PDA

Zobacz pełną wersję : cruise control

nightcrawler
18-12-05, 10:04
Sprawdzalem namiepicie na wtykach co ida do tempomatu i jest, na przycisku w desce rozdzieczej tez jest napiecie. Jednak po wlaczeniu przycisku podczas jezdy nic sie nie dzieje :( niby nie potrzebne ale chcialbym wiedziec czemu nie chodzi :roll:
ktos przerabial ten temat ?

LIO
18-12-05, 10:56
żeby się nie okazało jak z ABSem że nie masz :D i tylko kierownica jest z przyciskami od innego egzemplarza :-)

Fixus
18-12-05, 11:14
A czy po właczeniu ustalasz mu prędkość z jaka ma jechać??

nightcrawler
18-12-05, 11:23
pod maska jest tempomat, pisze na nim cruise control - jest od niego linka co idzie w kierunku przepustnicy i kilka innych wezykow.

A czy po właczeniu ustalasz mu prędkość z jaka ma jechać??
a jak to mam zrobic
bo np jadac 90km/h po kliknieciu i odjeciu nogi z gazu powinien tyle jechac caly czas a u mnie sie nic nie dzieje :(

żeby się nie okazało jak z ABSem że nie masz i tylko kierownica jest z przyciskami od innego egzemplarza
przycisk jest pod nawiewem z lewej stronie kolo regulacj natezenia oswietlenia - kiere mam sportowa - moze to jest przyczyna ?

Mystek
18-12-05, 11:46
bo np jadac 90km/h po kliknieciu i odjeciu nogi z gazu powinien tyle jechac caly czas

To raczej Tempomat a ty mowisz o kontroli trakcji ... chyba ze sie myle :?

Octane
18-12-05, 11:50
jak masz kier sportowa to ne masz przyciiskow do wlaczenia tego. Tym przyciskiem z deski wlaczasz tylko tempomat, a przy kierownicy sie ustawia dopiero predkosc.

[ Dodano: Nie 18 Gru, 2005 11:52 ]
civic chyba nie maja kontroli trakcji???

nightcrawler
18-12-05, 11:55
no to kolejna sprawa wyjasniona, dzieki :)

civic chyba nie maja kontroli trakcji???

byly w 7gen modele z kontrola trakcji - CIVIC VSA

Octane
18-12-05, 11:57
no wiem ale ty masz chyba 6 czy sie myle??

nightcrawler
18-12-05, 11:58
tak mam 6gen ale mowa nie jest o kontroli trakcji tylko tempomacie "automatycznym pilocie" :lol:

LIO
18-12-05, 12:08
bo np jadac 90km/h po kliknieciu i odjeciu nogi z gazu powinien tyle jechac caly czas

To raczej Tempomat a ty mowisz o kontroli trakcji ... chyba ze sie myle :?

mylisz się

mowa jest o cruise control

Octane
18-12-05, 12:13
tak mam 6gen ale mowa nie jest o kontroli trakcji tylko tempomacie "automatycznym pilocie"

wiem i napisalem czemu nei dziala

LIO
18-12-05, 12:21
dokładnie, podejrzenie było że nie masz go wcale, a zamiast tego kierownice z przyciskami, jak się okazało masz tempomat, bez właściwej kierownicy.
Chcesz go mieć, zmień na seryjną z obsługa tempomatu.

ppm702
18-12-05, 12:47
ewentualnie dorobić przyciski na desce i podpiąć pod kabelki idące do9 kierownicy :D To chyba najprostsze :D

ERKA
18-12-05, 16:39
To chyba najprostsze
Tylko będzie to strasznie niewygodne. W kierze jest to tak umieszczone, że nie absorbuje dodatkowo Twojej uwagi.

ppm702
19-12-05, 01:56
nie mówię, że wygodne, ale przy braku oryginalnej kiery na pewno najtańsze rozwiązanie przywracające funkcjonalność :D