PDA

Zobacz pełną wersję : Zderzak przód z otworami pod spryskiwacze?

filipfm
22-11-08, 14:34
Witam,
w sumie nie wiem czy nie powinien ten temat isc na kacik TR, w razie czego prosze o przeniesienie.
Mocno mysle nad zakupem Civa EP3 po lifcie z ksenonami. Auto ma uszkodzony przedni zderzak, wiem, ze mozna to spawac, ale co przy cenach zderzakow na allegro, spawanie czesto sie nie oplaca. Idac dalej, czy w zderzaku po lifcie sa od spodu mocowania przeznaczone na mocowanie spryskiwacza i trzeba by tylko wyciac otwor, czy musze szukac zderzaka z fabrycznymi otworami? Zderzak przedni z TypeRa na czesci to raczej bialy kruk, a wersji ze spryskiwaczami bylo niewiele, co mocno podnosi koszty

Dzieki za pomoc

Szejklo
23-11-08, 00:31
Mam dosłownie w ręku 2 zderzaki od sporta (czyli jak od zwykłego civica tylko z dokładką) i poza mocowaniami na halogeny nic tam nie ma. Wydaje mi się ze najlepsza (najszybszą) opcją będzie spawanie, ostatnio przez 3 tyg grasowałem na allegro za zderzakiem i ani razu nie przewinął się taki z miejscem na spryskiwacze...

Cobweb
24-11-08, 10:59
dobrze pytasz bo o nadwoziu można gadać tu

a w kwestii samych xenonów to było trochę tu

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=7482

:p

owoc666
01-12-08, 17:59
Mam dosłownie w ręku 2 zderzaki od sporta (czyli jak od zwykłego civica tylko z dokładką) i poza mocowaniami na halogeny nic tam nie ma. Wydaje mi się ze najlepsza (najszybszą) opcją będzie spawanie, ostatnio przez 3 tyg grasowałem na allegro za zderzakiem i ani razu nie przewinął się taki z miejscem na spryskiwacze...

A to ciekawe, bo ja pierwszy z brzegu kupiłem i miał :).

I to kupiłem do Sporta, bez wyciętych dziur.