alchemikowi udalo sie znalezc, chyba nie narzeka jakos bardzo:)

-Arturo-
11-01-09, 00:09
Panowie, to co... Szukamy teraz dla mnie? 2002-2005, coupe, byleby nie srebrna :) Może być z USA.
Na razie szukam i szukam i szukam... I nic nie ma. Oferty strasznie drogie, albo ściemy...

Hej Hyperek z miejsca twojego zamieszkania wynika ze tez w Niemczech szukasz samochodu. Wlasciwie troche mnie zaskoczylo ze nie masz z czego wybierac na stronie moto.de jest mase ofert, szczególnie jesli wezmiemy pod uwage roczniki od 2001-2005, serio az tak ciezko cos ciekawego wylowic? Do jakiej ceny planujesz zrobic zakup?
Pozdrawiam

can
11-01-09, 00:59
no to kilka propozycji zza odry, wiem ze cenowo nie są to specjalne okazje, ale baboli nie ma co proponowac bo jest ich pelno w kraju. dodatkowo ponizsze kwoty mowia tez co nieco o tym, co jest wystawiane na allegro.

1. złota, 84kkm, 2001, 120KM, 6600€
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=be1kywdn2tyy
2. ladna czarna, 67kkm, 2001, 120KM, 6850€
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=beupzyhs3tu4
3. zlota, 115kkm, 2002, 120KM, 6900€ (gleba, piekne fele, straszne tylne swiatla)
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=be2muubkvpwz
4. granat, 83kkm, 2001, 125KM VTEC ES, 8880€ (gleba, 17" fele, pelna wersja bez skory)
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lnlcayfx13ja
5. złota, 40kkm, 2001, 120KM, 9000€ (ta jest mega piękna)
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lothj2f1z2ed

wiem tez ze nie kazdy szuka totalnego pewniaka, ale mysle ze na te powyzsze warto spojrzec:)

Leeo
11-01-09, 01:27
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lothj2f1z2ed - ta jest bomba, a tej to wnetrze mnie totalnie nie przekonuje, zwlaszcza kierownica: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lnlcayfx13ja

Co do aut z niemiec, to trzeba uwazac, zeby u Turka nie kupowac, bo skonczy sie gorzej niz kupujac w Polsce.. :) Generalnie u nas przynajmniej mozna mniej kaski wydac na poszukiwanie autka, bo wszystko jakos blizej, a trafic cos w miare dobrego tez chyba mozna.. Hehe, tacy z Nas w koncu znawcy, ze na pewno Wam chlopaki dobre autka wybierzemy :D ;)

-Arturo-
11-01-09, 02:08
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lothj2f1z2ed - ta jest bomba, a tej to wnetrze mnie totalnie nie przekonuje, zwlaszcza kierownica: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lnlcayfx13ja

Co do aut z niemiec, to trzeba uwazac, zeby u Turka nie kupowac, bo skonczy sie gorzej niz kupujac w Polsce.. :) Generalnie u nas przynajmniej mozna mniej kaski wydac na poszukiwanie autka, bo wszystko jakos blizej, a trafic cos w miare dobrego tez chyba mozna.. Hehe, tacy z Nas w koncu znawcy, ze na pewno Wam chlopaki dobre autka wybierzemy :D ;)

Wiem do kogo bede mial pretensje jak mi jakiegos szrota wcisna:D

Ten zloty mnie nie przekonuje chyba dlatego ze moj sasiad jezdzil kiedys zlotym Matizem...paskudne auto, chyba wlasnie ono obrzydzilo mi dozywotnio zloty kolor:)

hyperek
11-01-09, 10:49
OK, cena też gra rolę. Problem w tym, że niby blisko te Niemcy, ale tam ofert nie ma ciekawych. Złota jest okropna, krzywdzi po prostu sylwetkę, także popieram Arturo :) Do tego zobaczcie, przy obecnym kursie EURO, około 4 PLN, rocznik 2001 za 9000 daje 36.000 PLN!!! Za takie pieniądze 2001? Zdecydowana przesada. Jedynie ta czarna za 6850,- jeszcze wchodziłaby w grę, ale to bym musiał jeszcze przedzwonić do gościa i targować do 6000 :D
Straszne te ceny teraz. W tej chwili mam 22500 PLN, w przyszłym tygodniu dostanę zwrot 5000 także 27500 bym miał. Także do 30000 PLN (plus-minus) bym czegoś szukał. Jakby się trafiła 2004-2005 to można pomyśleć, aby dołożyć.

-Arturo-
11-01-09, 11:09
OK, cena też gra rolę. Problem w tym, że niby blisko te Niemcy, ale tam ofert nie ma ciekawych. Złota jest okropna, krzywdzi po prostu sylwetkę, także popieram Arturo :) Do tego zobaczcie, przy obecnym kursie EURO, około 4 PLN, rocznik 2001 za 9000 daje 36.000 PLN!!! Za takie pieniądze 2001? Zdecydowana przesada. Jedynie ta czarna za 6850,- jeszcze wchodziłaby w grę, ale to bym musiał jeszcze przedzwonić do gościa i targować do 6000 :D
Straszne te ceny teraz. W tej chwili mam 22500 PLN, w przyszłym tygodniu dostanę zwrot 5000 także 27500 bym miał. Także do 30000 PLN (plus-minus) bym czegoś szukał. Jakby się trafiła 2004-2005 to można pomyśleć, aby dołożyć.

Tak ten cholerny kurs Euro w tej chwili mnie dobija....no ale jeszcze tydzien temu euro stalo 4,17zl teraz juz 4,04 wiec kto wie moze troche spadnie w najblizszym czasie:) Wg mnie 36k zl za rocznik 2001 to delikatnie mówiąc masakra ale juz za 2004 z jakims przebiegiem do 70tys spokojnie bym dal. Ale chlopaki zaoferowali pomoc w poszukiwaniach wiec cos ciekawego uda sie znalezc, tym bardziej że maja już doświadczenie, bodajże koledze alchemiq'owi znalezli EM2:)

hyperek
11-01-09, 11:26
Bardzo doceniam, że możemy szukać w kupie, a jak to się mówi "kupy nikt nie ruszy" ;) Wiesz, ja pracuję w Niemczech, więc kurs euro mnie cieszy. Gorzej, że akurat zmieniam auto, tutaj niestety troszkę cierpię. Zacząłem się już nawet rozglądać za innymi autami (m. in. Opel Astra II coupe lub Ford Mondeo hb/sedan). Ogólnie ciężko się zrobiło, aby znaleźć coś rozsądnego. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie, że znajdę auto np. na lubelszyźnie, czy w Rzeszowie, bo jak dla mnie dalej się już nie da :D

-Arturo-
11-01-09, 12:00
Bardzo doceniam, że możemy szukać w kupie, a jak to się mówi "kupy nikt nie ruszy" ;) Wiesz, ja pracuję w Niemczech, więc kurs euro mnie cieszy. Gorzej, że akurat zmieniam auto, tutaj niestety troszkę cierpię. Zacząłem się już nawet rozglądać za innymi autami (m. in. Opel Astra II coupe lub Ford Mondeo hb/sedan). Ogólnie ciężko się zrobiło, aby znaleźć coś rozsądnego. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie, że znajdę auto np. na lubelszyźnie, czy w Rzeszowie, bo jak dla mnie dalej się już nie da :D

Rzeczywiscie mamy maly konflikt interesów ja sie modle żeby euro lecialo a ty zeby rosło:D Ale juz samo to że pracujesz w Niemczech to duża przewaga bo rzeczywiście auta sa troche drozsze niż w Polsce ale napewno w lepszy stanie technicznym:) Mi do gustu przypadl ten:
mobile.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=73278317&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

Wygląda na zadbany i cena nie szokuje:) Wygląda na to że to komis ale na zdjeciach przewija sie znaczek Hondy wiec rownie dobrze może to też byc jakieś przedstawicielstwo Hondy.

can
11-01-09, 13:21
arturo jak dla mnie - swietna; cena jakos zbiezna z reszta oferty i tym co na obrazkach; fakt to duzo w przeliczeniu na PLN, ale jak to jest unfallfrei to bym si enie zastanawial:)

btw - w koncu realna propozycja (cena do przedmiotu)

Leeo
11-01-09, 15:40
wow, ale cena, ostro. Juz bym chyba wolal type r'a kupic dokladajac ze 3 tysie PLN. Musze zrobic foto mojej kiery, ale zdaje mi sie, ze u mnie nie ma takiej roznicy odcieni miedzy kierownica a poduszka. Chlopaki, ogladajcie tez jak najwiecej EM2 w Polsce, do ktorych nie macie za daleko, bo tylko tak mozecie porownac sobie potem z innymi i wybrac ta jedyna :)

A moze przez jakas firme zajmujaca sie sciaganiem autek z USA przyprowadzic sobie pieknego EX'a :) Hehe, moze na dwoch dostaniecie znizke ;] Buy one, get one free :D

Hrabia Von Lesser
11-01-09, 15:54
to ja bym sie na tego "free" chętnie podłączył...:p

hyperek
11-01-09, 16:46
Dzisiaj pośmigałem dwoma Astrami coupe, też ciekawe autko. Ale nie tracę nadziei i cały czas szukam Civika. Może się niebawem pojawi jakaś lepsza propozycja. Ano tutaj przy tym kursie euro wychodzi 40.000 PLN. Jakby było 3 PLN za euro to też bym się nie zastanawiał nawet :)

-Arturo-
11-01-09, 16:46
wow, ale cena, ostro. Juz bym chyba wolal type r'a kupic dokladajac ze 3 tysie PLN.

No tak cena nie jest zachecajaca ale to jeszcze nic spójrzcie na te...

ten to najtansza oferta na ten rocznik kolorek ok ale te pasy..

mobile.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=97506044&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

A tu to juz jakieś szopki: prawie 53tys zl....chyba za tuning ale za ta cene mozna juz prawie nowy samochod kupic.
l
mobile.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=96336850&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

to ja bym sie na tego "free" chętnie podłączył...:p

Nie ma problemu Hrabia jestes na liscie zaraz za mna :D

jacor
11-01-09, 17:13
No tak cena nie jest zachecajaca ale to jeszcze nic spójrzcie na te...

ten to najtansza oferta na ten rocznik kolorek ok ale te pasy..

mobile.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=97506044&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

ja bym się tam pasami tak bardzo nie przejmował, w oczy mnie kłują te "cudne" felgi :D okaz jak sie patrzy. wg mojego gustu za takie felgi powinien być manadat: 10 pkt karnych i 500 zła a na EM2 to juz wogóle tragedia

-Arturo-
11-01-09, 17:31
ja bym się tam pasami tak bardzo nie przejmował, w oczy mnie kłują te "cudne" felgi :D okaz jak sie patrzy. wg mojego gustu za takie felgi powinien być manadat: 10 pkt karnych i 500 zła a na EM2 to juz wogóle tragedia

To najmodniejszy model felg w Niemczech w tym sezonie poprawiający osiagi - wzorowany na smigłach helikopterów:)
To tylko felgi wychodze z zalozenia ze i tak bym zmienil na takie ktore mi sie podobaja a te pasy trzeba by lakierowac....no chyba ze to zwykla naklejka:)

hyperek
11-01-09, 17:43
Te pasy chyba można ściągnąć?

Leeo
11-01-09, 17:45
paski mozna zerwac, tez widzialem to ogloszenie(tylko wyglada jakby mial sam tyl zglebiony) :) A tamten za 53 tysie ma fajne dokladki, sprowadzal ze stanow je pewnie, bo to HFP do Em2 po lifcie sprzedawany w USA..

hyperek
11-01-09, 18:53
Jutro jadę do Niemiec to zadzwonię popołudniu do gościa i wypytam o szczegóły oraz co z negocjacją ceny. Do Essen tak strasznie daleko i tak nie mam.

can
11-01-09, 19:25
jak sie komis syala nazywa to turas może byc :) reszta ok, tylko te fele i pasy out. co do gleby - leeo ma racje, wyglada jakby tylko tyl byl posadzony, no i zapytaj czy silnik ni ebył myty, a jeśli tak to dlaczego. poza tym mysle ze wyglada spoko;)

-Arturo-
11-01-09, 20:10
Jutro jadę do Niemiec to zadzwonię popołudniu do gościa i wypytam o szczegóły oraz co z negocjacją ceny. Do Essen tak strasznie daleko i tak nie mam.

Hyperek zdaj sprawozdanie z ogledzin. Jesli wszystko z nim okej to bedzie znaczylo ze mozna 2004 ponizej 9000 euro wytargac:)

jak sie komis syala nazywa to turas może byc :)

Rozumiem ze Syala to jakas Turecka nazwa:)

Leeo
11-01-09, 21:16
Syala (Hindi: स्याल) was a Yadava prince who insulted the sage Gargya, and was the cause of his becoming the father of Kalayavana, a great foe of Krishna and the Yadava family. :)

hyperek
11-01-09, 21:27
Hyperek zdaj sprawozdanie z ogledzin. Jesli wszystko z nim okej to bedzie znaczylo ze mozna 2004 ponizej 9000 euro wytargac:)

Miałem na myśli, że jadę do pracy, do Wolfsburga :) I stamtąd zadzwonię do tego Syala i wypytam wszystko, ale oglądać raczej tak szybko nie pojadę.

Leeo
11-01-09, 21:32
jakos male przebiegi maja ich autka jak na stan mieszkow itp http://home.mobile.de/home/showDetails.html?id=97506075&__lp=3&scopeId=AV&sortOption.sortBy=makeModelDescriptionSortField&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=454207&lang=de&pageNumber=3&partnerHead=true&showZip=false&showModels=false&hideVehicleType=false

a jak mialbym sie jeszcze przyczepic do tej niebieskiej, to nie ma dwoch spinek w grillu i takiego czerwonego kapturka przy akumulatorze, moze bylo cos rozbierane.. Silnik myty bankowo. Przebieg tez troszku maly jak na niemcy :/ Ciekawe, czy u hindusow cos lepszego sie zakupi niz w Polsce :/

can
11-01-09, 21:47
no u ksiecia to na stowe, bajaj albo lepiej hindustan contessa. polecam, piekne auta:)

-Arturo-
11-01-09, 22:06
Miałem na myśli, że jadę do pracy, do Wolfsburga :) I stamtąd zadzwonię do tego Syala i wypytam wszystko, ale oglądać raczej tak szybko nie pojadę.

Pisales ze masz niedaleko do Essen wiec myslalem ze jak ci jakas ciekawa oferte zlozy to sie przejedziesz:)

a jak mialbym sie jeszcze przyczepic do tej niebieskiej, to nie ma dwoch spinek w grillu i takiego czerwonego kapturka przy akumulatorze :/

Leeo ty chyba mieszkasz w swoim EM2:) najpierw zauwazyles na ktoryms z moich ogloszen inny zderzak, odstajacy panel nad poduszka a teraz to:)

Ciekawe, czy u hindusow cos lepszego sie zakupi niz w Polsce

Mieszkalem kiedys przez kilka miesiecy ze studentem z Indii, spoko typ tylko strasznie przewrazliwiony na swoim punkcie....zanim sie dowiedzialem ze jest z Indii spytałem gdzie dokładnie w Pakistanie mieszka......przez tydzien sie nie odzywal...:D

hyperek
11-01-09, 22:37
Pisales ze masz niedaleko do Essen wiec myslalem ze jak ci jakas ciekawa oferte zlozy to sie przejedziesz:)

No tak, czyli jednak poprawnie się zrozumieliśmy. Jutro jak dojadę zadzwonię najpierw i wypytam, co będzie mi miał do powiedzenia. Poza tym kilka osób od nas siedzi w Essen (sam kiedyś tam pracowałem) i może będą mogli obejrzeć na żywo i ocenić. Zobaczymy.

Alchemiq
11-01-09, 22:57
szukać, szukać, szukać ... to moja rada, bo kupić, to nie sztuka...
fakt jest taki, że jestem zadowolony i decyzji nie żałuję (w 90%) :-) bo za cenę EM2 można mieć fajne EP, które jest... szybsze i zwinniejsze!?... osobiście zawiodłem się jedynie na "ociężałości" coupe ...

Pati_crx
12-01-09, 00:01
fakt jest taki, że jestem zadowolony i decyzji nie żałuję (w 90%) :-) bo za cenę EM2 można mieć fajne EP, które jest... szybsze i zwinniejsze!?... osobiście zawiodłem się jedynie na "ociężałości" coupe ...

Miałem przyjemność jeździć coupe D16Y8 i powiem szczerze, że 7 gen. coupe (vtec) zbiera się lepiej podejżewam, że od 3D z D16V1 też będzie lepiej smigało. Ja nie żałuję decyzji, że za cene EM2 kupiłem ITR'a, więc jak widać to zależy już od indywidualnego podejścia, aczkolwiek czasem brakuje mi mojej coupetki na miasto była naprawde fajnym lansowozem i chciałem turbić...ehh :( Wracając do tematu EM2 to najpierw poszukał bym w PL bo ostatnio widzę ich coraz więcej na ulicach wawy, więc może jakieś w miare dobre egzemplarze przybywają do nas.

PS: Leeo, ite wystawie na wiosne bo narazie musi przejść pare zabiegów kosmetycznych no i czeka ją naprawa po niefortunnym wjeździe w dupke :(

-Arturo-
12-01-09, 01:32
Miałem przyjemność jeździć coupe D16Y8 i powiem szczerze, że 7 gen. coupe (vtec) zbiera się lepiej podejżewam, że od 3D z D16V1 też będzie lepiej smigało. Ja nie żałuję decyzji, że za cene EM2 kupiłem ITR'a, więc jak widać to zależy już od indywidualnego podejścia, aczkolwiek czasem brakuje mi mojej coupetki na miasto była naprawde fajnym lansowozem i chciałem turbić...ehh :( Wracając do tematu EM2 to najpierw poszukał bym w PL bo ostatnio widzę ich coraz więcej na ulicach wawy, więc może jakieś w miare dobre egzemplarze przybywają do nas.

PS: Leeo, ite wystawie na wiosne bo narazie musi przejść pare zabiegów kosmetycznych no i czeka ją naprawa po niefortunnym wjeździe w dupke :(

Niestety na allegro i otomoto niewiele tych samochodów można znalezc, raptem 3 wersji po lifcie. No ale moze cos sie ruszy w najblizszym czasie.

Leeo
12-01-09, 18:08
Ktos by mogl w koncu sprawdzic dlaczego ta juz tyle czasu wisi na allegro... :) Że w tyl walona to moge podejrzewac, ale co jeszcze? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5168914

a z przedlifotwych ta jest chyba calkiem calkiem http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-coupe-klima-1-7-benzyna-9973773.html#2e9ca60aa9162efd,1 tyle ze pewnie ja jakis mlodzian jezdzil..

can
12-01-09, 18:17
Ktos by mogl w koncu sprawdzic dlaczego ta juz tyle czasu wisi na allegro... :) Że w tyl walona to moge podejrzewac, ale co jeszcze? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5168914

a z przedlifotwych ta jest chyba calkiem calkiem http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-coupe-klima-1-7-benzyna-9973773.html#2e9ca60aa9162efd,1 tyle ze pewnie ja jakis mlodzian jezdzil..

heh ta z suchego lasu to najfajniejszy ma dolot... i tapicerke:) pisalem do kolesia juz ze 4 razy zeby mi ją sprzedal, zeby sie zamienil na moja z doplata, a ten nic i juz prawie rok bedzie jak ona stoi na allegro; pewnie tez jakas sciema albo auto w ogole nie istnieje:)

co do drugiej :) ta, calkiem calkiem tylko skad ma mate pod maską ...
na gratce jest taka druga srebrna na felach podobnych do moich, i z glebą - wyglada tez w miare, nie widze nic szczegolnego w niej wiec moznaby miernikiem przejechać, ale hyperek nie chce srebrnej, a arturo szuka nowszej:) http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-coupe-1-7-benzyna-9705829.html#9b04451cf4d58c44,1 ale silnika nie ma foty, przebiegu nie ma, nie ma ze bezwypadek.

jacor
12-01-09, 19:04
Leeo co masz na myśli mówiąc ze jakis młodzian jeździł :D:D:D czyżby o nieumiejętność obsługiwania się pojazdem mechanicznym :D:D

Pany a Wy nie macie w swoich Coupach maty wygłuszającej? ja mam tylko troche pogryzioną przez jakieś gryzonie i zapewne będe sobie musiał sprawić jakąś nową

-Arturo-
13-01-09, 00:10

heh ta z suchego lasu to najfajniejszy ma dolot... i tapicerke:) pisalem do kolesia juz ze 4 razy zeby mi ją sprzedal, zeby sie zamienil na moja z doplata, a ten nic i juz prawie rok bedzie jak ona stoi na allegro; pewnie tez jakas sciema albo auto w ogole nie istnieje:)

co do drugiej :) ta, calkiem calkiem tylko skad ma mate pod maską ...
na gratce jest taka druga srebrna na felach podobnych do moich, i z glebą - wyglada tez w miare, nie widze nic szczegolnego w niej wiec moznaby miernikiem przejechać, ale hyperek nie chce srebrnej, a arturo szuka nowszej:) http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-coupe-1-7-benzyna-9705829.html#9b04451cf4d58c44,1 ale silnika nie ma foty, przebiegu nie ma, nie ma ze bezwypadek.

To rzeczywiscie dziwne bo w sumie to wyglada na jakis komis i chyba nie powinno byc problemow z zamiana z dopłatą. Wysłałem mu zapytanie odnosnie tego co sie stalo z dupa i czy jest mozliwosc negocjacji zobaczymy czy cos napisze.

Tak ja już zdecydowalem ze chce wersje po lifcie:) Tylko teraz sie zastanawiam jak z ta moca w tych coupetkach. Can mówiłeś że jest ok ale widze ze alchemiq troche narzeka.... bede musial sie jedna bujną żeby sprawdzic na własnej skórze. Jak tylko cos się pojawi w moich okolicach....czyli Wawa, Siedlce to niewazne jak wyglada czy to wersja przed liftem czy po....jade i sprawdze jak sie jezdzi:)

No tak, czyli jednak poprawnie się zrozumieliśmy. Jutro jak dojadę zadzwonię najpierw i wypytam, co będzie mi miał do powiedzenia. Poza tym kilka osób od nas siedzi w Essen (sam kiedyś tam pracowałem) i może będą mogli obejrzeć na żywo i ocenić. Zobaczymy.

Hyperek jakies wiesci z Indii?:)

can
13-01-09, 08:15
Leeo co masz na myśli mówiąc ze jakis młodzian jeździł :D:D:D czyżby o nieumiejętność obsługiwania się pojazdem mechanicznym :D:D

Pany a Wy nie macie w swoich Coupach maty wygłuszającej? ja mam tylko troche pogryzioną przez jakieś gryzonie i zapewne będe sobie musiał sprawić jakąś nową

no coz przyjacielu :) coupe nie mialy mat pod maskami; wiec jesli masz matę, to znaczy ze masz maskę od sedana (albo komus bylo za glosno?!?) :/ czyli jak chcesz byc bardziej bliski oryginalu to po prostu ją wyrzuć zamiast wymieniać na nową :)

Alchemiq
13-01-09, 11:12
ja też mam matę.. a auto na 100% nie było bite.. tyle, że ja maty chcę się na wiosnę pozbyć ;-)))

jacor
13-01-09, 14:37
hm no i jak zwykle ile aut tyle wersji :D ja się maty nie zamierzam pozbywać przynajmniej nie ma takiej gołej blachy . Alchemiq za ile byś mi taką mate na wiosne sprzedał ? (mam nadzieje że bez dziur)

can
13-01-09, 15:21
dobra, panowie, kto mi sprzeda listwę z gumy pod zderzak..... :(:(:(:(

Alchemiq
13-01-09, 15:45
a od innego auta nie dosztukujesz?? :p
w renówkach ręką można zdjąć listwę (jest na zaczepach) ... do tego opalarka i jakoś sobie ukształcisz :) :)

jacor, jak tylko będę sie jej pozbywał, to wyślę Ci foty i się dogadamy

Pati_crx
13-01-09, 16:11
dobra, panowie, kto mi sprzeda listwę z gumy pod zderzak..... :(:(:(:(

Upierdziel ją do reszty to będzie Ci lepiej powietrze do filtra zasysało :P

hyperek
13-01-09, 16:51
Hyperek jakies wiesci z Indii?:)

Nic nie pisałem, bo wczoraj próbowałem 3 razy się dodzwonić i cały czas sygnał wolny. Dziś dopiero teraz wróciłem do biura ze spotkań i spróbuję raz zadzwonić. Jutro cały dzień jestem poza biurem, więc dopiero we czwartek spróbuję.

EDIT:
Czyżby została sprzedana? Nie mogę znaleźć tego ogłoszenia, ale trafiły się nowe: http://www.autoscout24.de/List.aspx?vis=1&make=31&model=1775&version=coupe&fregfrom=01%2f01%2f2004+00%3a00%3a00&fregto=12%2f31%2f2005+00%3a00%3a00&pricefrom=3000&priceto=12500&cy=D&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N&ustate=U&um=True&sort=price&zipc=D

EDIT 2:
Już znalazłem. Ona tylko na mobile.de jest, nie ma na Autoscout24.de... Zaraz spróbuję się dodzwonić.

EDIT 3:
Dodzwoniłem się w końcu. Gość, który odebrał miał taki fajny akcent, jak mówił po niemiecku :) Dowiedziałem się, że salon nie bierze żadnej odpowiedzialności za to auto, bo oni tylko pośredniczą. Ogłoszenie jest osoby prywatnej. Te białe pasy są naklejone i można spokojnie ściągnąć. Pytam się, po co gość je naklejał, a pan na to, że (cytuję): "ist ein Hamburger SV fan" - kto choćby raz widział herb tego klubu, to zrozumie, o co chodzi. Co do wypadkowości, to nie potrafił powiedzieć tylko tyle, że przedni prawy błotnik został przerysowany, ale zostało pomalowane, a czy gdzieś jeszcze coś się działo, to nie umiał więcej powiedzieć. Spytałem też, czy jest to Festpreis, lub czy dałoby radę coś stargować i na dzień dobry powiedział, że sprzedający będzie zadowolony, jak dostanie 8000 EUR za to auto (czyli 900 mniej, niż w ogłoszeniu, to sporo), także wydaje mi się, że ten, kto pojedzie i będzie chciał kupić, starguje do 7700-7800.

Leeo
13-01-09, 17:19
wyczerpujaca relacja :) A pytales czemu tyl tak nisko siedzi? W bagazniku jakies ciala kibicow, czy co? :)

A moze zagadajcie jeszcze do krystiana: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=19811 on gdzies pisal, ze swoja bedzie sprzedawal i kupowal VIIIgen. Tanio kupil, bo puknieta byla lekko, to moze i sprzeda taniej, fotki jak ja robil sa gdzies na forum.

BTW, ta czerwona calkiem ladna, szkoda tylko, ze czerwona :P http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=boq4imeaqzjd Hak ma, to w tylek raczej nie bita ;) Przebieg realny, cena dobra, no i vtec z max wyposazeniem :D

hyperek
13-01-09, 17:33
Nie pytałem niestety. Co do czerwonej, to właśnie szkoda, że jest czerwona :) Do tego Ansprechpartner:
SARMAD SAMI :D

-Arturo-
13-01-09, 17:42
QUOTE=hyperek;571138]
Dodzwoniłem się w końcu. Gość, który odebrał miał taki fajny akcent, jak mówił po niemiecku :) Dowiedziałem się, że salon nie bierze żadnej odpowiedzialności za to auto, bo oni tylko pośredniczą. Ogłoszenie jest osoby prywatnej. Te białe pasy są naklejone i można spokojnie ściągnąć. Pytam się, po co gość je naklejał, a pan na to, że (cytuję): "ist ein Hamburger SV fan" - kto choćby raz widział herb tego klubu, to zrozumie, o co chodzi. Co do wypadkowości, to nie potrafił powiedzieć tylko tyle, że przedni prawy błotnik został przerysowany, ale zostało pomalowane, a czy gdzieś jeszcze coś się działo, to nie umiał więcej powiedzieć. Spytałem też, czy jest to Festpreis, lub czy dałoby radę coś stargować i na dzień dobry powiedział, że sprzedający będzie zadowolony, jak dostanie 8000 EUR za to auto (czyli 900 mniej, niż w ogłoszeniu, to sporo), także wydaje mi się, że ten, kto pojedzie i będzie chciał kupić, starguje do 7700-7800.[/QUOTE]

Hej 7700 euro cena bardzo przyzwoita. Jesli nie mial jakiegos powazniejszego wypadku i bylby do kupienia troche blizej to juz bym swojego sedana na otomoto wystawial:) Dobrze wiedziec ze można cos poniżej 8k wyłowic. Dzieki za sprawozdanie.

A moze zagadajcie jeszcze do krystiana: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=19811 on gdzies pisal, ze swoja bedzie sprzedawal i kupowal VIIIgen. Tanio kupil, bo puknieta byla lekko, to moze i sprzeda taniej, fotki jak ja robil sa gdzies na forum.

Dzieki za info Leeo. Pamietasz może gdzie byla bita?

Leeo
13-01-09, 17:45
tak po wszystkich obliczeniach wyszło mi że kosztowała mnie ona równe 22 tys.zł z rejestracja.cena zakupu to 16500zl plus ceny części(lusterko i szyby),blacharz i lakiernik,co do części to nie kupowałem nic oprócz lusterka bocznego,blacharz ładnie wyprostował słupek,błotnik i drzwi też mi uratował także z blach niczego nie musiałem kupować,jedyne na co poszło kasy to szyby-1000zł a najgorsza była ta mała tylna od strony pasażera bo kosztowała 350zł :/ teraz śmigam w podkładzie jakiś czas żeby szpachel posiadał i za jakieś 2 tyg. ją pomaluje i zrobię fotki już całego auta.a felgi kurde musiałem zdjąć bo zima nas zastała a na alu rzuca że szok.co do głośnika no to powiem wam że ten klamot robi wrażenie,teraz właśnie robię do niego skrzynię.a jak gra?? noo cóż to bydle potrafi pociągnąć naprawdę niskim basem po plecach w 6gen robiło takie zamieszanie że każdy plastik mi latał he he.no ale to ma 1000 watt rms,2 cewki po 2ohm,śr,cewki to 4''-a waga jak pisałem 17 kilogramów

Can pamiętasz jak to wcześniej wyglądało?? zobacz teraz
http://img530.imageshack.us/img530/6518/zdjcie027yz2.th.jpg (http://img530.imageshack.us/my.php?image=zdjcie027yz2.jpg)

czyli tak jak w opisie, prawy slupek, kawalek dachu, szyba itp.

he he do wiosny nie daleko,widze ze koledzy dlubia w furkach :D----ja nie planuje modow na razie bo mysle o opuszczeniu grona em2 na zecz 8 gen ale to jeszcze zobaczymy

-Arturo-
13-01-09, 17:58
czyli tak jak w opisie, prawy slupek, kawalek dachu, szyba itp.

Aaa dzieki czlowiek sie starzeje i wzrok juz nie ten sam:) Szkoda ze nie ma zdjec prawej strony juz po malowaniu w kazdy razie wyslalem mu wiadomosc....co prawda ostatnio był aktywny w grudniu ale moze sie wkrotce pojawi. Panowie jeszcze pytanko przy glebie -35mm nie ma co marzyc o podjezdzaniu na krawezniki?

Alchemiq
13-01-09, 18:42
ja mam -30 i jest spoko.. po prostu trzeba nauczyć się topografii miasta ;)

-Arturo-
13-01-09, 19:01
ja mam -30 i jest spoko.. po prostu trzeba nauczyć się topografii miasta ;)

Problem pojawia sie jak odwiedzasz inne miasto:)

-Arturo-
15-01-09, 18:23
Panowie nowy narybek:)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7541429

Jakieś spostrzeżenia?:)

Leeo, wizualnie widzisz cos podejrzanego?

Cholera podoba mi sie jakby udalo mi sie sprzedac szybko swojego sedana to skoczylbym na ogledziny. Jedyne co wyglada podejrzanie to przebieg.....i ten tekst ze bezwypadkowa tez nie specjalnie mnie przekonuje.

Acha jeszcze pytanie bo nie bardzo sie orientuje to wersja USA czy Europejska?

Leeo
15-01-09, 18:39
Po pierwsze: wersja USA i to jeszcze DX(najubozsza) pewnie, bo nawet obrotomierza nie ma. Moc 115KM.
po 2: - brak oznaczenia wersji na tylnim zderzaku, zobacz jak jest u mnie. Lampy ma od europejczyka, wiec pewnie strzala w dupke mial (chybaze naprawde w ASO tylko robiony, to mogl tam wymienic lampy, tak jak zrobil to Bernard, koszt lampy 650zl/sztuka)

Przod ori widac, lampy USA, czyli bez postojówek albo zostawil pomaranczowe.
Skoro to USA, to najprosciej bedzie po VINie sprawdzic (tam masz historie, przebieg itp)

Moim zdaniem srednio sie oplaca.. Tak jak pisalem wczesniej, jak brac cos z USA, to tylko wersje EX. Max wyposazenie, nawet bogatsze w paru aspektach niz europa no i silnik vtec(127KM)

Jakby zszedl z ceny do jakis 25tysi albo zeby auto faktycznie nie mialo nigdy zadnej przygody, to moze i by sie oplacalo :) Bo wymienic licznik to nie problem, ja swoj stary z obrotomierzem sprzedalem za bodajze 80zł. Jak przebieg realny, to czeka Cie jeszcze 70 tys praktycznie bez wymiany.

http://automobiles.honda.com/certified-used/2005/civic-sedan/specifications.aspx tutaj masz specyfikacje poszczegolnych modeli z USA. W sumie nie jestem pewien, czy to DX, czy LX, ale z tego co widze nawet ABSu nie ma.

Alchemiq
15-01-09, 18:48
powiem szczerze... bez owijania w bawełnę.. chyba najbrzydsze EM2 jakie widziałem

jak można wypuścić auto w 2005 roku bez elektryki?? bez obrotomierza?!
no i ta czarna listwa na tylnej klapie..
lusterka też chyba nie były w serii co? bo chyba, że wychodziły w innym kolorze niż karoseria..
welur? taki jak w latach 80-90 ? przecież to rok 2005?

to tylko moja opinia.. nie dałbym nawet 25 tys za to auto.. nie czułbym się w nim dobrze.. nie czuję wnętrza, wyposażenia, auto nie współgra i nie mówi do mnie

-Arturo-
15-01-09, 18:48
Po pierwsze: wersja USA i to jeszcze DX(najubozsza) pewnie, bo nawet obrotomierza nie ma. Moc 115KM.
po 2: - brak oznaczenia wersji na tylnim zderzaku, zobacz jak jest u mnie. Lampy ma od europejczyka, wiec pewnie strzala w dupke mial (chybaze naprawde w ASO tylko robiony, to mogl tam wymienic lampy, tak jak zrobil to Bernard, koszt lampy 650zl/sztuka)

Przod ori widac, lampy USA, czyli bez postojówek albo zostawil pomaranczowe.
Skoro to USA, to najprosciej bedzie po VINie sprawdzic (tam masz historie, przebieg itp)

Moim zdaniem srednio sie oplaca.. Tak jak pisalem wczesniej, jak brac cos z USA, to tylko wersje EX. Max wyposazenie, nawet bogatsze w paru aspektach niz europa no i silnik vtec(127KM)

Jakby zszedl z ceny do jakis 25tysi albo zeby auto faktycznie nie mialo nigdy zadnej przygody, to moze i by sie oplacalo :) Bo wymienic licznik to nie problem, ja swoj stary z obrotomierzem sprzedalem za bodajze 80zł. Jak przebieg realny, to czeka Cie jeszcze 70 tys praktycznie bez wymiany.

Dzieki, jesli to wersja 115 konna to juz mi sie odwidzialo, jak bede bral to wersje z vtec'iem 125 lub 127km no od biedy ta 120konna. Leeo w temacie z twoja nie ma zadnego zdjecia z tyłem:) Leeo mógłbyś zamiescic jakis krótki tutorial jak rozpoznac poszczególne wersje coupe po lifcie albo chociaz wskazac jakis temat na forum lub link w internecie gdzie jest to opisane? Bo w tej chwili poruszam sie jak slepy i nawet specjalnie nie potrafie odróznic europejki od amerykanki nie mowiac juz o poszczególnych wersjach z tymi oznaczeniami.:confused:

powiem szczerze... bez owijania w bawełnę.. chyba najbrzydsze EM2 jakie widziałem

jak można wypuścić auto w 2005 roku bez elektryki?? bez obrotomierza?!
no i ta czarna listwa na tylnej klapie..
lusterka też chyba nie były w serii co? bo chyba, że wychodziły w innym kolorze niż karoseria..
welur? taki jak w latach 80-90 ? przecież to rok 2005?

to tylko moja opinia.. nie dałbym nawet 25 tys za to auto.. nie czułbym się w nim dobrze.. nie czuję wnętrza, wyposażenia, auto nie współgra i nie mówi do mnie

O cholera nie zauwazylem, rzeczywiscie nie ma obrotomierza. Musze sobie wzrok zbadac.

Leeo
15-01-09, 18:57
Jak nie ma, jak jest :) http://img107.imageshack.us/my.php?image=resizeofdsc03793vq4.jpg

amerykanki:
- modele z oznaczeniem ex(d17a2), lx(d17a1), dx, hx , euro - es(d17a9), ls(d17a8)
- brak kierunkow w blotniach
- światła tylnie jak u mnie, czyli czerwony kierunek
- brak p/mgielnego w tylnym zderzaku
- brak oddzielnej komory na postojowke, postojowka z kierunkiem razem sie pali(pomaranczowa)
- lusterka zespolone z karoseria(euro skladane)
- brak poduszek bocznych nawet w najbogatszej wersji
- inny tunel srodkowy
- bebny z tylu
- dodatkowo w ex:
----welur (moim zdaniem duzo lepszy od zwyklej materialowej tapicerki alchemiq :P )
----tempomat
----maplight
----zamykany schowek z cupholderem
----podlokietnik
----6 głosników
----siatka w bagazniku
----wszystkie elementy pod kolor nadwozia
a reszte doczytaj tutaj:
http://automobiles.honda.com/certified-used/2005/civic-sedan/specifications.aspx

can
15-01-09, 19:00
nie ma tez elektryki, a ja podejrzewam jeszcze ze nie ma tez absu a z tylu ma bebny, bo takie te wersje byly i to normalka w usa. az dziw ze ma klime.

no ale taka to uroda bieda wersji. jesli jest niebita to jest to na pewno fajna propozycja dla kogos, kto ma mniej kasy, stad mimo wszystko polecam sprawdzenie po VINie.
lusterka sa fabrycznie czarne tak samo jak listwa nad blachami na tylnej klapie.

szczerze majac mniej kasy wolalbym takiego golca niz zaszpachlowany wypas w skórach - ale tylko, jesli jest absolutnie zdrowy. na plus przemawia przebieg (jesli oryginalny) i manual, co jest rzadkim widokiem w wersjach usa.

wersja usa od euro rozni sie w pierwszym rzedzie i w niemal 90% lusterkami, ktore w UE są skladane. a potem to np licznikiem, brakiem p/mgielnego w tylnym zderzaku, lampami, i dalej np brakiem ABSu w wersji EX (tak tak takie tez wychodzily). i tak dalej.

ponadto wersje usa sa zazwyczaj wyraźnie tańsze od wersji euro.

Leeo
15-01-09, 19:03
akurat ABS w ex to standard :)
http://automobiles.honda.com/certified-used/2005/civic-sedan/specifications.aspx

can
15-01-09, 19:04
masz jeszcze pare slow na temat:

USA:

D17A1

* Found in:
o 2001-2005 Honda Civic DX/LX
+ Displacement : 1668 cm3
+ Bore and Stroke : 75 mm X 94.4 mm
+ Compression : 9.5:1
+ Power : 115 hp @ 6100 rpm & 110 ft·lbf @ 4500 rpm
+ Valvetrain : SOHC
+ Fuel Control : OBD-2 MPFI

D17A2

* VTEC
* Found in:
o 2001-2005 Honda Civic EX
+ Compression : 9.9:1
+ Power : 127 hp @ 6300 rpm & 114 ft·lbf @ 4400 rpm
+ Valvetrain : SOHC VTEC

D17A6

* VTEC-E
* Found in:
o 2001-2005 Honda Civic HX
+ Compression : 9.9:1
+ Power : 117 hp @ 6100 rpm & 111 ft·lbf @ 4500 rpm
+ Valvetrain : SOHC VTEC-E

D17A7

* Found in:
o 2004-2005 Honda Civic GX
o Uses CNG (Compressed Natural Gas)
+ Compression : 12.5:1
+ Power : 100 @ 6100 rpm & 98 ft·lbf @ 4000 rpm
+ Valvetrain : SOHC

EUROPE:

D17A8
* Found in:
o 2001-2005 Honda Civic LS
+ Displacement: 1668 cm3
+ Bore and Stroke: 75 mm X 94.4 mm
+ Power: 120 @ 6200 rpm
+ Valvetrain: PGM-FI SOHC

D17A9
* Found in:
o 2001-2005 Honda Civic ES
+ Displacement: 1668 cm3
+ Bore and Stroke: 75 mm X 94.4 mm
+ Power: 125 @ 6300 rpm
+ Valvetrain: PGM-FI VTEC SOHC

ktory znajdzie wersje GX bedzie jedyny w kraju, ziomy!

ogolnie panowie poczytajcie tez stare tematy n/t EM2 np saga o Alchemiqu:

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=19240

... bo tam tez jest duzo przydatnych info:)

akurat ABS w ex to standard :)

fakt chodzilo o lx niektore:)

jacor
15-01-09, 19:13
jeżeli moge coś powiedzieć na temat tego auta to najuboższa wersja :/ te korby aż rażą w oczy no i brak obrotomierza. wg mnie coś to za tanio z tak małym przebiegiem. żeby coś konkretnego powiedzieć to trzeba na żywo oglądnąć bo tak na fotkach to tylko pozory. ale zgadzam sie z Canem, że też bym takiego wolał bezwypadkowego niż full opcja titanica itp :)

-Arturo-
15-01-09, 19:49
Dzieki wszystkim za info:)
Oczywiście te korby od szyb tez mi jakoś umkneły:confused:
Wiec szukam dalej.

Pati_crx
15-01-09, 22:05
Dawno temu widziałem GX na allegro, ale to musi byc bajer popylać furą na CNG :D

Alchemiq
16-01-09, 10:40
faktycznie polecam sagę o Alchemiq'u :) chłopaki poprowadzili mnie jak dziecko za rączkę i mam wymarzone autko :)
Odpowiedzieli na wszelkie pytania, a nawet mogłem liczyć na oględziny auta w W-wie (jestem z Piły).

Macie może jakieś szczegółowe zestawienie parametrów silnika D17A8?
Dokładnie , to interesuje mnie jaki mam max moment obrotowy i przy jakich obrotach jest osiągany... a najlepiej to jeszcze z podziałem na poszczególne biegi :p

can
16-01-09, 11:00
sciagnij manual, ja to mam ale siedze w robocie i nie mam czasu poszukac:)

Alchemiq
16-01-09, 11:59
Przeszukałem manuala, ale jakoś nie znalazłem... ale przy okazji rzuciło mi się w oczy coś innego i dlatego Panowie pytanie do Was.

- Wymienialiście świece? Na jakie (firma)?
Zakładam, że poprzedni właściciel nie wymieniał, a jeśli nawet robił to zgodnie z zaleceniami, to właśnie powinienem ponownie wymienić.
- Wymienialiście płyn hamulcowy? Co zalaliście?
W manulalu wskazują DOT 3 lub 4.

Leeo
16-01-09, 14:54
U mnie siedza standardowo irydowe i wymiana dopiero po 100tys, a u Was jak?
Plyn hamulcowy za to wymienilem, bo stuknelo 60tys km. Wymiana kosztowala 80zł w salonie hondy z plynem hondy(dot 4)

a powiedzcie jak z regulacja zawrow? Trzeba u nas? co 40 tys?

can
16-01-09, 15:20
chyba czas na forum EM2 :D albo wątek chociaż, zlitowaliby się nad nami, a nie wszystko w jednym temacie jak zwykle.

Leeo
16-01-09, 15:22
No w sumie tak, te 2 tematy czyli zakup alchemiqa i chlopakow mozna by scalic i dac do FAQ pt. chce kupic EM2.

A znasz odpowiedz w sprawie zaworów? ;>

Alchemiq
16-01-09, 15:29
Zawory standardowo trzeba regulować - oddałem do zrobienia w ASO po zakupie auta.
Co do świec.. Leeo mówisz, że masz irydowe?
W katalogu NGK nie znalazłem takich - sa standardowe do silnika d17a8 (19 zł za sztukę).

Leeo
16-01-09, 17:04
tak mi powiedzial ziomek w ASO, ze to sa swiece ktore montowane sa w hondzie legend i tak to okreslil. Hmm..mechanicy w Bialym nie sa bardzo elokwentni, wiec mogl sie mylic, wiem tylko, ze wymiana dopiero przy 100tys.

-Arturo-
17-01-09, 12:02
Panowie chyba cos sie ruszyło, mam upatrzony model bedzie do sprzedazy za jakies 2 tygodnie w Wawie czarny,2004 rocznik, wersja europejska, 60000 przebiegu, z Vtec'iem. Cena ok 30000zl. Sprzedawca mowi ze nie bedzie problemu z podjechaniem samochodem do stacji kontroli pojazdow w celu sprawdzenia go. Powinienem miec za jakis tydzien zdjecia. Byloby milo gdyby ktos znajacy sie na rzeczy pomogl w ogledzinach.
Oczywiscie za pomoc nalezy sie piwko lub kawka dla niepijacych:)

can
17-01-09, 13:44
jak w wawie to daj znać, ja siedze na miejscu, moze pati tez sie ruszy na ogledziny:)

-Arturo-
17-01-09, 14:13
jak w wawie to daj znać, ja siedze na miejscu, moze pati tez sie ruszy na ogledziny:)

Wielkie dzięki Can:) Będę na bieżąco informował jak wygląda sytuacja i kiedy dokładnie samochód będzie można obejrzeć:)

Pati_crx
17-01-09, 16:07
Spoko jak będe miał czas to czemu nie :)

PS: dzisiaj odkręciła mi się śruba od poduszki silnika i miałem juz niezle w gaciach narobione, ale na szczescie juz wszystko śmiga :P

Alchemiq
17-01-09, 17:20
Leeo, kontaktowałem się z producentem świec NGK i odpisali mi, że NGK nie produkuje świec irydowych do naszych modeli.
Jeśli nie masz NGK, to ciekawe co ci włożyli.. :)

hyperek
19-01-09, 17:05
A ja zrezygnowałem z dalszych poszukiwań i oczekiwania. Potrzebuję auto do pracy i zdecydowałem się na Astrę coupe. Szkoda, że nie mam Hondy, ale może za 3 lata wrócę, ale prosto do wymarzonego Accorda.

-Arturo-
19-01-09, 18:35
A ja zrezygnowałem z dalszych poszukiwań i oczekiwania. Potrzebuję auto do pracy i zdecydowałem się na Astrę coupe. Szkoda, że nie mam Hondy, ale może za 3 lata wrócę, ale prosto do wymarzonego Accorda.

Szkoda....no ale w takim razie życze Accorda na gwiazdke 2011.:)
U mnie za to k.rwa posypała sie sytuacja finansowa...ale mam nadzieje że się wygrzebie do końca stycznia i jeśli sie okaże że ten wspomniany kilka postów wczesniej coupe jest w dobrym stanie to go wezme.

hyperek
19-01-09, 19:24
Trzymam kciuki. To, że zmieniłem markę nie znaczy, że się odwracam plecami. Nadal będę z wami i chętnie popatrzę na wasze przygody z Civikami. Nad Accordem myślałem już teraz, aby wziąć w leasing, ale narzeczona się nie zgodziła. Zbieram na wesele :D

Alchemiq
19-01-09, 21:17
uuuu... narzeczona albo narzeczona ;) jedna z nich na imię ma: Hania ;)
spoko, Astra coupe wygląda również fajnie... wstaw fotosy - a co tam!
Z jakim silnikiem ta Astra?

jacor
19-01-09, 21:30
dokładnie pokaż foty bo te Astry nie sa takie brzydkie. to wersja Bertone ?

hyperek
20-01-09, 10:54
Tak, to wersja Bertone. Silnik 2.2L (Z22SE) 147KM. Po przesiadce z Civika 1.6 iLS 105KM czuć różnicę, oj czuć :) No i wyposażenie też niczego sobie, bo ma wiele rzeczy, które mnie przekonały, aby zdecydować się na Astrę coupe. Naprawdę bardzo fajne auto. Ma 4 poduszki powietrzne, kontrolę trakcji TC, ESP, ABS, komputer pokładowy (wgrałem język polski), halogeny, tempomat, w bardzo dobrym stanie skóra, podgrzewane przednie fotele, podgrzewane lusterka, elektryczne lusterka, elektryczne szyby, przednia szyba typu SOLAR, wspomaganie, skórzana kierownica, regulowana wysokość fotela kierowcy, alufelgi i cholera wie co jeszcze ;)

Kilka fotek sprzed kupna:

http://images25.fotosik.pl/314/ff92fb036f4197cam.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ff92fb036f4197ca)
kliknij, aby powiększyć

http://images50.fotosik.pl/51/395b1bb8217769f3m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=395b1bb8217769f3)
kliknij, aby powiększyć

http://images41.fotosik.pl/51/d05d017115bf880bm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d05d017115bf880b)
kliknij, aby powiększyć

http://images31.fotosik.pl/441/47c54ad50416df49m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=47c54ad50416df49)
kliknij, aby powiększyć

http://images31.fotosik.pl/441/4c6819f94ddf1c8dm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4c6819f94ddf1c8d)
kliknij, aby powiększyć

http://images30.fotosik.pl/315/ce6bda1c2f58984am.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ce6bda1c2f58984a)
kliknij, aby powiększyć

http://images34.fotosik.pl/440/03c523ea17537bf1m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=03c523ea17537bf1)
kliknij, aby powiększyć

http://images47.fotosik.pl/51/ea20845be1a9fb92m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ea20845be1a9fb92)
kliknij, aby powiększyć

http://images46.fotosik.pl/51/d10bd221464baf24m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d10bd221464baf24)
kliknij, aby powiększyć

Już po dojechaniu na narzeczonej rodziców posesję:

http://images43.fotosik.pl/51/615aa8691da24713m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=615aa8691da24713)
kliknij, aby powiększyć

http://images31.fotosik.pl/441/934418b473b3b0c6m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=934418b473b3b0c6)
kliknij, aby powiększyć

Hrabia Von Lesser
20-01-09, 11:35
Całkiem całkiem, duży plus że nie złoty, bo do tej pory same takie widziałem... A jak dla mnie to z boku baaardzo podobny do waszych EM2...

hyperek
20-01-09, 14:01
Nie chciałem ani złotej, ani srebrnej. Szukałem właśnie albo niebieskiej, granatowej lub czarnej.

Leeo
20-01-09, 15:04
Nom ladna, ladne, duzy plus za wyposazenie.. Em2 pewnie objedzie spokojnie, ale spalanie to bedzie pewnie niemale :) Szkoda, ze nie honda, ale trzymamy za slowo i czekamy na wielki come back [H] :D

hyperek
20-01-09, 15:39
No niestety, trzeba się liczyć z tym, że na trasie raczej nie zejdę poniżej 7L nawet z tempomatem. Jeśli uda się z rejestracją i ubezpieczeniem w tym tygodniu, to w poniedziałek do Wolfsburga pojadę i sprawdzę jak to ze spalaniem wychodzi, bo na razie jeździłem trochę po trasie i trochę po mieście i średnio wyszło ok. 8.4L/100km.
P.S.
Jeśli wrócę do Hondy, to baaaardzo chętnie do Accorda od 2004 w górę :D

jacor
20-01-09, 15:48
bardzo przyjemna oglądałem kiedyś taka :) z tego co pamiętam to ma JEDNA :D:D przewage nad naszymi EM2 - drzwi bez ramek jak w rasowym coupe

hyperek
20-01-09, 16:36
Zgadza się, nie ma ramki, przy otwieraniu szyba delikatnie się uchyla, a przy zamknięciu drzwi wraca na swoje miejsce, fajny bajer :)

can
21-01-09, 08:42
ladnie ladnie:) podobna do em2, czasem jak widze na ulicy to w takim "mignieciu" ogladam sie za em2 a dopiero widze ze to astra:) graty ziomus, grunt ze poszukiwania uwienczone sukcesem.

hyperek
21-01-09, 19:11
Dzięki can. Auto potrzebne do pracy, także tym bardziej się cieszę, że się w końcu udało.

Pati_crx
22-01-09, 22:56
Jak astra coupe to trzeba bylo szukac wersji 2.0 turbo :D ale ta ładnie się prezentuje :D

Leeo
24-01-09, 22:33
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7611442 Przyklad tego jak mozna zarobic na autku z niemiec :) Ciekawy przebieg jak na 2005 rok :) Ach te niemieckie autostrady :) Przynajmniej nie krecony ;]

can
24-01-09, 22:40
piekne auto:) na pewno bedzie ladnie po remoncie wygladalo za 30 tys i z 65 tys przebiegu:)

Leeo
24-01-09, 22:53
nom, tak okolo 30-32 tysi za nia beda chcieli i przebieg na pewno o 100 mniej :P Koszta naprawy:
- poduszki 2000zł, sa na allegro
- zderzak 400zł, jest na allegro
- błotniki, trzeba sprowadzic, pewnie w 700 sie zmiesci
- szyba przednia 1000zł
- światła zamienniki 244x2=488
- napinacze pasow ???
- pas przedni ???
- zbiornik plynu do wycieraczek???
- malowanie z robociza pewnie z 2000-3000zł
- ciekawe jak z zawieszeniem, bo widac, ze zgebiona mocno byla przed wypadkiem :)
- drzwi juz chyba zdazyl wymienic, bo maja srebrne wstawki a nie ma ich na desce, poza tym dziwinie, ze blotnik tak skatowany a drzwi nienaruszone..

-Arturo-
25-01-09, 00:42
piekne auto:) na pewno bedzie ladnie po remoncie wygladalo za 30 tys i z 65 tys przebiegu:)

Nie wiem dlaczego ale to samo pomyślałem:)
Pewnie za nie wiecej jak dwa miesiace bedzie je mozna podziwiac na allegro oczywiscie z dopiskiem "Bezwypadkowe":)

Nie wiem dlaczego ale to samo pomyślałem:)
Pewnie za nie wiecej jak dwa miesiace bedzie je mozna podziwiac na allegro oczywiscie z dopiskiem "Bezwypadkowe":)

Can wysłałem maila do tego komisu w Niemczech...i odpisali mi "Das Auto haben wir vor einiger Zeit an einen Händler verkauft." co ma niby znaczyc ze samochód niedawno sprzedali. No i zastanawiam sie o co chodzi bo napisalem ciotce żeby mi przetlumaczyla tekst cos w stylu :" Jakie uszkodzenia ma auto na wyzej zamieszczonym zdjeciu które jest do sprzedaży lub zostało ostatnio sprzedane."
To stworzyła moja ciotka:
"ist der PKW- Honda Civic Coupe 1- Photo anbei-noch zu kaufen? Wenn
ja- dann wäre ich für eine genaue Information bezüglich der Schäden an
dem PKW Ihnen sehr dankbar.
Mit freundlichen Grüßen"

Pytam ciotki o co chodzi bo nie o to pytalem a ona mi mowi ze musiala troche zmienic tekst zeby brzmial zrozumiale dla Niemcow....innymi slowy nie dowiedzialem sie nic:D

-Arturo-
27-01-09, 08:22
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7646890

Kolejna amerykanka z 2005r. wygląda na ta ubozsza 115-konna wersje, bez obrotomierza, elektrycznych szyb i nie widze napisu vtec na silniku(czegos sie jednak nauczylem:)) Za to sprzedający podaje ze samochod ma 130 konie.

can
27-01-09, 08:27
eee... składak z dwóch, jak ja kupowalem swoja to stał za 35.900, sprawdzalem po VIN w usa i za wielka woda poszedl do kasacji bez prawa powrotu na drogi:) za chwile sprzedajacy bedzie obchodzil okragla 1.5 roczna rocznice wystawienia:)
no i jak pamietam to mial mocno cofniety licznik w stylu "mial 80 tys mil, ma 40"

znalazlem ten post:
No to OSTRZEGAM:

http://allegro.pl/show_item.php?item=271604624

jak wpisalem VIN i sprawdzilem historie tego auta (za cale 20 dolcow), wyszlo co nastepuje:
VIN: 1HGEM21105L024223
Year: 2005
Make: Honda
Model: Civic VP DX
Style/Body: Coupe 2D

Class: Mid Range Car - Lower
Engine: 1.7L I4 MPI
Country of Assembly: United States
Vehicle Age: 2 year(s)
Calculated Owners: 1
Last Reported Odometer Reading: 85 242 miles

I najlepsze:

06/26/2006 Titusville, Pennsylvania - Reported as JUNK vehicle (This vehicle has been declared a total loss, is not road worthy and should not be titled again for use on the road)

-Arturo-
27-01-09, 08:42
eee... składak z dwóch, jak ja kupowalem swoja to stał za 35.900, sprawdzalem po VIN w usa i za wielka woda poszedl do kasacji bez prawa powrotu na drogi:) za chwile sprzedajacy bedzie obchodzil okragla 1.5 roczna rocznice wystawienia:)
no i jak pamietam to mial mocno cofniety licznik w stylu "mial 80 tys mil, ma 40"

06/26/2006 Titusville, Pennsylvania - Reported as JUNK vehicle (This vehicle has been declared a total loss, is not road worthy and should not be titled again for use on the road)

Dobrze wiedzieć, a tak przy okazji czy UE ma podobny rejestr samochodów i czy można sprawdzić historie np: samochodu sprowadzonego z Niemiec za pomoca Internetu?

can
27-01-09, 08:57
niestety nie:/ czasem w ASO Ci powiedzą, albo w uczciwym komisie w DE, albo jak dotrzesz do poprzedniego wlasciciela:/

Hrabia Von Lesser
27-01-09, 10:06
Reported as JUNK vehicle (This vehicle has been declared a total loss, is not road worthy and should not be titled again for use on the road)

Aż mnie ciarki przeszły.

hyperek
27-01-09, 10:40
Kurcze ciągle zapominam wrzucić ten raport CarFax z wynikami "total loss" do rzekomo bezwypadkowej Hondy, którą oglądałem w jednym ze szczecińskich komisów. Nawet jeden kolega mnie prosił na PW, ale zapomniałem. Pisałem o tym w "chcę kupić Hondę, znacie to auto" czy jak tam ten temat się nazywa. Jeśli nie zapomnę, to na weekend pokażę to.

Leeo
27-01-09, 12:50
Tej niebieskiej to oprocz ceny, to jeszcze i konikow ubywa :D Na poczatku przeciez wystawial, ze ma 150KM :D bo po kompleksowym tuningu :) teraz to nawet opisu mu sie nie chcialo robic, ale ma tam zawieszenie neuspeed ;]

-Arturo-
27-01-09, 15:11
Tej niebieskiej to oprocz ceny, to jeszcze i konikow ubywa :D Na poczatku przeciez wystawial, ze ma 150KM :D bo po kompleksowym tuningu :) teraz to nawet opisu mu sie nie chcialo robic, ale ma tam zawieszenie neuspeed ;]

Leeo to tak w ramach weryfikacji czy seryjnie była to ta wersja 115 konna?

Leeo
27-01-09, 15:19
a jakżeby inaczej :)

hyperek, nie zerknalbys na strony niemieckie w poszukiwaniu rozporek do EM2 takich, ktore pozwalalby na zamontowanie dolotu, bo szukamy wlasnie z canem :)

-Arturo-
27-01-09, 16:48
a jakżeby inaczej :)

hyperek, nie zerknalbys na strony niemieckie w poszukiwaniu rozporek do EM2 takich, ktore pozwalalby na zamontowanie dolotu, bo szukamy wlasnie z canem :)

Więc moge sie juz nazwać specem jeśli chodzi o EM2:p

To czarne EM2 o którym wspominalem wczesniej ma byc gotowe kolo konca weekendu i dodatkowo wystawilem swojego sedana na allegro i dzwonil do mnie jakiś typ z propozycja wymiany z dopłatą na EM2, powiedziałem mu zeby zadzwonil kolo piatku wiec moze beda dwa samochody do ogledzin. Can, Pati.Crx nadal mogę liczyc na waszą pomoc w oględzinach, oczywiscie jeśli nie bedzie wam termin kolidował z innymi zajęciami? Jedna jest napewno w Warszawie druga jeszcze dokladnie nie wiem.

can
27-01-09, 16:59
jak w warszawie i okolice weekendu to pewnie tak, ale zalezy to od dnia i pory dnia.

-Arturo-
27-01-09, 17:09
jak w warszawie i okolice weekendu to pewnie tak, ale zalezy to od dnia i pory dnia.

Tak wiem, nie mam zamiaru wyciągać was gdzies poza Warszawe:) ...ogólnie pomyślałem że dostosowałbym sie do waszego "grafika" do Warszawy mam 40km wiec bez korków w pol godziny sie wyrobie, a sam wole samochodu nie oglądać, tym bardziej że podejrzewam że modelu po lifcie nie widziałem na żywca. I na pewno nie byłbym w stanie wychwycić takich ciekawostek jak np: dosztukowany tylni zderzak z modelu przed liftem do Em2 po lifcie. Z tego co pamietam to Leeo w któryms ogłoszeniu to wychaczył.

can
28-01-09, 09:20
Leeo szukasz rozporki? bo ja znalazlem, ale troche drogo:)

http://www.erzperformance.com/product_p/pba03-01000.htm

Pati_crx
28-01-09, 09:32
drogo, ale rozpórka Teina :D

Leeo
28-01-09, 10:28
nie dosc, ze drogo, to jeszcze nie przypasuje, bo musi byc wygieta - dolot :)
http://www.neuspeed.com/products/product_details.asp?app=47|CV&type=12&ltype=ns_import&p_id=829 musi byc cos w ten desen, znalazlem w w jakims sklepie za 129$, ale tez drogo przy takim kursie $..

can
28-01-09, 12:59
trzeba popatrzec ktora rozporka pasuje na cardomain i civicforums.com, zrobie to ale w okolicach weekendu dopiero:)

Alchemiq
28-01-09, 13:31
can, ta rozpórka co podałeś w linku to nawet ma w innym miejscu otwory na szpilki ..
powiem Wam, że cholernie cieżko znaleść rozpórkę do EM - szukam już bity m-c i nic nie znalazłem .. w rozsądnej cenie ;)

can
28-01-09, 15:30
alchemiq przeciez zdjecie nie musi byc dokladnie tej rozporki:) btw Tanabe tez robi rozporki, megan racing, cos tam jeszcze podrzuce w weekend, zobaczcie tez na dezod.com - kiedys byly, juz chyba nie ma. reszte ogarne w piatek wieczor, znajdzie sie rozporka:D

Leeo
28-01-09, 17:13
hehe, no ciekawe jak Ci wyjdzie, bo ja juz z alchemiqiem(z naciskiem na tego drugiego) troche czasu nad tym siedzimy. Dominik pokaz canowi fotki z Twoich przymiarek to latwiej bedzie mu szukac :) Ta fotka z megan jest dobra, mnie np bardzo przekonala :)

Nie obiło się któremuś z Was jaki najlepiej kupic kolektor 4-1 do naszego civa? Chodzi mi, ktory z tych tanszych bedzie w miare, bo kolek mozna juz kupic z przesylka od 65$, a ja w marcu zamierzam sobie juz taki sprowadzic. U Was w LS jest chyba taki sam jak w moim EX, prawda? Bo LX i DX na pewno maja inne niz EX, ale tam chyba w ogole wydech inny. Can to przerabiales, wiec sie wypowiedz :)

Alchemiq
28-01-09, 23:33
Jutro postaram się przytoczyć swoją opinię wraz z fotkami odnośnie rozpórki dla EM2 ...
Faktycznie brakuje jakiegoś osobnego wątku/działu dla posiadaczy EM2.
Wiele ważnych tematów jest porozrzucanych po indywidualnych tematach.
Zna ktoś admina, by załatwić utworzenie osobnego wątku dla miłośników EM2?
:)

Leeo
29-01-09, 00:17
chyba cart i cobwen moga pomoc. Napisalem do kenny'ego, moze cos sie rozwiaze :) bo fatycznie niezly sajgon tu robimy a przydaloby sie to uporzadkowac ;]

Pati_crx
29-01-09, 11:38
Ja bym wolał poszukac 4-2-1, a jak nie to zrobić na zamówienie

Leeo
29-01-09, 11:53
4-2-1 ti poki co znalezlismy tylko DC i to za 300$.. Ciekawy jestem czy by nie podszedl 4-2-1 z poprzedniej generacji, bo i tak w przypadku 4-2-1 pozbywamy sie katalizatora..

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7236183 - jakis dziwny wypust, co? Niby amerykanka, a tu licznik jak w UK ;]

Alchemiq
29-01-09, 14:34
ktoś mi powiedział, że w D17A2 jest fabrycznie 4-2-1, a nie 4-1 ..
Piotrek, prawda to?

a co generalnie myślicie o tych jebajowych kolektorach?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-Civic-D17-01-02-03-04-05-DX-LX-1-7-Exhaust-Header_W0QQitemZ350159148814QQcmdZViewItemQQptZMot ors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item350159148 814&_trksid=p4506.c0.m245&_trkparms=72%3A64%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318
Wychodzi 600-700 zł z przesyłką ... to nie jest dużo... skoro ładujemy w doloty 500-800 zł a co poniektórzy więcej ;)

a tu o! :
http://cgi.ebay.pl/HONDA-CIVIC-01-05-1-7-STAINLESS-STEEL-EXHAUST-HEADER_W0QQitemZ190138033640QQcmdZViewItemQQptZAU_ Car_Parts_Accessories?hash=item190138033640&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1318
1000 zł i już połowa wydechu zrobiona :)

Leeo
29-01-09, 15:59
niestety nie, w EX siedza 4-1.. masz tu porownanie jak wyglada seria a jak aftermarket http://www.civicforums.com/forums/2-other-honda-civic-parts-products/125093-hp-header-installed-pics-ex-diy-updated-again-performance-review.html

Na dobra sprawe mozna miec juz za 70$ z przesylka do US kolektorek, tylko ciekawe jak wykonany. Na civicforums polecaja HP racing, czesc osob ma tez megan. Nie polecaja za to DC. Co do wyrzucenia tez katala, to trzeba bedzie potem kupic jeszcze gazdzet, ktory oszuka sonde. Ja tam poki co raczej nastawie sie na samo 4-1, chociaz pisali, ze na wolnych obrotach podobno nawet sie pogorszyly osiagi, za to na wysokich jest odczuwalny przyrost jak to przystalo na 4-1... Tyle, ze nie wiem jak u Was, tzn u Ciebie i Cana, bo wersja LX i DX ma kompletnie inny kolektor niz ten do EX, a z tego co pamietam Can kupywal wydech pod EX, wiec pewnie macie taki sam jak ja...

Pati_crx
29-01-09, 16:28
Kupujesz DC 4-2-1, robisz w el-tecu reszte wydechu na zamowienie plus sportowy katalizator i po sprawie do tego jakiś porządny CAI i strojenie kompa, a jak dalej za mało to sa takie fajne zestawy turbo za 6000$ i po problemie :D

can
29-01-09, 19:06
ukl wydech w D17A8 jest identyczny jak w D17A9/A2, wiec wszystko jest plugnplay, zreszta widac to tez w manualu.
kity do turbo w EM2 robi nw ten moment tylko dezod, ktory zyczy od 3 do 6,5k USD za kit, do tego te kity nie zbieraja zbyt pozytywnych opinii ani na civicforums.com, ani na honda-tech.com (graty niby ok, ale w koncu na turbosprezarce sie nie konczy).

pamietac nalezy rowniez ze max NA wyciagniete z D17 to gdzies ok 180KM (bylo o tym na civicforums.com), wiec tak naprawde wielkiego potencjalu w tym silniku nie ma, a ten zysk jest okupiony sporą kasą. bo co jak co, ale kolektor DCS i wydech Eltec jak mowi pati to bedzie prawie pod 3kPLN, a dolar idzie w gore:)

jak ktos jest cierpliwy to nad kitem turbo do D17 pracuje w tej chwili niejaka firma PeakBoost; choc droga to wychwalana na forach.

byl jeszcze kit TSI, ale podobno tragiczny.

-Arturo-
29-01-09, 19:43
Panowie chyba cos sie ruszyło, mam upatrzony model bedzie do sprzedazy za jakies 2 tygodnie w Wawie czarny,2004 rocznik, wersja europejska, 60000 przebiegu, z Vtec'iem.

No i niestety samochód nie jest nadal gotowy:mad: i podobno ma być zrobiony za 2 tygodnie.....zobaczymy.

jacor
29-01-09, 19:46
podobno ma być zrobiony za 2 tygodnie.....zobaczymy.

ma być zrobiony ? to co z nim jest :)

-Arturo-
29-01-09, 20:50
ma być zrobiony ? to co z nim jest :)

Wygląda na to że w tył dostał....padło hasło o wymianie błotnika, lampy itd.

A tu ktoś chyba po pijaku robił opis albo zdjęcia...sedan??! automat??!

carpaka (http://carpaka.auto.com.pl/index.php?wd=p&lang=pl&rd=o&zd=0&d=1&o=1&k=1&c=1&g=1&ps=a&lw=25&mr=23&no=7&id=0f689f96250cb8295876f6751fab7f0275bf41&all=20)

Leeo
29-01-09, 21:14
hehe, rzeczywiscie smieszny motyw z tym opisem ;] ale jak ja nie nawidze, jak ktos na sprzedaz azzz tak plakuje autko :/

Co do tej sporej kasy to CAN ma racje, ponad 3 tys wyjdzie, a ciekawy jaki przyrost.. Mysle jednak, zeby isc po najprostszej linii oporu, czyli 4-1 sportowy katal i ktorys z cichszych wydechow greddy sp2, czy apexi ws2 bylyby idealne ;)

havok
29-01-09, 22:38
Chłopaki, nie zmienić wam nazwy tego *******nika na coś w stylu "Szybkie pytanie-szybka odpowiedź Civic coupe 01-05"?

jacor
29-01-09, 22:51
najlepiej by było zrobic osobny techniczny do EM2 - bo tematów jest sporo do obgadania :D

cart
29-01-09, 23:37
Panowie nie przesadzajcie, userów VII gena generalnie nie ma dużo spraw i pytań też nie, trzeba tylko dobrze nazywać tematy i problemu nie będzie.

Hrabia Von Lesser
30-01-09, 00:32
Chłopaki, nie zmienić wam nazwy tego *******nika na coś w stylu "Szybkie pytanie-szybka odpowiedź Civic coupe 01-05"?

Ależ sie uśmiałem, tekst tygodnia !

Alchemiq
30-01-09, 11:04
słuchajcie - myślę, że cart ma rację
Mamy kategorię Techniczne > Civic 2001-2005

Postarajmy się nazywać tematy zawsze tak samo, co by szybciej je wyszukiwać i grupujmy problemy, np.:
EM2 - jaki dolot?
EM2 - spalanie zimą i latem
EM2 - poszukiwanie i zakup auta (tutaj można przekleić mój wątek, jak sam szukałem EM2 :) -> tyle, że ten wątek nie pasuje do działu technicznego.. chyba..
EM2 - sposób na moc, poszukiwanie kolektora
EM2 - jakie sprężyny?
itd, itd ...

Bo mamy te wątki gdzieś ruszone w kilku tematach ...

Leeo
30-01-09, 12:33
No to teraz tylko pytanie, czy nasze kochane modki beda chcialy sie tym zajac :) Bo troche z tym roboty bedzie :) Moze najprosciej byloby zrobic moderatora od em2 ;]

Alchemiq
30-01-09, 13:41
Moderator nie jest tu do niczego potrzebny - to zależy od nas czy będziemy potrafili prawidłowo tytuować tematy : rozpoczynając od EM2 - ...............

Więc zamiast pisać gdzieś (u kogoś w temacie) o kolektorze, to należy rozpoczęć wątek:
EM2 - szukamy kolektora

Leeo, sam zobacz ile rozmawialiśmy o dolocie.. a należało założyć:
EM2 - dolot CAI, SRI, jaka firma?
... i już byłby bogaty wątek na ten temat :)

Leeo
30-01-09, 14:11
No tak, tylko zwroc uwage, ze wiele tematow odnoscnie EM2 zakladaja osoby, ktore nie mialy z nim stycznosci a my im doradzamy robiac balagan :) Chodzi o to, ze zeby teraz to wszystko uporzadkowac, czyli powycinac posty i posklejac w jeden sensowny, to troche zejdzie czasu, a cala praca obarczamy w ten sposob carta i cobweba.

cart
30-01-09, 19:01
Alchemiq brawo, pomysł dobry.
Jak będę miał czas to postaram się pozmieniać tematy, jak jakaś dobra dusza chce to niech mi linki z nimi podeśle to od razu w FAQ po podklejam...

-Arturo-
01-02-09, 09:57
Znalazłem jeszcze dwa ogłoszenia...niestety bez zdjęć:

Tutaj cena podejrzanie niska i dodatkowo troche dziwne jest że samochód z 2004 od 2005 jest w Polsce. Zadko sie zdarza żeby ktoś sprzedawał samochód po roku użytkowania, czyżby jakiś poważniejszy dzwon.
http://www.autotrader.pl/details,29520,107296421.asp

A tu ogłoszenie z komisu Warszawskiego Carservis...to moze też byc coupe... w tytule ogłoszenia jest podane CIVIC 1,7 3D ale w opisie już sie zrobił sedan 1,6 a biorąc pod uwage że często na necie widze coupe które są opisane jako sedany więc kto wie. Przedzwonie do nich jutro może mi jakieś zdjęcia podrzucą.

http://su.carservis.pl/index.php?inne=auto&kat=1&dane=0,2,3,34984&id=3233

-Arturo-
02-02-09, 14:38
A tu ogłoszenie z komisu Warszawskiego Carservis...to moze też byc coupe... w tytule ogłoszenia jest podane CIVIC 1,7 3D ale w opisie już sie zrobił sedan 1,6 a biorąc pod uwage że często na necie widze coupe które są opisane jako sedany więc kto wie. Przedzwonie do nich jutro może mi jakieś zdjęcia podrzucą.

http://su.carservis.pl/index.php?inne=auto&kat=1&dane=0,2,3,34984&id=3233

Panowie mam pytanie czy ktoś z Warszawy "obraca" się w okolicy ul. 1. Sierpnia 10? Dzwoniłem dziś do carservisu i ten model Hondy civic 1,7 3D który w opisie jest przedstawiony jako SEDAN w beznzynie jest podobno hatchbackiem sprowadzonym z USA. Z tego co wiem to hatchbacki z silnikiem 1,7 to tylko diesle czy one wychodziły w stanach? Jakoś nie chce mi się wierzyć w amerykańskiego diesla. Mam wrazenie ze ten sedano-hatchback może byc coupetka. Nie chce mi sie jechac 45 km zeby obejrzec tego frankensteina wiec czy ktos mógłby podjechac i sprawdzic co to za model?

can
02-02-09, 16:18
spoko jak zdaze to podjade(podejde) dzis albo jutro z pracy, bo to jest naprzeciwko mojego biurowca)

Pati_crx
02-02-09, 16:28
Moze to jest K20A3??

-Arturo-
02-02-09, 16:55
spoko jak zdaze to podjade(podejde) dzis albo jutro z pracy, bo to jest naprzeciwko mojego biurowca)

panowie no i okazalo sie ze to coupe srebrny ta bogatsza wersja niestety automat i wyglada na to ze juz sprzedany.
Can moze ty go wzieles?:) pozniej wrzuce zdjecia

can
04-02-09, 12:49
hej no wlasnie mialem sie wybierac z biura obejrzec, wchodze na strone zeby zobaczyc o co mam dokladnie pytac, a tu foty wiszą :) rozumiem ze w tym stanie rzeczy dam sobie spokoj z wizyta, bo automat USA i tak nie bardzo Ci chyba podchodzi??

-Arturo-
04-02-09, 14:16
hej no wlasnie mialem sie wybierac z biura obejrzec, wchodze na strone zeby zobaczyc o co mam dokladnie pytac, a tu foty wiszą :) rozumiem ze w tym stanie rzeczy dam sobie spokoj z wizyta, bo automat USA i tak nie bardzo Ci chyba podchodzi??

Powiem tylko K..wa....poprzedniego posta pisałem z telefonu ....a dokładnie akurat kiedy byłem w carservisie!!! Tez nie mieli kiedy tych fotek wrzucić....2,5 godziny stracone nie mogli tych zdjęć wczoraj wrzucic albo dzis rano:mad:

A tu kilka która dzis zrobiłem:

http://img141.imageshack.us/my.php?image=image127fy9.jpg

http://img141.imageshack.us/my.php?image=image128ti8.jpg

http://img230.imageshack.us/my.php?image=image129rr1.jpg

To jednak jest ta biedniejsza wersja pożniej zauważyłe że nie ma obrotomierza, wizualnie wygląda w deche nie znalazłem nawet jednej większej rysy...niestety nie jezdziłem bo akurat nie było wolnego handlowca a znudziło mi się czekanie.

No nic szukamy dalej....no ale przynajmniej miałem racje co do tego Hatchbacka:D
A i kolorek srebrny tez juz mi sie podoba:)

Leeo
04-02-09, 17:39
moze ryski nie ma bo malowana :P Albo ktos ja sobie podrobil, bo fabrycznie ta wersja nie powinna miec lusterek, zaslepek na halogeny, klamek i listwy na tylenej klapie w kolorze nadwozia, a czarnych.. A jak Ci pasowal spojlerek? bo sie powaznie zastanawiam nad takim gadzetem?

-Arturo-
04-02-09, 19:02
moze ryski nie ma bo malowana :P Albo ktos ja sobie podrobil, bo fabrycznie ta wersja nie powinna miec lusterek, zaslepek na halogeny, klamek i listwy na tylenej klapie w kolorze nadwozia, a czarnych.. A jak Ci pasowal spojlerek? bo sie powaznie zastanawiam nad takim gadzetem?

O dziwo ten drobny spojlerek dodawal jej uroku i sportowego wygladu, nie jestem fanem spojlerow ale ten naprawde wygladal fajnie. Ogolnie wizualnie bryczka wypas takze dzieki spojlerowi. Przed chwila przejezdzalem kolo jakiegos bmw na parkingu i litosci....pierwsze co mi wpadlo w oko to ten "kratko-bagaznik" na dachu....dopiero jak podjechalem na jakies 10 metrow to okazalo sie ze to....spojler...hehe serio wystawal dobre 10 do 20 cm nad poziom dachu:) Takze taki spjler to przesada to samochod a nie niemiecki messershmit....wiec jesli planujesz cos drobnego jak w tym coupe to jestem jak najbardziej za.

Leeo
04-02-09, 19:06
Nie no taki jak te coupe, bo to oryginal, zaden inny jak tylko OEM. Powiem Ci, ze jak slucham wiadomosci, to coraz bardziej zaczynam wierzyc, ze kupisz auto w PL. Transport aut z niemiec spadl o 30%, euro idzie w gore i na ta chwile niektore autka kupisz taniej tu niz tam, bo komisy wysprzedaja..

-Arturo-
04-02-09, 19:17
Nie no taki jak te coupe, bo to oryginal, zaden inny jak tylko OEM. Powiem Ci, ze jak slucham wiadomosci, to coraz bardziej zaczynam wierzyc, ze kupisz auto w PL. Transport aut z niemiec spadl o 30%, euro idzie w gore i na ta chwile niektore autka kupisz taniej tu niz tam, bo komisy wysprzedaja..

Jedyny problem to taki ze ze strasznie malo tego ustrojstwa na polskich drogach i czuje ze jeszcze mi sie troche zejdzie zanim znajde cos godnego uwagi. Na allegro i oto moto bieda... raptem 4 em2 z roznych rocznikow ale jak widac mozna cos w komisach znalezc. Szkoda tylko ze maja tam takich znawcow ktorzy nie potrafia odroznic budy coupe od hatchbacka...apropos zna ktos moze jakas stronke gdzie znajde linki do wszystkich najwiekszych komisow w Wawie...moze tak uda mi sie cos wylowic...bo z tego co widze nie wszystkie komisy korzystaja z allegro i oto moto.

Leeo
04-02-09, 19:29
ej, a moze sedan? :D http://allegro.pl/show_item.php?item=544524946 Ten to musi ladnie zapitalac, manual i z 1.7vtec.. Skoro 1.6vtec 110KM ma takie dobre przyspieszenie, bo jest lzejszy od coupe, to co dopiero taki z wiekszym silniczkiem :) Szkoda, ze koles tak drogo chce jak na furke z USA, ale autko godne zainteresowania, bo naprawde ladnie mozna zrobic sedana, przyklad na www.cardomain.com :) http://www.cardomain.com/ride/2093748

-Arturo-
04-02-09, 20:06
ej, a moze sedan? :D http://allegro.pl/show_item.php?item=544524946 Ten to musi ladnie zapitalac, manual i z 1.7vtec.. Skoro 1.6vtec 110KM ma takie dobre przyspieszenie, bo jest lzejszy od coupe, to co dopiero taki z wiekszym silniczkiem :) Szkoda, ze koles tak drogo chce jak na furke z USA, ale autko godne zainteresowania, bo naprawde ladnie mozna zrobic sedana, przyklad na www.cardomain.com :) http://www.cardomain.com/ride/2093748

Eee sedana mam w tej chwili:) Juz zdecydowałem że chce coupe bardziej mi sie podoba. A tak wogóle to nie wiedziałem że w sedanach były montowane silniki 1.7. To jakas przeróbka czy seria??? Wiem ze był model 1.8 140km ale tego chyba w Polsce nie można było dostać z salonu.

Leeo
04-02-09, 21:28
bo to sedan z USA, tam byly 1.7 a nie bylo 1.6

Ciesze sie ze jednak zostajesz przy swoim :) Juz myslalem, ze odpuscisz jak hyperek :)

-Arturo-
04-02-09, 22:10

Ciesze sie ze jednak zostajesz przy swoim :) Juz myslalem, ze odpuscisz jak hyperek :)

To takie zboczenie jak juz sie na cos upre to musze to miec:) Poczekam jeszcze na razie mam czym jezdzic.

Pati_crx
05-02-09, 00:49
A skąd masz taką informacje, że sedan lżejszy od coupe ?? Moj dziadek miał sedana po lifcie i w dowodzie miał wbitą taką samą wagę jak moje em2.

Leeo
05-02-09, 03:24
te nasze wagi to i tak powbijane sa jak oni sobie chca :) Ja w poprzednim MA8 mialem wbite 830kg :) Gdzies o tym czytalem, ze wlasnie sedan lzejszy, ale gdzie? hmmm :/

hyperek
08-02-09, 11:53

Auto było potrzebne do pracy, już 2000km swoim nowym nabytkiem zrobiłem :) Ale obiecuję, że za 2-3 lata wracam po swojego wymarzonego Accorda :D

-Arturo-
08-02-09, 23:10
Tak sie zastanawiam czy troche nie spuscic z oczekiwan bo narazie bieda z tymi em2 po lifcie.

Wiec moze wersja sprzed liftu:

http://moto.allegro.pl/item550166173_honda_civic_cupe_1_7_2002_rok_z_niem iec_klima.html

Cena BARDZO atrakcyjna powiedziałbym ze podejrzanie atrakcyjna...

Jakos nie chce mi sie wierzyc w bezwypadkowosc tego samochodu przy takiej cenie

jacor
08-02-09, 23:23
co do tego em2 to cena jak za 2002 to zbyt atrakcyjna. ale po fotkach to cięzko rozeznać. ani zdjęć silnika ani wnętrza :| buzują mnie takie ogłoszenia

Leeo
09-02-09, 00:40
hehe, to ja od razu zaspiewam, ze to nie jest vtec :) brak spryskow i dachu jak na ten rok.. Na pierwszej focie wyglada jakby maska od strony pasazera bardziej odstawala od blotnika, ale moze sie tylko czepiam :) Ja tam mysle, ze warto walczyc o em2 po lifcie.. A jezeli mialbym zastosowac odstraszajaca taktyke Can'a - to naprawde musiala byc ostro rozpierdzielona, skoro taka niska cena a taki kurs euro wysoki :)

zapomnialem dodac, ze ma za niskie oponki :P

-Arturo-
09-02-09, 10:17
hehe, to ja od razu zaspiewam, ze to nie jest vtec :) brak spryskow i dachu jak na ten rok.. Na pierwszej focie wyglada jakby maska od strony pasazera bardziej odstawala od blotnika, ale moze sie tylko czepiam :) Ja tam mysle, ze warto walczyc o em2 po lifcie.. A jezeli mialbym zastosowac odstraszajaca taktyke Can'a - to naprawde musiala byc ostro rozpierdzielona, skoro taka niska cena a taki kurs euro wysoki :)

zapomnialem dodac, ze ma za niskie oponki :P

No tak ale cos naprawde musialo sie z nia dziac cena jest wybitnie zanizona....Mysle ze chyba bede musial czekac na jakas oferte od prywatnego sprzedawcy albo wziac cos po niezlym dzwonie z jakiegos komisu....przy tym kursie Euro na samochod w dobrym stanie nie ma chyba col iczyc.

Leeo
09-02-09, 12:52
moze wskoczy jeszcze jakas amerykanka, tam przynajmniej mozesz po VINie sprawdzic, tyle, ze watpie, zeby ktos sporwadzal auto z USA z zupelnie czystym title, bo duze oplaty wtedy. Ale przynajmniej przebieg i i historie poprzednich zdarzen bedziesz mial.. A ta z Wawy, ktora sie robila i miales ogladac juz odpadla?

-Arturo-
09-02-09, 13:15
moze wskoczy jeszcze jakas amerykanka, tam przynajmniej mozesz po VINie sprawdzic, tyle, ze watpie, zeby ktos sporwadzal auto z USA z zupelnie czystym title, bo duze oplaty wtedy. Ale przynajmniej przebieg i i historie poprzednich zdarzen bedziesz mial.. A ta z Wawy, ktora sie robila i miales ogladac juz odpadla?

Niestety na razie biednie z tymi em2. Odnowilem troche kontakty z rodzinnymi stronami zachodnio-pomorskim i znajomi zajmujacy sie handlem samochodami szukaja dla mnie em2 tyle ze przy tych stawkach za euro moze nie byc za ciekawie. A to "warszawskie" em2 sie robi, a kiedy bedzie zrobione? Tego nie wiedza nawet najstarsi gorale:)

A tu jeszcze znalazlem 4 wersje sprzed liftu wszystkie srebrne...musze powiedziec ze wersja po lifcie podoba mi sie duzo bardziej..no ale trzeba powoli rozwazac wersje sprzed FL.

http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-coupe-klima-1-7-benzyna-9973773.html#11a2fe9a35b51f66,1

http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-120km-1-7-benzyna-9971775.html

http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-coupe-klima-1-7-benzyna-9973773.html

http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-benzyna-8996448.html

jacor
09-02-09, 14:26
tak sobie przeglądam ebaya i jest kilka ciekawych EM2 :) np coś takiego http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Cars-Trucks___2005-HONDA-CIVIC-EX-SE-COUPE-LOADED-5-SPEED-NO-RESERVE_W0QQitemZ150324952109QQddnZCarsQ20Q26Q20Tr ucksQQddiZ2282QQcmdZViewItemQQptZUS_Cars_Trucks?ha sh=item150324952109&_trksid=p4506.c0.m245&_trkparms=72%3A317%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1308 ladnie się prezentuje

-Arturo-
09-02-09, 14:37
tak sobie przeglądam ebaya i jest kilka ciekawych EM2 :) np coś takiego http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Cars-Trucks___2005-HONDA-CIVIC-EX-SE-COUPE-LOADED-5-SPEED-NO-RESERVE_W0QQitemZ150324952109QQddnZCarsQ20Q26Q20Tr ucksQQddiZ2282QQcmdZViewItemQQptZUS_Cars_Trucks?ha sh=item150324952109&_trksid=p4506.c0.m245&_trkparms=72%3A317%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1308 ladnie się prezentuje

Hej znalazlem amerykanca po lifcie:)

Wersja LX...czyli 115 koni?:( k.rwa!

http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-benzyna-10116369.html#18552de1ef72363c,1

jacor
09-02-09, 15:48
ładna sztuka ale widze że się uparłeś na vteca a to pewnie może chwile potrwać. najlepiej pewnie będzie zrobić wycieczke za odre i przyjechać z czymś konkretnym

Leeo
09-02-09, 15:51
no Lx, ale przynajmniej nie dx :) Jakby gosciu spuscil z ceny to nie jest taka zla oferta.. No i oczywiscie jak historia bezwypadkowa albo tez lekka stluczka tylko :) Powiem Ci tak, po em2 nie ma co sie spodziewac duzej mocy, bo nigdy z niej sie demona szybkosci nie zrobi, ale za to ta po lifcie moim zdaniem ladniejsza(pewnie dlatego ze sam mam taka:P) i bedzie oko przyciagala jak nie osiagami to wygladem :) Jak te 75tys to KM a nie mile, to nie jest zle, pierwsze wymiany bedziesz mial przy 100tys. Tylko trzeba rozwazyc, czy jezeli godzic sie na kompromisy, to nie sprawdzic tej 125KM europejki ktora wisi na allegro juz od ponad roku i cena spadla juz ponizej 30tys.

-Arturo-
09-02-09, 17:20
no Lx, ale przynajmniej nie dx :) Jakby gosciu spuscil z ceny to nie jest taka zla oferta.. No i oczywiscie jak historia bezwypadkowa albo tez lekka stluczka tylko :) Powiem Ci tak, po em2 nie ma co sie spodziewac duzej mocy, bo nigdy z niej sie demona szybkosci nie zrobi, ale za to ta po lifcie moim zdaniem ladniejsza(pewnie dlatego ze sam mam taka:P) i bedzie oko przyciagala jak nie osiagami to wygladem :) Jak te 75tys to KM a nie mile, to nie jest zle, pierwsze wymiany bedziesz mial przy 100tys. Tylko trzeba rozwazyc, czy jezeli godzic sie na kompromisy, to nie sprawdzic tej 125KM europejki ktora wisi na allegro juz od ponad roku i cena spadla juz ponizej 30tys.

Musze sie zastanowic....jutro przedzwonie i dowiem sie czy przebieg jest w milach czy km..Leeo ile kosztowałoby mnie przerzucenie zegarow na europejskie? Jeszcze pytanie gdzie moge znalezc porownanie osiagow wszystkich wersji amerykanskich...na poczatku tematu podawales linka do porownania specyfikacji ale o osiagach ani slowa. A jesli chodzi o tego z allegro to jak sam mowiles zderzak z wersji przed liftem....do tegoo ewidetnie w innym kolorze niz nadwozie..brak znaczkow na tylnej klapie i te oczo****e fotele w czerwieni...to chyba nie dla mnie. Jesli w przyspieszeniu nie ma jakiejs duzej roznicy miedzy wersjami z 115 120 125 i 127km to moze rzeczywiscie wartoby bylo sie zainteresowac tym LX'em. Kiedys gdzies czytalem ze roznica miedzy europejska 120km a 125km z Vtec to 0,1 sekundy do setki...nieduzo zastanawiam sie jak w tym wzgledzie wypada ta 115km.

Poza tym czy LX chyba nie ma ABS?

Leeo
09-02-09, 19:10
w standardzie nie ma ABS w LX, ale ten widocznie jest doposazony, bo ma nawet tempomat. Ma tez lusterka, klamki i listwy pod kolor i moglo byc to tez domowione w USA albo malowane tutaj.

Co do licznika EU to musisz go najpierw znalezc, mi sie udalo kupic za 300zł a swoj sprzedalem za 80zł :) Pasuje od sedana rowniez, a u nas nawet przedlifotwe sedany 2003 mialu juz ten licznik, wiec moze akurat gdzies wylapiesz.

Co do silnika, to zawsze mozesz wykonac taki zabieg :) http://www.civicforums.com/forums/115-engine/169411-diy-dx-lx-head-swap-ex-vtec.html

a osiagow niestety nie znam, byl na civicforums temat o przyspieszeniach i roznicach z EX/LX ale nie pamietam gdzie dokladnie, musisz sam poszukac... znalazlem tylko to: http://www.civicforums.com/forums/60-honda-civic-racing-street-encounters-competition-racing/286768-0-60-time-2001-civic-lx-5mt.html
Wychodzi, ze ma gdzies kolo 10s do 100km/h

Musisz tylko pamietac, ze w amerykankach masz pomaranczowe postojowki, bo sa razem z kierunkiem i jak nie chcesz przerabiac swiatel to musisz jezdzic bez postojowek. Z tylu natomiast masz czerwone kierunki i tez trzeba cos z tym zrobic..

aaa, przypomnialem sobie :) ja Ci sie tamta skorka czerwona nie podoba, to Can chetnie by sie wymienil, on o nia juz pare razy zabiegal :) mi tez sie podoba, tyle, ze nie pasuje mi do koloru autka.

-Arturo-
09-02-09, 21:36
w standardzie nie ma ABS w LX, ale ten widocznie jest doposazony, bo ma nawet tempomat. Ma tez lusterka, klamki i listwy pod kolor i moglo byc to tez domowione w USA albo malowane tutaj.

Co do licznika EU to musisz go najpierw znalezc, mi sie udalo kupic za 300zł a swoj sprzedalem za 80zł :) Pasuje od sedana rowniez, a u nas nawet przedlifotwe sedany 2003 mialu juz ten licznik, wiec moze akurat gdzies wylapiesz.

Co do silnika, to zawsze mozesz wykonac taki zabieg :) http://www.civicforums.com/forums/115-engine/169411-diy-dx-lx-head-swap-ex-vtec.html

a osiagow niestety nie znam, byl na civicforums temat o przyspieszeniach i roznicach z EX/LX ale nie pamietam gdzie dokladnie, musisz sam poszukac... znalazlem tylko to: http://www.civicforums.com/forums/60-honda-civic-racing-street-encounters-competition-racing/286768-0-60-time-2001-civic-lx-5mt.html
Wychodzi, ze ma gdzies kolo 10s do 100km/h

Musisz tylko pamietac, ze w amerykankach masz pomaranczowe postojowki, bo sa razem z kierunkiem i jak nie chcesz przerabiac swiatel to musisz jezdzic bez postojowek. Z tylu natomiast masz czerwone kierunki i tez trzeba cos z tym zrobic..

aaa, przypomnialem sobie :) ja Ci sie tamta skorka czerwona nie podoba, to Can chetnie by sie wymienil, on o nia juz pare razy zabiegal :) mi tez sie podoba, tyle, ze nie pasuje mi do koloru autka.

Leeo mozesz powiedziec cos wiecej o tych swiatlach...gdzie dostales reflektory i jaka jest orientacyjna cena?

Na civicforums twierdza ze duzej roznicy w wydajnosci silnikow miedzy ex i lx nie ma wiec moze rzeczywiscie zastanowie sie czy go nie wziac. Na co powinienem zwrocic uwage przy ogledzinach bo moze sie przejade w srode. Jutro zadzwonie to postaram sie wyciagnac VIN zobaczymy co tam sie z nim dzialo juesej.

Leeo
09-02-09, 22:46
Swiatła:
- przednie: wystarczy, ze wywiercisz dziurke na postojowke i odlaczysz postojowke z kierunku. Do symetrycznosci sie nie czepiali, przynajmniej u mnie. Mozesz od razu przerobic swiatla a'la type r tak jak ja chcialem gdyby sprzedaly sie moje soczewki(projekt masz w moim temacie)
- tylnie: u mnie rozwiazanie tymczasowe poki nie znajde polifotowych europejskich albo nie zakupie altezza red clear diodowych z USA, bo sa piekne :) Przerobilem na szybciocha przed przegladem i poki co zostalo. Koszt przerobki u elektryka juz z czesciami 200zł. Efekt-kierunki mam we wstecznych, p/mgielne mam w bylych kierunkach a wsteczny pod zderzakiem-widac na fotach w moim temacie. A jak nie, to na allegro masz przedliftowe europejskie za 250zł/sztuka albo poliftowe w ASO za 650zł/szt

Co do tego civica, to musisz go sprawdzic jak kazde inne auto przed zakupem, pelno na ten temat artykulow, ale i tak uwazam, ze najlepiej w servisie jakims, a nawet w ASO, a jezeli cos konkretniej o tym modelu, to wersje USA maja naklejki z numerem nadwozia ponaklejane na wymiennych elementach auta, tzn na blotnikach, masce, drzwiach, zderzakach itp. Masa tych naklejek. Sa wodoodporne i maja znak wodny, oprocz tego po obu stronach numeru narysowane sa znaczki [H]. Bardzo przydatna sprawa jak chcesz szybko sprawdzic autko. Moje mialo jeszcze nadruki na szybach, na kazdej. Oczywicie dodatkowo poza normalnymi oznaczeniami szyb.
- sprawdz tez oponki, u mnie siedzialy jeszcze oryginalne bridgestone potenza z 2004 roku, tyle ze moja w chwili zakupu miala przejechne 16tys mil. Nasze civici w USA byly sprzedawane z bridgestonami, przynajmniej juz pare razy spotkalem sie z takimi oponkami w nowym civie VIIgen coupe na cardomain.
Pati mial d17a1 w swoim pierwszym em2, wiec moze on cos podpowie :)

-Arturo-
09-02-09, 23:03
Swiatła:
- przednie: wystarczy, ze wywiercisz dziurke na postojowke i odlaczysz postojowke z kierunku. Do symetrycznosci sie nie czepiali, przynajmniej u mnie. Mozesz od razu przerobic swiatla a'la type r tak jak ja chcialem gdyby sprzedaly sie moje soczewki(projekt masz w moim temacie)
- tylnie: u mnie rozwiazanie tymczasowe poki nie znajde polifotowych europejskich albo nie zakupie altezza red clear diodowych z USA, bo sa piekne :) Przerobilem na szybciocha przed przegladem i poki co zostalo. Koszt przerobki u elektryka juz z czesciami 200zł. Efekt-kierunki mam we wstecznych, p/mgielne mam w bylych kierunkach a wsteczny pod zderzakiem-widac na fotach w moim temacie. A jak nie, to na allegro masz przedliftowe europejskie za 250zł/sztuka albo poliftowe w ASO za 650zł/szt

Co do tego civica, to musisz go sprawdzic jak kazde inne auto przed zakupem, pelno na ten temat artykulow, ale i tak uwazam, ze najlepiej w servisie jakims, a nawet w ASO, a jezeli cos konkretniej o tym modelu, to wersje USA maja naklejki z numerem nadwozia ponaklejane na wymiennych elementach auta, tzn na blotnikach, masce, drzwiach, zderzakach itp. Masa tych naklejek. Sa wodoodporne i maja znak wodny, oprocz tego po obu stronach numeru narysowane sa znaczki [H]. Bardzo przydatna sprawa jak chcesz szybko sprawdzic autko. Moje mialo jeszcze nadruki na szybach, na kazdej. Oczywicie dodatkowo poza normalnymi oznaczeniami szyb.
- sprawdz tez oponki, u mnie siedzialy jeszcze oryginalne bridgestone potenza z 2004 roku, tyle ze moja w chwili zakupu miala przejechne 16tys mil. Nasze civici w USA byly sprzedawane z bridgestonami, przynajmniej juz pare razy spotkalem sie z takimi oponkami w nowym civie VIIgen coupe na cardomain.
Pati mial d17a1 w swoim pierwszym em2, wiec moze on cos podpowie :)

Dzieki Leeo. Wlasciwie ten samochod jest zarejestrowany w PL wiec jest jakas mala szansa ze ktos juz cos dzialal ze swiatlami. Jutro zadzwonie i wybadam czy warto jechac. Jesli sie okaze ze przebieg jest w milach albo panna nie bedzie chciala sie podzielic VINem to nie jade i szukam dalej:)

Leeo
09-02-09, 23:24
hehe, moj tez byl zarejestrowany i nawet mial kwadratowa rejestracje z przodu. Zalezy jakich masz policjantow :) W bialymstoku sie nie czepiaja za to w ogole, ale w warszawce slyszalem, ze moga, wiec na wszelki wypadek przerobilem.. Zapomnialem dodac, ze przednie swiatla europejskie mozesz kupic u hondatanio za 300zl/sztuka.

can
10-02-09, 08:21
Musze sie zastanowic....jutro przedzwonie i dowiem sie czy przebieg jest w milach czy km..Leeo ile kosztowałoby mnie przerzucenie zegarow na europejskie? Jeszcze pytanie gdzie moge znalezc porownanie osiagow wszystkich wersji amerykanskich...na poczatku tematu podawales linka do porownania specyfikacji ale o osiagach ani slowa. A jesli chodzi o tego z allegro to jak sam mowiles zderzak z wersji przed liftem....do tegoo ewidetnie w innym kolorze niz nadwozie..brak znaczkow na tylnej klapie i te oczo****e fotele w czerwieni...to chyba nie dla mnie. Jesli w przyspieszeniu nie ma jakiejs duzej roznicy miedzy wersjami z 115 120 125 i 127km to moze rzeczywiscie wartoby bylo sie zainteresowac tym LX'em. Kiedys gdzies czytalem ze roznica miedzy europejska 120km a 125km z Vtec to 0,1 sekundy do setki...nieduzo zastanawiam sie jak w tym wzgledzie wypada ta 115km.

Poza tym czy LX chyba nie ma ABS?

ja sie za niewielka doplata z mojej strony zamienie z Toba na ta tapicerke:) :) :)

-Arturo-
10-02-09, 08:54
ja sie za niewielka doplata z mojej strony zamienie z Toba na ta tapicerke:) :) :)

Serio wam sie az tak ta tapicerka podoba??? Bezguscia:D

Ale tak serio to raczej nie biore go pod uwage na razie obejrze tego czarnego po lifcie i chyba tez tego przed liftem

http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-benzyna-8996448.html

rafalpbz
10-02-09, 11:28
powiem tak żeby nie było, każdy ma swój gust, nie żebym chwalił co swoje, ale przedliftowe ma w sobie jeszcze to cos co miały VI geny, jak dla mnie FL jest za bardzo nowoczesny, powodzenia w poszukiwaniu!

-Arturo-
12-02-09, 18:55
Dzieki Rafał na pewno sie przyda:)

Okazalo sie ze przebieg to jednak 77k mil...wieczorem powinienem miec raport carfaxu i autochecku.

Wg. skali autochecku samochod dostal 77punktow na 100 mozliwych ostatni przebieg to 72k mil z marca zeszlego roku wiec nie krecony. W 2006 jest zarejestrowane zderzenie z wolnostojacym obiektem i pozniejsze holowanie(FRONT IMPACT WITH A FIXED OBJECT(Case #:200600709)
VEHICLE WAS TOWED) Ciekawe co to byl za obiekt..drzewo? latarnia? moze jakis budynek?:) Wyglada na to ze to nie bylo nic powaznego bo nie ma zadnych wpisow "skreslajacych" samochod. Czekam jeszcze na carfaxa

Leeo
12-02-09, 23:23
no wlasnie wygladalo, ze tyl nie byl ruszony, bo ma wszystko na miejscu, wiec zostaje przod :) Jak nie dostal silnik ani prowadnice, to powinno byc ok :)
hmm... a czemu tak sprawdzasz wydajac kaske, jest szansa, ze bede mial nowego kolege z poliftowym em2? :D

-Arturo-
13-02-09, 00:09
no wlasnie wygladalo, ze tyl nie byl ruszony, bo ma wszystko na miejscu, wiec zostaje przod :) Jak nie dostal silnik ani prowadnice, to powinno byc ok :)
hmm... a czemu tak sprawdzasz wydajac kaske, jest szansa, ze bede mial nowego kolege z poliftowym em2? :D

byc moze:) Troche ten przebieg mnie przeraza 120k kilometrow. A kaski az tak duzo nie wydaje bo na allegro oglasza sie typek z abonamentem na carfax i autocheck...2 raporty kosztowaly mnie 18zl...wiec to zaden wydatek:)

Pati_crx
13-02-09, 01:07
No straszne 120k km fura juz prawie na złom sie nadaje :P Ja mam w ITR przelatane 168k i jakos nie ubolewam :D

Leeo
13-02-09, 02:07
lepsze 120 sprawdzone niz 80 i 120 w pamieci :) popytaj sprzedawce o te naklejki, o ktorych pisalem, bedziesz wiedzial co zostalo wymienione.

-Arturo-
13-02-09, 08:44
No straszne 120k km fura juz prawie na złom sie nadaje :P Ja mam w ITR przelatane 168k i jakos nie ubolewam :D

to taka metalna bariera:) teraz mam samochod z 2001 z przebiegiem troche ponizej 100k a tu samochod 3 lata mlodszy i przebieg o 30k wyzszy...nie wiem czy to przeboleje:D

Leeo
13-02-09, 12:18
hehe i tak chciales licznik wymieniac :P

Pati_crx
13-02-09, 20:08
Ja w moim ostatnim EM2 miałem chyba 40k przebieg, ale pozniej sie okazalo, ze na 100% byl prawdziwy :P

can
13-02-09, 20:56
no... tylko jej stan byl wprost niewiarygodny;)

-Arturo-
13-02-09, 23:23
hehe i tak chciales licznik wymieniac :P

No w sumie tak...albo wogole go wykrecic przynajmniej by w oczy nie kłuł:)

Ale my tu gadu gadu a tu okazuje sie ze nikt sie nie dobija drzwiami i oknami do kupna mojego samochodu:D O ile na poczatku ludzie dzwonili to teraz jak juz wpisalem info ze jest juz na sprzedaz ...cisza...chyba ktos tam na gorze nie chce zebym bral samochod z tak duzym przebiegiem:D

Czy ktos z was mial jakas stycznosc z firmami(komisami?) skupującymi samochody...sa tego dziesiatki w necie wg info sami przyjezdzaja i po ogledzinach zgadzaja sie na zaproponowana cene lub negocjuja ....podobno placa gotowka. Pomyslalem ze gdybym na grande potrzebowal kasy na nowy samochod to moglbym skorzystac z takiej oferty, wie ktos może jak bardzo zanizaja cene samochodu?

Ja w moim ostatnim EM2 miałem chyba 40k przebieg, ale pozniej sie okazalo, ze na 100% byl prawdziwy :P

Pati rozumiem ze to ironia:D
A tak wogole jak sie dowiedziales ze to byl skladak? Miales jakas stluczke czy inaczej wyszlo?

can
14-02-09, 11:26
Pati rozumiem ze to ironia:D
A tak wogole jak sie dowiedziales ze to byl skladak? Miales jakas stluczke czy inaczej wyszlo?

spotkanie z moim em2 (porownanie) + darmowy przeglad w ASO:/

-Arturo-
14-02-09, 23:36
spotkanie z moim em2 (porownanie) + darmowy przeglad w ASO:/

Szkoda....ale chyba mimo wszystko skonczylo sie dobrze bo Pati chwali swojego ITR'a:)

Mam raport carfaxa ten fixed object to jakas barierka..pewnie chodzi o te wynalazki rozddzielajace jezdnie albo jakis szlaban..

Accident reported
in Camden County
Involving front impact
It hit a traffic barrier
Vehicle towed
Front area primarily damaged

can
15-02-09, 12:18
hehe:)
w kazdym razie nie total loss, pytanie co sie kryje pod "front area primarily damaged"
na jakims forum znalazlem ze to zwykle oznacza strzal w dupe albo tak jak napisali "traffic barrier". musialbys sprawdzic czy odpalilo poduszki i czy podluznice sa cale, jak cale to bym sie nie przejmowal nadmiernie.

tak czy inaczej to chyba powinni miec jakies foty sprzed blacharki... wrzuc tez nr vin w google, czasem sie trafia dawne ogloszenie jeszcze z usa na ktorym mozna poczytac o przebiegu i zobaczyc stan auta przed naprawa)

-Arturo-
15-02-09, 12:32
hehe:)
w kazdym razie nie total loss, pytanie co sie kryje pod "front area primarily damaged"
na jakims forum znalazlem ze to zwykle oznacza strzal w dupe albo tak jak napisali "traffic barrier". musialbys sprawdzic czy odpalilo poduszki i czy podluznice sa cale, jak cale to bym sie nie przejmowal nadmiernie.

tak czy inaczej to chyba powinni miec jakies foty sprzed blacharki... wrzuc tez nr vin w google, czasem sie trafia dawne ogloszenie jeszcze z usa na ktorym mozna poczytac o przebiegu i zobaczyc stan auta przed naprawa)

Chyba tyl odpada...wg mnie to znaczy ze głównie przod samochodu zostal uszkodzony....poza tym zauwazylem ze jesli w aucie byl uszkodzony lewy lub prawy przod samochodu to carfax dodaje przed front: left lub right...wiec wyglada na to ze ten "gwiazdor" centralnie przodem przypieprzyl w "barierke"

Wiec barierki rozdzielajace jezdnie odpadaja...jakos tego nie widze zeby jadac rownolegle do barierki wjechac w nia centralnie przodem...wiec moze jednak jakis szlaban...kij wie. Nie ma zadnych hasel w google pod tym vinem.

Hehe a tu te tajemnicze barierki...drugie zdjecie wyglada interesujaco...nie spodziewalem sie ze te wynalazki maja tyle zastosowan:):

http://images.google.pl/images?q=traffic%20barrier&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi

Najwiecej google wyrzuciło szlabanów wiec pewnie ktos na "Rudego 102" w szlabanik wjechal:)

Leeo
15-02-09, 13:17
hehe, a moze to taka barierka, ktora rozdziela jeden pas na dwa :) gdzie zawsze przed nia stoja takie beczki z woda na autostradzie :P no, ale nie bede tu takich drastycznych faktow przedstawial ;) Latwo mozna sprawdzic po przdniej szybie, jak byl mocny strzal to nie bedzie juz oryginalna albo inny rok. Generalnie to tak jak can napisal, jak podluznice nie ruszone, nie ma bledow poduszek, to auto jest ok. przebieg tez ok jak na USA. Moja coupeta zostala zarejestrowana w 7/22/2004 a 01/24/2005 miala juz przejechane 6800mil i poplynela do Polski :)

BTW: pobilem swoj rekord :) 340km trasy i 250km po moim maly Mragowie i spalila tylko 7,1 na 95 i zalozonym dolocie :) Dopiero doszedlem do tego, zeby od razu po ruszeniu zarzucac dwojke :)

can
15-02-09, 15:36
artur piszac "strzal w dupe' mialem na mysli strzal w cudza dupe :)

leeo gratki wyniku:) da sie... ale ciezko sie utrzymac dlugo z taka jazda, ja sobie ostatnio odpuscilem i znowu uderzam w okolice 9l/100:)

Leeo
15-02-09, 15:40
hehe, Can, ja tez nie zrozumialem, ze chodzilo Ci o strzal w cudza dupke :D aj ja jaj :D :D :D ;)

ja pewnie tez niedlugo wroce do dawnych wynikow, bo w ogole dolotu nie slychac przy takiej jezdzie ;) caly czas ponizej zalaczania vteca, no chyba, ze na 5tym biegu, bo trasa to 120-140.

Arturo, a fotek z aukcji Ci koles od carfaxa nie przeslal? Moze sa gdzies jakies i bedzie widac co i jak..

-Arturo-
15-02-09, 16:02
Tu widze ze typek zaczyna profesjonalnym marketingiem jechac

http://moto.allegro.pl/item550166173_honda_civic_cupe_1_7_2002r_american_ style_klima.html

Czy sie wyróznia taki "American style"?:D

Moze chodzi o spojler...apropos spojlerów..to w tym "pługu" strasznie mi sie podoba przebieg:D Jak by bylo fajnie zlapac wersje po lifcie tak do 60k km.

Grzesieklodz
18-02-09, 00:08
Siemanko ja zastanawiam się nad ty http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-v-tec-C7802195.html tylko ze mam 300 km z Łodzi i moje pytanie jest takie czy mieszka może ktoś tam w okolicy żeby oblukać to auto bo jechać taki kawal powkur.... się i wrócić to mi się nie widzi

can
18-02-09, 10:23
Siemanko ja zastanawiam się nad ty http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-v-tec-C7802195.html tylko ze mam 300 km z Łodzi i moje pytanie jest takie czy mieszka może ktoś tam w okolicy żeby oblukać to auto bo jechać taki kawal powkur.... się i wrócić to mi się nie widzi

ma zderzak z dupy bo w ES są spryskiwacze, a w tym jakos ich brakuje.
no i cena (przy tym euro to juz w ogole) tez wskazuje na jakies przygody, ale moze niezbyt powazne? ch... wie tak naprawde:)

Leeo
18-02-09, 14:08
o przebiegu juz bylo ;) lepszy od przebiegu pozytywny zyciorys :) Moim zdaniem, ze wszystkich ofert, ktore tutaj omawialismy, to nalepsza poki co jest ta czarna, ale tez do lepszego sprawdzenia.

A co do tej z Bialej Podlaskiej, to przynajmniej koles szczerze zrobil i nie zaznaczyl opcji bezwypadkowa, bo na bank bita z przodu, slusznie z tym zderzakiem, bo brak spryskow i pewnie pas przedni ma nowy lakier, bo brak zdjec komory :)

-Arturo-
18-02-09, 21:59
o przebiegu juz bylo ;) lepszy od przebiegu pozytywny zyciorys :) Moim zdaniem, ze wszystkich ofert, ktore tutaj omawialismy, to nalepsza poki co jest ta czarna, ale tez do lepszego sprawdzenia.

Leeo gadalem z właścicielem i z tego co mi powiedział mógłby go puścić za troche ponizej 30k czyli podejrzewam ze jakies 29500 lub w najlepszym wypadku 29000.....ale tak, założyłem ze chce wersje z vtec'iem lub w najgorszym wypadku europejska 120tke i dodatkowo ten przebieg jest troche wysoki, wiec jesli bym go wział to moge sie zalozyc ze za kilka tygodni pojawilaby sie na allegro lub otomoto wersja z vtec'iem i z sensownym przebiegiem i chodziłbym nastepne 2 tygodnie wk.rwiony ze sie nie wstrzymalem. Wiec poczekam na wersje która byla w planach od poczatku, zebym byl w pelni zadowolony:)

Sprowadzenie czegos samemu z Niemiec chyba na razie odpada euro powoli dobija do piatki:mad:

Grzesieklodz
18-02-09, 22:09
ta z bialej stoi w komisi, wlasciciel mowil ze prawe nadkole i drzwi byly porysowane ale sa polakierowane, ale z tego co mowicie to wyglada na cos powazniejszego, a moge to auto sprawdzic w serwisie hondy po numerze (jak tak to po jakim nadwozia?) bo jest napisane ze byl serwisowany

Leeo
19-02-09, 13:56
No to skoro masz byc nie w pelni zadowolny, to rzeczywiscie nie ma sensu sie za nia brac :) Mam nadzieje, ze cos ciekawego sie wkrotce pojawi, chociaz po obecnych kursach walut watpie :) Nawet z USA sie juz nie oplaca sciagac, nie mowiac o zachodzie. Chyba pozostaje czekac, az ktos w Polsce zdecyduje sie na sprzedaz. Juz sie cieszylem, ze wreszcie bede mogl porobic fotki na dwie poliftowe, bo zazdroszcze Can'owi i Pati'emu sesji ;)

Grzesiek a ogladales juz ta? http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-benzyna-8996448.html#ca0996b72a35f87a,1

-Arturo-
19-02-09, 14:43
No to skoro masz byc nie w pelni zadowolny, to rzeczywiscie nie ma sensu sie za nia brac :) Mam nadzieje, ze cos ciekawego sie wkrotce pojawi, chociaz po obecnych kursach walut watpie :) Nawet z USA sie juz nie oplaca sciagac, nie mowiac o zachodzie. Chyba pozostaje czekac, az ktos w Polsce zdecyduje sie na sprzedaz. Juz sie cieszylem, ze wreszcie bede mogl porobic fotki na dwie poliftowe, bo zazdroszcze Can'owi i Pati'emu sesji ;)

Grzesiek a ogladales juz ta? http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-7-benzyna-8996448.html#ca0996b72a35f87a,1

Zawsze jest jeszcze ta czarna z Warszawy...zobaczymy jak bedzie wygladac po zrobieniu.:)

Ta przedliftowka z gratki ktora podales to automat...dzwonilem do nich kilka tygodni temu.

Grzesieklodz
19-02-09, 15:41
Leeo ja nie chce czerwonej i srebrnej, najlepiej żeby była czarna albo niebieska, no i z ręczną skrzynią, automat odpada

Leeo
19-02-09, 16:30
To jezeli chodzi o czarna w manualu, to mozesz zerknac na ta, z ktorej zrezygnowal Arturo :) Nawet juz po VINie sprawdzona :P

Grzesieklodz
20-02-09, 20:09
http://allegro.pl/show_item.php?item=550166173 mozecie mi powiedziec co to za wersja i jak poznac jaka to wersja.

Leeo
21-02-09, 13:29
Juz o niej bylo na poprzednej stronie tego tematu.. Koles napisal ze ma 125KM, a tak naprawde ma 120, bo to wersja bez vteca, widac po wyposazeniu. Poznaesz po tym, ze wersje z vteciem maja po pierwsze napisane na pokrywie silnika vtec :P i oznacznie silnika to d17a9, a po drugie roznia sie wyposazeniem seryjnym - vtec ma seryjnie spryskiwacze reflektorow i szyberdach, ta nie ma ani tego, ani tego.

Grzesieklodz
21-02-09, 15:43
to wiem ale chodziło mi o to skąd can wiedział ze ta poprzednia to ma oznaczenie ES? i jakie ta ma oznaczenie

-Arturo-
21-02-09, 16:28
Chyba krystian194 wystawil swoja...miasto sie zgadza...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7879528

Ale cena chyba troche za wysoka biorac pod uwage ze byla bita.

"tak po wszystkich obliczeniach wyszło mi że kosztowała mnie ona równe 22 tys.zł z rejestracja.cena zakupu to 16500zl plus ceny części(lusterko i szyby),blacharz i lakiernik,co do części to nie kupowałem nic oprócz lusterka bocznego,blacharz ładnie wyprostował słupek,błotnik i drzwi też mi uratował także z blach niczego nie musiałem kupować,jedyne na co poszło kasy to szyby-1000zł a najgorsza była ta mała tylna od strony pasażera bo kosztowała 350zł :/ teraz śmigam w podkładzie jakiś czas żeby szpachel posiadał i za jakieś 2 tyg. ją pomaluje i zrobię fotki już całego auta.a felgi kurde musiałem zdjąć bo zima nas zastała a na alu rzuca że szok.co do głośnika no to powiem wam że ten klamot robi wrażenie,teraz właśnie robię do niego skrzynię.a jak gra?? noo cóż to bydle potrafi pociągnąć naprawdę niskim basem po plecach w 6gen robiło takie zamieszanie że każdy plastik mi latał he he.no ale to ma 1000 watt rms,2 cewki po 2ohm,śr,cewki to 4''-a waga jak pisałem 17 kilogramów

Can pamiętasz jak to wcześniej wyglądało?? zobacz teraz"

http://img530.imageshack.us/img530/6518/zdjcie027yz2.th.jpg

jacor
21-02-09, 17:12
fakt że ładnie się prezentuje ale poleciał z tą ceną ewidentnie

Leeo
21-02-09, 17:26
Czemu polecial? Nigdzie nie pisal, ze auto bezwypadkowe, a cena w porownaniu do tych aut z allegro wcale nie taka zla. W porownaniu z ta czarna to powiedzialbym, ze nawet bardzo atrakcyjna, bo europejczyk w cenie auta z USA, ktore jak sprawdzil artur tez mialo przygody. Te zdjecie w podkladzie wyglada makabrycznie, ale gdzies na forum sa zdjecia od razu po wypadku i wcale tak zle nie wygladala. Krystian zapomnial napisac, ze autko siedzi na H&R -35 :) No i niestety poduszka wywala blad, ciekawe czemu, bo jak sprowadzil to poduszki byly ok.

Grzesiek: wersja ES, to wersja z vteciem, LS - bez.

jacor
21-02-09, 17:52
i napisał również "autko w stanie idealnym" wg mnie stan idealny to taki gdzie auto nie miało żadnej stłuczki, obcierki o wypadku nie wspominając

can
21-02-09, 18:15
wczesniej bylo tak, przeciez to sa foty ogolnie dostepne w necie:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04eae7a9caf0d86a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/567c52e5525be90a.html

ja nie mysle zeby to bylo nie wiem co, mysle ze warto pogadac u zrodel czyli z krystianem, zamiast sie domyslac.
przeciez nie bedzie kitu wstawial.
cena? to jest wszak 2004 rok, czyli 2 lata mlodsza niz moja, a z podobnym przebiegiem do mojej. mysle, ze uczciwie, bo jakby chcial sprzedawac jako niebitke, to wolalby pod 40k PLN.

-Arturo-
22-02-09, 10:26
Więc co panowie myślicie, warto sie w nia bawic za ta cene biorac pod uwage ze cos sie z poduchami dzieje?

Leeo
22-02-09, 11:42
Dzwon, czy pisz do krystiana, niech sie wypowie, czy to od napinaczow ta kontrolka, bo cena nie jest taka zla naprawde. Moze jeszcze cos stargujesz ;) a sprawdzic to i tak samemu bedzie trzeba jak przed kazdym zakupem.

wojtek5300
22-02-09, 19:18
Fabryczne radio w civie 2002 5d d16v1 gubi chyba zasilanie . Dwa trzy razy w miesiącu jak wchodze do samochodu po przekreceniu kluczyka radio krzyczy o CODE i ustawienia stacji radiowych szlak trafia Może ktoś tak miał i naprawiał uszkodzenie ? . Wcześniej przez trzy lata uzytkowania to sie nie zdazyło ,chyba że odlączałem akumulator . Klemy w aku sa dokręcone i nie ma luzów . Akumulator kręci rozrusznikiem bez problemu .

can
22-02-09, 19:19
wojtek to nie ten topic,
moderator moj post jest do wywalenia .

wojtek5300
22-02-09, 19:34
wojtek to nie ten topic,
moderator moj post jest do wywalenia Sorki ale mi sie coś poje.....Do wywalenia

hyperek
25-02-09, 15:42
@Arturo: Ja miałem podobne wątpliwości w przypadku tej szarej z Poznania, którą wrzucałem na forum. Była znacznie mniej uszkodzona, ale dałem sobie spokój. Teraz jak brałem auto to tylko z czujnikiem lakieru. Takie naprawy, jak te ze zdjęć powyżej, to osobiście z góry mówię dziękuję, ale zrobisz, jak uważasz. Jeśli nie przeszkadza, że 3/4 auta było szpachlowane, naprawiane i potem malowane, to dzwoń i zobacz na żywo, czy pasuje.

-Arturo-
26-02-09, 23:05
@Arturo: Ja miałem podobne wątpliwości w przypadku tej szarej z Poznania, którą wrzucałem na forum. Była znacznie mniej uszkodzona, ale dałem sobie spokój. Teraz jak brałem auto to tylko z czujnikiem lakieru. Takie naprawy, jak te ze zdjęć powyżej, to osobiście z góry mówię dziękuję, ale zrobisz, jak uważasz. Jeśli nie przeszkadza, że 3/4 auta było szpachlowane, naprawiane i potem malowane, to dzwoń i zobacz na żywo, czy pasuje.

Wiem o czym mowisz sam sie wacham bo to jednak caly prawy bok samochodu jest w szpachli...nie wiadomo jakie gowno z tego wyjdzie np za rok lub dwa. Z drugiej strony na bezwypadkowe auto tez nie ma juz co liczyc przy takich cenach, a szczerze powiedziawszy nie usmiecha mi sie dac 10k euro za 5-cio letni samochod to juz prawie 50k zl.

Hyperek pamietasz tego?:)

hamburger sv (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=106133276&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

Wyglada na to ze zmienil wlasciciela i cena tez poszybowala w dol ciekawe dlaczego..

A tu coraz bardziej promocyjna cena:D Cos czuje ze predzej czy pozniej znajdzie sie amator na to cos.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7646890

hyperek
28-02-09, 12:47
Hamburgera pamiętam (link nie działa), a ten ze Szczecina to chyba lusterka zmienił? Chyba zabrał z komisu w Gorzowie (widziałem go kilka razy na ul. Myśliborskiej), a jak stał w komisie w ZS to oglądałem go na Jagiellońskiej.
Natomiast z tą szpachlą to poważnie bym sobie darował. Prędzej bym wziął tę z Poznania, ona była mniej przelecona szpachlą, ale i tak się wahałem. Wiesz, jak to było w kabarecie Tey: "(...) bo jak towar przywiozą... To i tak dla wszystkich nie starczy." - może warto zmienić obiekt poszukiwań? Podaż tych coupe jest niewielka, a szukasz ile już? Będzie z kilka miesięcy, prawda?

Leeo
28-02-09, 13:35
ooo jaki, sam uciekl od hondy i teraz innych namawia ;) Podsumowujac temacik, to fakt, ciezko teraz bedzie znalezc wersje coupe bez zadnych przygod w dobrej cenie. Po pierwsze jest ich bardzo malo, a cene trzymaja na zachodzie naprawde wysoka, a po drugie euro i dolar szalaja, wiec nowych dostaw raczej nie bedzie :/ Jezeli nie chcesz isc na kompromisy, tzn interesowac sie coupetka krystiana, to moze pozbieraj jeszcze troszku i kup CTR. Teraz roznica jest stosunkowo niewielka, a mysle, ze CTR to juz mega wypas i wolalbym go od coupetki :)

rafalpbz
28-02-09, 14:39
Zgadzam się z przedmówcą w 100%, lecz coupe jest nadal bardzo egzotycznym autem na naszym rynku jeśli mogę to tak nazwać, co po chwile ludzie pytają co to za honda jak mowie ze civic to każdy patrzy ze zdziwieniem :). Jak będę w przyszłości myślał nad zmianą auta to z pewnością będzie to CTR. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach :)

Leeo
01-03-09, 13:16
Chłopaki, znalazlem fajnego moda do autka na allegro :) Can, Alchemiq, rafal, yaroo to do Was :) Fajna opcja moim zdaniem :) Co prawda kostki sie roznia sie umiejscowieniem, ale amerykanie jakos to montuja, wiec moze i Wy chcielibyscie miec takie ladne zegarki :)
http://www.allegro.pl/item552829008_licznik_zegary_honda_civic_2004.html

Ze swojej strony szczerze polecam :)

rafalpbz
01-03-09, 13:52
Narazie czekam na dostawe tłumika zza wielkiej wody, fajny gadżet jak za 250zł daje niezły efekt szkoda ze mam kryzysową sytuacje finansową :D

can
01-03-09, 13:54
a ja, drogi leeo, wyjezdzam na pol roku do anglii na kontrakt z firmy, i w ogole nie wiem co z moim autem zrobic :/:/:/

Leeo
01-03-09, 15:30
O kurde Can, a kiedy wyjezdzasz? Wypadaloby do tego czasu zrobic jakis spot EM2?

can
01-03-09, 19:02
jade za 2 tygodnie; fury teraz nei biore, ale najwyzej przylece sobie po auto:) a latem mozemy i tak cos zrobic, z anglii znowu nie jest az tak daleko:)

Leeo
01-03-09, 20:52
Cos mi to pachnie tym, ze w wakacje po siedzeniu tyle czasu w UK to wrocisz z wypatrzonym k20 na swapa :) szkoda, ze az pol roku, ale trzymam za slowo, ze sie kurde wreszcie w wakacje wszyscy spotkamy :/ Ja od pazdziernika zaczynam prace i juz tak szybko sie z niej nie wyrwe :/

Leeo
03-03-09, 23:41
I jak tam arturo sprawy ida? Sprzedal sie sedanik? Moze sie w koncu skusisz na type r'a ;) http://www.allegro.pl/item564642738_civic_type_r_cena_promocyjna.html ciekawe co temu dolega, ze cena jak za coupe :)

-Arturo-
04-03-09, 08:41
I jak tam arturo sprawy ida? Sprzedal sie sedanik? Moze sie w koncu skusisz na type r'a ;) http://www.allegro.pl/item564642738_civic_type_r_cena_promocyjna.html ciekawe co temu dolega, ze cena jak za coupe :)

Nie jeszcze nie a sprawy byc moze powoli do celu... ida:)
Nie podobaja mi sie hatchbacki pewnie wolal bym juz w strone ITR isc tak jak mnie kiedyś Pati namawial:)

Pati_crx
04-03-09, 14:51
No widze, że zaczynasz rozsądnie myśleć :P

jacor
05-03-09, 16:23
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7982582 coupe od auto ojca widzieli Panowie ? :D jakie macie zdanie na temat TEGO modelu ? po tych opiniach ktore o nich wyczytałem bałbym się kupić nawet auta fabrycznie nowego

-Arturo-
05-03-09, 17:09
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7982582 coupe od auto ojca widzieli Panowie ? :D jakie macie zdanie na temat TEGO modelu ? po tych opiniach ktore o nich wyczytałem bałbym się kupić nawet auta fabrycznie nowego

Tak widzieli:D To byl wlasnie ten Warszawski...tyle ze w lutym mial kosztowac 30k zl teraz wyszlo 36kzl gra nie warta swieczki za ta cene. Wymieniany tylni zderzak i dospawany blotnik tak od konca wlewu do paliwa nad lewym tylnym kołem i kilka pomniejszych rzeczy jak lewa tylna lampa, pewnie takze delikatne klepanie bagaznika..

Ja tylko wrzuce ten link z mobile.de cena 7900euro po przeliczeniu wychodzi okolo 37k zl i z tego co pamietam ten byl bezwypadkowy tylko miejscowo malowany......wiec czuje ze zostanie mi czekanie az euro troche spadnie i wycieczka do Niemiec....napewno nie dam 36k zl za auto z dospawanym blotnikiem.

mobile.de (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=107382252&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=97&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2001-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&transmission=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=90000&customerIdsAsString=&categories=SportsCar&doorCount=TWO_OR_THREE&lang=pl&pageNumber=1)

Leeo
05-03-09, 17:13
k%^%& to oni podkupili mi lampe europejska z allegro, ktora mialem kupic do swojego i przez to nie moglem wymienic swoich amerykanskich.. Wszystko sie zgadza, czas i strona, bo byla to lampa lewa.. :/

Za taka cene powypadkowe auto, to rzeczywiscie mozna sobie darowac.. Zwlaszcza, ze wiesz co bylo robione..

-Arturo-
05-03-09, 17:23
k%^%& to oni podkupili mi lampe europejska z allegro, ktora mialem kupic do swojego i przez to nie moglem wymienic swoich amerykanskich.. Wszystko sie zgadza, czas i strona, bo byla to lampa lewa.. :/

Za taka cene powypadkowe auto, to rzeczywiscie mozna sobie darowac.. Zwlaszcza, ze wiesz co bylo robione..

Bandyci:)..... Pewnie te lampy znow sie pojawia na allegro.

Mysle ze po sprawdzeniu w aso jesli wszystko byloby ok to troche ponizej 30k byloby ok ale 36k za tyle to moge w Niemczech kupic:) Leeo patrz na moj post wyzej ten hamburger SV w nowym komisie jest juz wystawiony....cena bardzo atrakcyjna ciekawe dlaczego nikt go nie bierze...

Leeo
05-03-09, 17:31
Wiesz oni wiedza co maja, bo vteca po lifcie, to jak szukac igly w stogu siana, praktycznie same 120KM. Juz nie chodzi o sam silnik, ale o wyposazenie. Mysle, ze w Wawie moze sie sprzedac, chociaz jak patrze na ta zawieche, to jest tam minimum -40, to moze to sporo osob odstraszyc. Jak cena spadla by do 30 to mozna smialo brac. Co do tego z niemiec, to fakt, dziwne, ze tak szybko wrocil, ale przynajmniej na tych fotach widac, ze jest rownomiernie zglebiony.. Tez moze byc go ciezko sprzedac przez te beznadziejne pasy, ale mimo wszystko to podroz do niemiec i spora kasa za tym idzie na sam dojazd i co najgorsze, najbardziej by zabolalo przy gdyby okazalo sie ze cos z nim nie tak i powrot z pustymi rekami..

-Arturo-
05-03-09, 17:53
Wiesz oni wiedza co maja, bo vteca po lifcie, to jak szukac igly w stogu siana, praktycznie same 120KM. Juz nie chodzi o sam silnik, ale o wyposazenie. Mysle, ze w Wawie moze sie sprzedac, chociaz jak patrze na ta zawieche, to jest tam minimum -40, to moze to sporo osob odstraszyc. Jak cena spadla by do 30 to mozna smialo brac. Co do tego z niemiec, to fakt, dziwne, ze tak szybko wrocil, ale przynajmniej na tych fotach widac, ze jest rownomiernie zglebiony.. Tez moze byc go ciezko sprzedac przez te beznadziejne pasy, ale mimo wszystko to podroz do niemiec i spora kasa za tym idzie na sam dojazd i co najgorsze, najbardziej by zabolalo przy gdyby okazalo sie ze cos z nim nie tak i powrot z pustymi rekami..

Wiedza od niedawna.... takze niestety dzieki mnie i kilku osobom z forum które narobily za duzo szumu wokól tego samochodu i wlasciciel poczul krew w wodzie i cena poszla o 6k w gore:)
A ze moze pojsc to ja wiem...zalezy jak duzo szpachli jest na tym boku....no i ludzie którzy wiedza co bylo robione to raczej napewno nie dadza 36k za ten samochod.

Odnosnie tego niebieskiego to z tego co pamietam to Hyperek wyciagnal informacje z poprzedniego komisu ze pasy mozna samemu sciagnac.....i w poprzednim ogloszeniu auto bylo wystawione w komis u tego Hindusa cena okolo 9000.....auto nie chcialo zejsc to podejrzewam ze wlasciciel zabral auto z komisu i odsprzedal do komisu z wyzej wymionego ogloszenia pewnie za nie wiecej niz 7000 euro a oni teraz je wystawili za niecale 8000...to taka moja teoria:)

crx.vti
05-03-09, 22:44
Nie chciała bym sie tutaj wtrącać czy też tłumaczyć ale musze wyprostować jedną informację
błotnik nie był wspawywany tylko wyciągniety oryginalny i lekko naspawywany wiec szpachli jest minimalna ilosc potrzebna do wyrównania niezbyt wielkich dołków .zamiesciła bym fote ale nie wiem jak:(
A cena taka bo chetnie sama pojeżdze tym autem,nie spodziewałam sie takich wrażeń po przejażdzce:) poprostu rewelka
dodam tylko ze czesci są "KU%%%%o" drogie oprawka żarówki do kierunku kosztuje w serwisie 100pln !!!!! o reszcie nie wspomnę o zamienniku zapomnij.

Leeo
05-03-09, 23:26
Fotke najlepiej umiescic na www.imageshack.us :) A jak sie jezdzi na takim obnizeniu? Mialem racje, ze to Wy podkupiliscie lampke tylna z allegro za 300zł? :)

crx.vti
06-03-09, 09:33
Jeżdzi sie super,zawieszenie jest rególowane,jakieś 5 cm mozna podnieść:)

dzwiek jaki to auto wydaje z siebie przyprawia o dreszcz na plecach można porównać do tego z Vti tylko ciut milszy:)
Zbiera sie całkiem nieżle choć ciężar robi swoje no i pewnie te 17 "też troche mulą, tego typu autem nie jeżdziłam a do zwykłego civicka czy solki to nie ma co porównywać bo to zupełnie inne auta , ogólnie komfort jazdy jest super

co do lampy to nie mam pojęcia bo to lakiernik kupował,podejrzewam ze gdzieś w servisie ale na 100% nie wiem, a Twoja gdzie była wystawiona?

chyba sie udało
http://img22.imageshack.us/gal.php?g=20090218003.jpg

hyperek
06-03-09, 15:56
Hmm nie wygląda to fatalnie, jeśli tylko ten jeden fragment, to w porządku. Co do ogłoszenia na OtoMoto, to po co takie głupie zdjęcia ze skosu, nie można normalnych zdjęć wstawić? Cena 36 tys. to za dużo. W grudniu była do kupienia "wersja Gucci" za 34 tys. i nie miała grama szpachli, bezwypadkowa. Jak obniżą do 33 tys. to bym brał, Arturo. Oczywiście po wcześniejszym BARDZO DOKŁADNYM sprawdzeniu auta. Auto prezentuje się... zarąbiście. :)

P.S.
Jedynie, co by mnie zniechęcało, to firma, od której byś kupował, Arturo. Naczytałem się o nich głównie na tym forum i osobiście miałbym spore wątpliwości. Na pewno zdecydowałbym się na Twoim miejscu na sprawdzenie samochodu, ale przy jakichkolwiek kombinacjach i niezgodnością z tym, co twierdzą - natychmiast rezygnacja z kupna. Kilka osób się nadziało. Ja teraz niestety z moją Astrą coupe też mam więcej kłopotów, niż przyjemności i pakuję w nią sporą kasę, dlatego PRZESTRZEGAM - nie daj się nabrać.

rafalpbz
06-03-09, 16:59
Jak by kogoś interesowało Halogeny do wersji po lifcie wraz ze wszystkim co potrzeba do montażu, szkoda że do mojej nie podejdą ... http://www.allegro.pl/item570702037_halogeny_honda_civic_oryginal.html

Leeo
06-03-09, 17:24
crx.vti? a skad taki dzwiek? Ma jakis stozek? Moj vtec chodzil normalnie jak kazda honda przed modami :)

rafal co do tych halogenow to mam mala watpliwosc. Sam kupilem ORI zestaw z honda access i moje halusy byly ladnie zapakowane w foliowe torebki i troche bardziej blyszczace szkla mialy, chyba ze tak foto zrobione dziwnie :) Od razu moge zaznaczyc, ze jak ktos bedzie chcial je wstawic do EM2 z USA, to bedzie musial sie bawic z instalacja, tak jak ja musialem.

crx.vti
06-03-09, 17:48
dolot
http://img26.imageshack.us/gal.php?g=20090311o.jpg

wydech
http://img10.imageshack.us/img10/5841/1236182713.jpg

Hrabia Von Lesser
06-03-09, 19:24
Ja teraz niestety z moją Astrą coupe też mam więcej kłopotów, niż przyjemności i pakuję w nią sporą kasę, dlatego PRZESTRZEGAM - nie daj się nabrać.

hyperek, co z tą twoją furą wyszło? Myślalem, ze jestes super zadowolony... ! jakies ukryte wady?

hyperek
09-03-09, 15:31
Pierwsze 3000km byłem zadowolony. Były wady ukryte, które kosztowały sporo kasy. Sprzedający się teraz wszystkiego wypiera i powiedział, że nie ma zamiaru oddawać pieniędzy. Znam prawo na tyle, że wiem, że zmusiłbym go do tego, ale jak ja jestem cały czas w Niemczech to trochę ciężko jest się teraz sądzić, także raczej odpuszczę. Ostatnia część dziś została wysłana, więc jak dobrze pójdzie, to w piątek ostatnia wizyta w warsztacie i już auto będzie śmigać.

-Arturo-
15-03-09, 10:47
Znalazłem jeszcze dwie wersje przed liftowe:

Ta wyglada fajnie tylko jakieś dziwne zdjęcia i ubogi opis - ktoś go chyba na szybko robił..kolor czerwony?:
http://otomoto.pl/honda-civic-125-km-C8033110.html

A tu cena nie zacheca:

http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-v-tec-C7802195.html (http://otomoto.pl/honda-civic-1-7-v-tec-C7802195.html)

Wrzuce jeszcze ta bo mnie opis rozbawil: "Szacowany koszt naprawy to około 6 tys. zł...":D

http://allegro.pl/show_item.php?item=577500271