Zobacz pełną wersję : usterki w VII gen
Może. Chociaż w tym modelu przednie koła sprawiają wrażenie, że są w "pozytywie". Masz sprężyny obniżające? Czasami takie wrażenie (łodzi) sprawiają sprężyny które nie równo obniżają
Nie nie mam zamontowanych sprężyn obniżających. Powinny być seryjne. Jutro postaram zrobić zdjęcie. Jeszcze jedno, woda cieknie spod tego narożnika w drzwiach. Tam gdzie kiedyś była regulacja lusterek. Jest tak po myjni albo po większej ulewie. Zastanawiam się która uszczelka może puszczać
Moja honda z 2004 HB 5d to mój pierwszy samochód. Nie wiem czy tak powinno być ale w dzień podświetlenie deski rozdzielczej jest bardzo słabe np. kontrolka świateł mijania jest ledwo widoczna. Podobnie z prędkościomierzem. W garażu czy w pochmurny dzień jest dobrze. Czy u Was też tak jest? Wydaje mi się, że jak jeździłem hyundai na kursie to tak nie było.
U mnie jest tak że gdy nie zapalę światel to znaczy że jest dzień i licznik i deska podświetlane są mocno ładnie to widać w dzień a jak zapale
światła podświetlenie mocno przygasa by w nocy nie oślepiać. U nas w dzień trzeba jeździć na światłach dlatego w dzień podświetlanie ledwo widać
W sumie u mnie też tak jest. Dopiero teraz na to zwróciłem uwagę. :-)
Tylko że ja właśnie założyłem gaz i przypomniało mi się że po odłączeniu akumulatora który był odłączany można sobie wyregulować po prostu Tym pokrętłem jasność podświetlenia przy zapalonych światłach:)
Tym tzn. którym? :-) Zgodnie z instrukcją regulacja podświetlenia jest lewym pokrętłem, którego w mojej wersji nie ma. Prawe pokrętło jest do komputera. Chyba, że jeszcze o innym pokrętle napisałeś.
Dzisiaj sprawdziłem i okazało się, że rzeczywiście można ustawić podświetlenie oddzielnie na światłach i bez świateł. W mojej wersji ustawia się pokrętłem z prawej strony (tym do komputera) wbrew temu co napisano w instrukcji. :-)
Hej, muszę uszczelnić szybę przednią w górnych rogach (zdj poglądowe) - tam jest mały przeciek przez co podsufitka jest mokra...Mam problem ze zdjęciem tych listw z boku po obu stronach a nie chcę nic połamać a muszę się tam dostać, może ktoś to przerabiał i poleci jakiś dobry sposób :)
http://vpx.pl/i/2017/05/02/Beztytuluc89f8.png
Hej, muszę uszczelnić szybę przednią w górnych rogach (zdj poglądowe) - tam jest mały przeciek przez co podsufitka jest mokra...Mam problem ze zdjęciem tych listw z boku po obu stronach a nie chcę nic połamać a muszę się tam dostać, może ktoś to przerabiał i poleci jakiś dobry sposób :)
http://vpx.pl/i/2017/05/02/Beztytuluc89f8.png
Proponuje pojechać do magików od szyb, wyjmą szybę, usuną korozję, koszt np w Nordglass koło 200pln i jakieś 3h czekania. Uszczelnienie od "góry" może nic nie dać....
Wymieniałem w piątek szybę czołową i się pytałem właśnie o to :D.
pieniek19x91
19-06-17, 10:18
Dzisiaj sprawdziłem i okazało się, że rzeczywiście można ustawić podświetlenie oddzielnie na światłach i bez świateł. W mojej wersji ustawia się pokrętłem z prawej strony (tym do komputera) wbrew temu co napisano w instrukcji. :-)
6 lat mam epke i nawet nie wiedziałem 😱
Kiwający sie fotel kierowcy
Woda w kole zapasowym
Przepalajace sie żarówki podświetlenia zegarów
I chyba to wszystko , ogólnie spoczko auto mimo 14 lat nic nie skrzypi w porównaniu z moim poprzednim vagiem który trzeszczał strasznie
Jeżdżę EU7 ponad 2 miesiące jedyne usterki jakie zauważyłem to:
Wytarte ograniczniki drzwi (będę szukał używane w dobrym stanie lub aso)
Skrzypiace sprzęgło i gaz( wymieniłem i przesmarowałem linkę gazu, wymieniłem płyn w układzie, nasmarowałem pedały)
Nie działa regulacja ciepło zimno z nawiewów ( pewnie linka się zerwała trzeba zrobić)
Słaby ręczny (da się zrobić!niektórzy piszą że nie)
Poza tymi drobnostkami wszystko lala
Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka
Pomogło coś na skrzypiące sprzęgło? :P U mnie nie działała regulacja zimno-ciepło bo poprzedni właściciel demontował konsole i nie założył linki albo spadła:D
Mi na skrzypiące sprzęgło w ASO zaaplikowali jakiś smar. Dokładnie nie wiem co zrobili ale pomogło. Od kilku miesięcy mam spokój.
Męczę się ze zmianą żarówki mijania w VII gen z 2004 roku EP1 Sport. Prośba o podpowiedź.
Zdjąłem gumowa osłonę, drucik dałem na dół i żarówka już była luźna. Mam problem z włożeniem nowej z powrotem. Czy żarówkę powinienem tylko włożyć i mocno docisnąć tym drucikiem? Czy najpierw powinna ona zrobić jakieś ćwierć lub pół obrotu w bok i dopiero później idzie drucik? Nie mogłem wykonać żadnego obrotu żarówki i cały czas była ona luźna, nie chciałem na siłę maksymalnie dociskać drucika aby go nie uszkodzić.
Tylko czy żarówka powinna zrobic jakies ćwierć lub pół obrotu w bok zanim docisnie sie drucik? Czy mam luźna żarówke na maksa dociskać drucikiem? Obrotu zrobić nie moge, a dociskajac drucik na maksa, też nie załapuje boje się że uszkodze drucik, czy powinien on luźno załapać?
a dobrze ją wkładasz ?
Zobacz z drugiej strony jak jest i załóż tak samo
U mnie też drucik od razu nie łapie wręcz dociskam na siłę az w końcu załapuje
u mnie też skrzypi sprzegło podczas wciskania pedału, a w którym miejscu jest dojście do nasmarowania?
od komory silnika czy od środka auta?
bosavi1988
06-01-18, 21:04
hg