PDA

Zobacz pełną wersję : Wady Civica VII gen.

DarekAMS
31-12-08, 15:59
Jako że zamierzam kupić to auto w wersji 3D i nie ja jedyny pewnie tego szukam.
Zastanawiam się co mnie czeka z tym autem, z jakim silnikiem mam wybrać jakie wyposażenie i.t.d
Proszę o podanie wad tego modelu z danymi:
-z jakim silnikiem jest auto (pojemność ,benz/diesel)
-rocznik
-przebieg
Jest podobny temat w FAQ ale w wielu wpisach nie jest sprecyzowane jakiego modelu dotyczą usterki.
Myślę że przyda sie to również obecnym użytkownikom tego modelu , gdyż lepiej dowiedzieć się wcześniej i zbadać to w swoim aucie w wolnej chwili. Niż czekać aż stanie się to w drodze ;)\
Z góry dziękuje za wszelkie wpisy.

lechu_jr
01-01-09, 12:42
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=3354&highlight=wady

a wiekszosc wad wystepuje niezaleznie od modelu silnika
co do wyboru silnika to wszysko zalezy od potrzeb i kieszeni

lukas-comp
02-01-09, 09:39
Osobiscie polecam w wersji 3D 1.6 w benzynie - w tej generacji diesle dla mnie to porazki ;)
O wersje, rocznik i przebieg zalezy wszystko ile chcesz przeznaczyc $$ na zakup.

Hrabia Von Lesser
02-01-09, 11:52
Wpadki producenta potrafia zniecheciec do tego modelu... na szczescie wiekszosc to *******y ,ale jak juz bedziesz szukal to najwazniejsze sa stuki w przekladni (jedziesz na droge z duza iloscia dziur i sluchasz czy napie... jak tak to cena w dół... pocztaj na watkach). Druga cieżka dla kieszeni wpadka to łozyska skrzyni... słuchaj jak pracuja na 1ce i 2ce oraz jak wciskasz sprzegło na jałowcu... Diesele to silniki produkcji ISUZU i tez maja klopoty z turbinami... Generalnie trzeba to auto pokochac jak wlasne dziecko by sie go szybko nie pozbyc...

Ja przed zakupem z notesem czesałem całe forum... dzieki temu (a co za tym idzie, dzieki mojemu marudzeniu) gość zszedł ostro z ceny. Ale mialem troche szczescia bo ten z kolei mial juz inny dwuślad wypatrzony i chciał szybko sprzedac...

pzdr

ps. Nigdy wiecej uzywanego, zbyt to meczace i niepewne. Niestey musisz sie godzic na kompromis... albo drogi i w bdb stanie, albo z usterkami a tanszy... ech

lukas-comp
02-01-09, 13:41
ps. Nigdy wiecej uzywanego, zbyt to meczace i niepewne. Niestey musisz sie godzic na kompromis... albo drogi i w bdb stanie, albo z usterkami a tanszy... ech

Tylko Polak chce praktycznie za free, w idealnym stanie! :)
Osobiscie sprzedawalem teraz Ibizy i zostala jeszcze jedna w stanie perfekcyjnym jesli chodzi o technike, ale ma minimalne obtarcie na zderzaku, to nawet to ludziom przeszkadza...
Sorry, ale jak ktos chce miec auto w stanie idealnym to tylko z salonu (i to nawet nie, bo coraz czesciej zdarzaja sie zakupy z "niespodzianka").
Jak ktos nie ma kwoty zblizonej do sredniej wartosci rynkowej to kupuje szrota, za duzo mniej, zbiera pieniadze lub bierze kredyt.

civicmax
02-01-09, 21:57
Jak ktos powyzej napisal trzeba autko pokochac...ja tak od kilku lat kocham tą marke..i gdybym mial kierowac sie rozsadkiem to po Ep2 juz bym kolejnej hondy nie kupil..tylko że jak popatrze na auta konkurencji to lepiej nie jest..Jak dla mnie porazka jest stukajace zawieszenie, trzeszczace plastyki i rozne dziwne dzwieki dochodzace z innych elemntow tapicerki i nie wiem czy tylko ja to mam ale buczenie silnika po przekroczeniu 100/110 nawet na 5 przy min. obrotach jest nie do wytrzymania.Cos co nie zdarzylo mi sie w CIVIC V i VI..mam jeszcze preludke 99r..ale to juz inna bajka..preludka chce sie jechac jechac i jechac..przyjemnosc z jazdy bez porownania. 2,0 bez vtec sprawia wiecej przyjemnosci niz d16v1

lukas-comp
02-01-09, 22:32
Nie ma co porównywać 7 gen., która nastawiona jest na przyzwoite osiągi przy w miarę ekonomicznym spalaniu. Preluda, a Civic 7gen. to całkowicie inne modele z innym przeznaczeniem. Jeśli chcesz auto, które fajnie jeździ to kup coś z K20!
W każdym aucie po czasie będzie coś trzeszczeć, stukać itp. Nawet w Lexusie czy Ferrari. Taki urok mechanicznych rzeczy, że się zużywają, prędzej czy później.