Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : usterki w VII gen

Strony : 1 2 [3]

Boguś
27-03-17, 20:54
Może. Chociaż w tym modelu przednie koła sprawiają wrażenie, że są w "pozytywie". Masz sprężyny obniżające? Czasami takie wrażenie (łodzi) sprawiają sprężyny które nie równo obniżają

alexVI
27-03-17, 21:23
Nie nie mam zamontowanych sprężyn obniżających. Powinny być seryjne. Jutro postaram zrobić zdjęcie. Jeszcze jedno, woda cieknie spod tego narożnika w drzwiach. Tam gdzie kiedyś była regulacja lusterek. Jest tak po myjni albo po większej ulewie. Zastanawiam się która uszczelka może puszczać

kobert
30-03-17, 07:28
Moja honda z 2004 HB 5d to mój pierwszy samochód. Nie wiem czy tak powinno być ale w dzień podświetlenie deski rozdzielczej jest bardzo słabe np. kontrolka świateł mijania jest ledwo widoczna. Podobnie z prędkościomierzem. W garażu czy w pochmurny dzień jest dobrze. Czy u Was też tak jest? Wydaje mi się, że jak jeździłem hyundai na kursie to tak nie było.
U mnie jest tak że gdy nie zapalę światel to znaczy że jest dzień i licznik i deska podświetlane są mocno ładnie to widać w dzień a jak zapale
światła podświetlenie mocno przygasa by w nocy nie oślepiać. U nas w dzień trzeba jeździć na światłach dlatego w dzień podświetlanie ledwo widać

dziango
30-03-17, 19:12
W sumie u mnie też tak jest. Dopiero teraz na to zwróciłem uwagę. :-)

kobert
31-03-17, 17:03
Tylko że ja właśnie założyłem gaz i przypomniało mi się że po odłączeniu akumulatora który był odłączany można sobie wyregulować po prostu Tym pokrętłem jasność podświetlenia przy zapalonych światłach:)

dziango
31-03-17, 21:18
Tym tzn. którym? :-) Zgodnie z instrukcją regulacja podświetlenia jest lewym pokrętłem, którego w mojej wersji nie ma. Prawe pokrętło jest do komputera. Chyba, że jeszcze o innym pokrętle napisałeś.

dziango
01-04-17, 14:23
Dzisiaj sprawdziłem i okazało się, że rzeczywiście można ustawić podświetlenie oddzielnie na światłach i bez świateł. W mojej wersji ustawia się pokrętłem z prawej strony (tym do komputera) wbrew temu co napisano w instrukcji. :-)

bulka
02-05-17, 19:52
Hej, muszę uszczelnić szybę przednią w górnych rogach (zdj poglądowe) - tam jest mały przeciek przez co podsufitka jest mokra...Mam problem ze zdjęciem tych listw z boku po obu stronach a nie chcę nic połamać a muszę się tam dostać, może ktoś to przerabiał i poleci jakiś dobry sposób :)
http://vpx.pl/i/2017/05/02/Beztytuluc89f8.png

mib
03-05-17, 18:24
Hej, muszę uszczelnić szybę przednią w górnych rogach (zdj poglądowe) - tam jest mały przeciek przez co podsufitka jest mokra...Mam problem ze zdjęciem tych listw z boku po obu stronach a nie chcę nic połamać a muszę się tam dostać, może ktoś to przerabiał i poleci jakiś dobry sposób :)
http://vpx.pl/i/2017/05/02/Beztytuluc89f8.png

Proponuje pojechać do magików od szyb, wyjmą szybę, usuną korozję, koszt np w Nordglass koło 200pln i jakieś 3h czekania. Uszczelnienie od "góry" może nic nie dać....
Wymieniałem w piątek szybę czołową i się pytałem właśnie o to :D.

pieniek19x91
19-06-17, 10:18
Dzisiaj sprawdziłem i okazało się, że rzeczywiście można ustawić podświetlenie oddzielnie na światłach i bez świateł. W mojej wersji ustawia się pokrętłem z prawej strony (tym do komputera) wbrew temu co napisano w instrukcji. :-)

6 lat mam epke i nawet nie wiedziałem 😱

matifa
19-06-17, 16:02
Kiwający sie fotel kierowcy
Woda w kole zapasowym
Przepalajace sie żarówki podświetlenia zegarów
I chyba to wszystko , ogólnie spoczko auto mimo 14 lat nic nie skrzypi w porównaniu z moim poprzednim vagiem który trzeszczał strasznie

lukicrx
15-08-17, 22:32
Jeżdżę EU7 ponad 2 miesiące jedyne usterki jakie zauważyłem to:
Wytarte ograniczniki drzwi (będę szukał używane w dobrym stanie lub aso)
Skrzypiace sprzęgło i gaz( wymieniłem i przesmarowałem linkę gazu, wymieniłem płyn w układzie, nasmarowałem pedały)
Nie działa regulacja ciepło zimno z nawiewów ( pewnie linka się zerwała trzeba zrobić)
Słaby ręczny (da się zrobić!niektórzy piszą że nie)
Poza tymi drobnostkami wszystko lala

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka

alexVI
16-08-17, 19:28
Pomogło coś na skrzypiące sprzęgło? :P U mnie nie działała regulacja zimno-ciepło bo poprzedni właściciel demontował konsole i nie założył linki albo spadła:D

dziango
17-08-17, 19:51
Mi na skrzypiące sprzęgło w ASO zaaplikowali jakiś smar. Dokładnie nie wiem co zrobili ale pomogło. Od kilku miesięcy mam spokój.

trucizna
18-09-17, 22:47
Męczę się ze zmianą żarówki mijania w VII gen z 2004 roku EP1 Sport. Prośba o podpowiedź.

Zdjąłem gumowa osłonę, drucik dałem na dół i żarówka już była luźna. Mam problem z włożeniem nowej z powrotem. Czy żarówkę powinienem tylko włożyć i mocno docisnąć tym drucikiem? Czy najpierw powinna ona zrobić jakieś ćwierć lub pół obrotu w bok i dopiero później idzie drucik? Nie mogłem wykonać żadnego obrotu żarówki i cały czas była ona luźna, nie chciałem na siłę maksymalnie dociskać drucika aby go nie uszkodzić.

rm_125
19-09-17, 07:29
ten drucik ją trzyma ;)

trucizna
19-09-17, 15:05
Tylko czy żarówka powinna zrobic jakies ćwierć lub pół obrotu w bok zanim docisnie sie drucik? Czy mam luźna żarówke na maksa dociskać drucikiem? Obrotu zrobić nie moge, a dociskajac drucik na maksa, też nie załapuje boje się że uszkodze drucik, czy powinien on luźno załapać?

rm_125
19-09-17, 17:07
a dobrze ją wkładasz ?
Zobacz z drugiej strony jak jest i załóż tak samo
U mnie też drucik od razu nie łapie wręcz dociskam na siłę az w końcu załapuje

kadamcz
24-09-17, 06:08
u mnie też skrzypi sprzegło podczas wciskania pedału, a w którym miejscu jest dojście do nasmarowania?
od komory silnika czy od środka auta?

bosavi1988
06-01-18, 21:04
hg