PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic

Cezary Pietraszko
03-01-06, 11:12
Witam może ktoś sie spotkał z takim problemem a oto i on kupiłem pół roku temu Civica koleś od którego kupywłem powiedział wszustko ok poza przegubem zewnetrznym bo już sie odzywa spóscił dwie stówy i kupiłem niedawno zmieniłem przegub (kupiłem JC)i jest to samo od razu po wyjechaniu z gararzu.Co to może być przegób wewnetrzny czy coś w skrzyni?Jak jade pomału np.po wybojach to słychać takie dziwme stukanie(zawieszenie sprawdzone na szarpaku)Dzieki za każda porade.Pozdrawiam

Rikoo
03-01-06, 11:15
Moze jakies dane auta bys podal :idea:

Cezary Pietraszko
03-01-06, 11:20
Honda Civic 1,5 16V 93r D15B2

TENCIO
03-01-06, 11:30
moze tez to byc luz w ukladzie kierowniczym. zewnetrzne przeguby stukaja raczej przy skrecie kol a w jezdzie na wprost racxzej nie

Cezary Pietraszko
03-01-06, 11:38
Przy skreconych kołach chrobocze a na postoju jak bujam autem w przód i w tył słychać stukanie przegób który kupiłem i zmieniłem miał zero luzu recznie nie mogłem go zgiąć dopiero udało sie to po założeniu półosi

ppm702
03-01-06, 12:38
kolego, po pierwsze masz zły temat wątku - określ to jakoś żeby ktoś kto szuka mógł znaleźć. Poza tym przypominam Ci Twój pierwszy wątek: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=29420&highlight=#29420 dotyczący podobnego tematu. Po co było nowy zakładać?

I prośba o uzupełnienie profilu :?

AndMal100
03-01-06, 13:17
Przy skreconych kołach chrobocze a na postoju jak bujam autem w przód i w tył słychać stukanie przegób który kupiłem i zmieniłem miał zero luzu recznie nie mogłem go zgiąć dopiero udało sie to po założeniu półosi

Poptrz jak masz podwieszony wydech, moze obijać o podwozie:)

siemaR
06-01-06, 14:15
nie rozumiem czegoś, w innym wątku napisałeś że wymieniłeś przegub i po 2 miesiącach zaczął znów się odzywać, tutaj piszesz że od razu po wyjechaniu z garażu jest źle. Oba wątki dotyczą tego samego przegubu? Jeśli chrobocze na skręconych kołach to jest to przegub zewnętrzny, na prostych nie ma chrobotania (tzn. pewnie jest ale mniejsze i słyszysz tylko czasami stukanie) to nie jest to nic ze skrzynią, w skrzyni chrobotałoby cały czas. może wymieniłeś nie ten przegub. Opisz jakoś dokładniej objawy, bo nie bardzo ogarniam, chrobocze jak masz koła skręcone w jedną stronę? np. w lewo, czy w drugą też?

Cezary Pietraszko
06-01-06, 17:58
Witam sorki że nieopisałem tego od poczatku a wiec tak:kupiłem auto z uszkodzonym przegubem kupiłem wymieniłem i było dobrze do czasu pekła guma może coś ją przecieło niezauważyłem wczesniej wiec musiałem znów wymienić przegub bo zaczął terkotać tamten i ten przegub był firmy JC gdy założyłem ten nowy to od razu po wyjechaniu z garażu zaczął terkotać już myslałem że za mało smaru włożłem,wiec dodałem jeszcze i dałej nic.Mam jeszcze takie pytanko czy przegób wewnetrzny ma jakiś wpływ na zewnetrzny tz.jak padnie wewnetrzny to może bardziej wyginać zewnetrzny i może wtedy terkocze.A to wszystko z lewej strony na długiej półosi.