Zobacz pełną wersję : problem przejscia z benzyny na gaz
Witam mam mianowicie taki problem .Występuje to najczęściej na zimnym silniku .Po odpaleniu i przejechaniu kilku metrów przełączając z benzyny na gaz często za pierwszym razem silnik albo gaśnie albo zamula nie może wejśc na obroty. Mam sekwencje STAG 300 i przelacza mi sia na gazy przy tem 30stopni co moze byc przyczyna ??? pomozcie
niestety mam identycznie!
wczoraj regulowane zawory, nowe kable, świece, filtry, ostatnio próbowałem rozkręcić krokowy, ale nie mogłem odkręcić 2 srub, więc go tylko przepłukałem i lipa- obroty za zimnym delikatnie faluję zarówno na benz. jak na gazie, natomiast rano przy przełączaniu się na gaz przez chwilę zupełnie nie reaguje na gaz-dopiero po chwili się budzi-ostatnio na gazie na obrotach do 3000 jakoś zamula-kopa dostaje dopiero od 4tys. listweczyściłem ostatnio, filtry gazowe 1 miesiąc- chyba jakaś regulacja na kompie by nie zaszkodziła?
Łukaszu,
w moim civic aerodeck 1,6 zmieniłem po "fachowcach" w ustawieniach staga 300 parametry przełączania: na 35st i 1800 obr/min i jest ok. Jakiej średnicy dysze masz zainstalowane?
Tak to ciezko bedzie cokolwiek wam doradzic. Ja ostatnio kupilem sobie interfejs do staga to chociaz moge tam isc, sie podpiac i widze mapy i ustawienia. No chyba ze macie to wtedy przydaloby sie wrzucic ustawienia i mapy ewentualnie zobaczyc czy sa jakies bledy
A probowaliscie zresetowac kompa szczegolnie Maciek po swoich zabiegach? Bo jezeli sie najpierw z benzyna nie dojdzie do ladu to o gazie mozna zapomniec
Łukaszu,
w moim civic aerodeck 1,6 zmieniłem po "fachowcach" w ustawieniach staga 300 parametry przełączania: na 35st i 1800 obr/min i jest ok. Jakiej średnicy dysze masz zainstalowane?
He he ja tez zmienilem na 35 stopni :) Tylko ze musze przeczyscic przepustnice u ziomka jakims specjalnym takim preparatem bo mi obroty spadaja po puszczeniu gazu do 0 -200 i wracaja na 800 i wtedy wykasowac mapy i ustawiac jeszcze raz bo kalibracje robili przy temp gazu 19 :eek: "śpecjaliści"